ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Δεν φταίει ο Σάμαρης, αλλά εγώ"

Μίτσελ: "Δεν φταίει ο Σάμαρης, αλλά εγώ"
INTIME SPORTS

Απογοητευμένος από την βαριά ήττα όχι όμως και από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Μίτσελ, ο οποίος τόνισε πως φταίει ο ίδιος και όχι ο Σάμαρης για τα τρία γκολ από κόρνερ. "Είμαι αισιόδοξος... Μπορούμε να κάνουμε πάλι τέτοιο ημίχρονο και να κερδίσουμε", είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε στο χειροκρότημα του κόσμου.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, προφανώς και δεν μπορεί να κρύψει την βαριά ήττα από την Παρί κι αυτό ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός προπονητής κάλυψε τους ποδοσφαιριστές του, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος ευθύνεται για τα 3 γκολ από κόρνερ, εξήγησε τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας.

Για το αν τον πείραξε η ήττα ή ο τρόπος που ήρθε: "Η ήττα και με τον τρόπο που ήρθε και με το σκορ είναι πολύ σκληρή για εμάς. Αν δεν είχαμε δει το ματς και βλέπαμε το σκορ, θα νομίζαμε πως η Παρί νίκησε εύκολα. Εμείς είχαμε πιθανότητες, προσπαθήσαμε να τις εκμεταλλευτούμε, όμως το αποτέλεσμα είναι σκληρό για εμάς. Τα λάθη σ' αυτό το επίπεδο πληρώνονται ακριβά".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια στο δεύτερο μέρος: " Άλλαξε η ένταση μας και χάλασε η κυκλοφορία της μπάλας. Δώσαμε στην Παρί την ευκαιρία να έχει την κατοχή και συνέχεια στο παιχνίδι της. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα όμως όχι τόσα ώστε να αλλάξει η εικόνα του ματς. Ήμασταν πολύ λιγότερο επιθετικοί με την μπάλα και λιγότερο ενεργοί στην άμυνά μας".

Για το αν θα άλλαζε κάτι στο δεύτερο μέρος, όπως τα βλέπει τώρα με ψύχραιμο μάτι: "Σίγουρα κάτι έκανε ο αντίπαλος προπονητής. Έκανε καλά τη δουλειά του. Αν κάναμε όμως αυτή τη συζήτηση μετά το τέλος του πρώτου μέρους, κανείς δεν θα ήθελε να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Ζητήσαμε από τους παίκτες να παίξουν με την ίδια συγκέντρωση και την ίδια ένταση και ζητήσαμε να συνεχίσουν έτσι για να νικήσουμε. Γιατί όχι να μην το καταφέρναμε και να είχαμε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο".

Για το αν στα 3 γκολ από κόρνερ, φταίνε τα προσωπικά λάθη ή η συνολική αμυντική λειτουργία: " Εμείς προσπαθούμε να δουλεύουμε πάνω σ' αυτά που συμβαίνουν και όχι να διορθώνουμε λάθη. Τώρα όμως που δεχτήκαμε τρία ολόιδα γκολ και γνωρίζοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει σ' αυτόν τον τομέα, δεν το περιμέναμε. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Αν δούμε ξανά τις φάσεις αυτές θα κατηγορήσουμε τον Σάμαρη. Ήταν από τους καλύτερους του αγώνα και αυτές οι φάσεις ήταν σκληρές για εκείνον. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους παίκτες μου, γιατί δεν φταίνε αυτοί, αλλά εγώ γιατί τους δείχνω πως να μαρκάρουν".

Για το γεγονός πως ο κόσμος χειροκρότησε παρά την βαριά ήττα: " Το χειροκρότημα ήταν μια αναγνώριση για τους ποδοσφαιριστές και την προσπάθειά τους. Όπως είπα και πριν, αν κάποιος έβλεπε μόνο το αποτέλεσμα θα πίστευε πως η Παρί πήρε μια εύκολη νίκη. Δεν συνέβη όμως αυτό, πιστεύω πως την δυσκολέψαμε αρκετά και το αναγνώρισε ο κόσμος. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν έναν Ολυμπιακό που τους άρεσε αλλά και μια βαριά ήττα".

Για το αν ευθύνεται το ελληνικό πρωτάθλημα για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν αντέχει στην Ευρώπη: " Όλοι γνωρίζουμε πως είναι διαφορετικό το ελληνικό πρωτάθλημα από την Ευρώπη. Σήμερα οι παίκτες όμως, δεν υπήρχε κάτι που να μην έκαναν απ' όσα τους ζητήσαμε. Δεν είχαν ούτε έλλειψη κουράγιου, ούτε έλλειψη θέλησης. Υπήρξαν όμως συγκεκριμένα λάθη που μας κόστισαν. Γι αυτό θα έχουμε απαιτήσεις και γι αυτό θέλουμε να υπάρχει συναγωνισμός. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος μ' αυτές του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορούμε να αναλύσουμε τις ομάδες της Τουρκίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας. Συνήθως οι μικρότερες είναι αυτές που χάνουν κι αυτό δείχνει τη διαφορά του επιπέδου.

Για το αν μειώνονται πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης μετά και τη νίκη της Μπενφίκα: "Όχι. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι αυτό προετοιμάσαμε το ματς για να νικήσουμε. Γι αυτό κάναμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο και γι αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως θα περάσουμε. Από τη στιγμή που είδα την ομάδα μου να παίζει έτσι, θα σκεφτώ πως υπάρχει πιθανότητα να την ξαναδώ να κάνει πάλι τέτοιο ημίχρονο και να νικάει με 2-0. Είμαι αισιόδοξος αλλά όχι και τρελός".

Για όσα του μένουν και αν πήρε κάποιο μάθημα στο ντεμπούτο του ως προπονητής στο Champions League: " Είμαι μεγάλος σε ηλικία όμως συνεχίζω να μαθαίνω. Επειδή μ' αρέσει να κερδίζω δεν είμαι ικανοποιημένος από την ήττα, όμως θέλω να συνεχίσω να δουλεύω γιατί δεν είναι μια καθοριστική ήττα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ