ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόνο ανήσυχος δεν είναι ο Σίλβα

Μόνο ανήσυχος δεν είναι ο Σίλβα
Μάρκο Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα δεν προβληματίστηκε με την εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. H σιγουριά του κόουτς των Πειραιωτών ότι η ομάδα του θα κάνει το καθήκον της με την ΑΕΚ και κυρίως με την Άντερλεχτ

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πάει, πέρασε... Είναι ίσως από τις λίγες φορές που ο Μάρκο Σίλβα παρότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του, δεν θα βάλει χοντρό “χέρι” στους παίκτες του. Θα τους πει κάποια πράγματα για καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, αλλά δεν θα τους "μαλώσει" κιόλας όπως είχε συμβεί π.χ. στο 1-1 με τον Πλατανιά.

Κι αυτό, όχι γιατί θέλει να τους έχει ήρεμους λόγω των ματς με ΑΕΚ και την Άντερλεχτ, αλλά επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά από δύο σαρωτικές εμφανίσεις με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, δικαιούνται εν μέρει οι ποδοσφαιριστές του να μην πιάσουν τα απαιτούμενα στάνταρ απόδοσης. Άλλωστε, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, αισθάνεται υπερήφανος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στην κακή του μέρα έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

Ποιο είναι το κλίμα που έβγαινε από το περιβάλλον του Πορτογάλου τεχνικού; Ότι δεν τους φοβάται τους παίκτες του. Ότι δεν ανησυχεί καθόλου. Ότι θεωρεί δεδομένο πώς με την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ θα ξαναδώσουν τις “απαντήσεις” τους. Αν έχει κάποια παράπονα από το χθεσινό ντέρμπι, τα έχει όχι γιατί δεν τους βγήκαν επιθετικά οι “εμπνεύσεις” όπως εύστοχα είπε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά επειδή ορισμένοι “τσίμπησαν” στις προκλήσεις ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Όπως για παράδειγμα ο Μιλιβόγεβιτς, ο Μποτία, ακόμα-ακόμα και ο Ντουρμάζ σε μία φάση με τον Χατζηισαϊα.

Τους είχε προειδοποιήσει να έχουν το μυαλό τους μόνο στην μπάλα και πουθενά αλλού. Αγωνιστικά καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι δεν γίνεται να τους βγαίνουν όλα σε κάθε ματς. Τους βγήκαν στο 5-0 με τον Αστέρα και στο 3-0 των “Ζωσιμάδων”, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί και “ευρηματικοί” κόντρα στους Θεσσαλονικείς (7/2).

Μπροστά τους οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στο Ρέντη το χαρακτηρίζουν ίσως και ως το πιο δύσκολο ματς του β' γύρου. Πιο δύσκολο όχι μόνο από αυτό που πέρασε με τον ΠΑΟΚ, αλλά και από αυτό που έρχεται σε περίπου ένα μήνα με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο την τελευταία Κυριακή των Αποκριών (13/3).

Στην "Ένωση" θα επικεντρωθεί η προετοιμασία του Ολυμπιακού και ο Σίλβα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βγάλει από το μυαλό των παικτών του την Άντερλεχτ. Ξέρει πολύ καλά ότι μία ήττα στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη λίγες μέρες πριν από τη μάχη των Βρυξελλών και ειδικά όταν υπάρχει ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος διατηρώντας το αήττητο. Από την άλλη θεωρεί ιδανικό και το τάιμινγκ που ενόψει Άντερλεχτ οι ποδοσφαιριστές του κλήθηκαν και θα κληθούν να περάσουν με άριστα δύο δύσκολα τεστ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ένα το πέρασαν έστω κι αν βρέθηκαν σε κακή μέρα (ΠΑΟΚ). Στο δεύτερο θα φανεί το Σάββατο (13/2) αν θα είναι καλοί “μαθητές”. Ο Σίλβα πάντως είναι σίγουρος ότι οι παίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με την Άντερλεχτ. Το νιώθει, το αισθάνεται και δεν είχε κανένα πρόβλημα να το πει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μένει να δούμε αν αυτή η σιγουριά του επιβεβαιωθεί και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και την παραπάνω Πέμπτη (18/2) στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ