ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Δεν είμαστε δεμένοι, ο κόσμος έχει δίκιο"

Μίτσελ: "Δεν είμαστε δεμένοι, ο κόσμος έχει δίκιο"
INTIME SPORTS

Διάλογο με τους παίκτες του Ολυμπιακού άνοιξε την επομένη του ντέρμπι ο Μίτσελ με σκοπό να βρεθούν τα αίτια της άσχημης εικόνας της ομάδας. "Δεν είμαστε ομάδα" το μήνυμα του Ισπανού, τι απάντησαν οι Αβραάμ, Τζιμπούρ, Μανιάτης, Μοντέστο αλλά και οι Κάρολ-Πάντελιτς.

Κανένας στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για αυτό και πριν από την έναρξη της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας (15/4), στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, Μίτσελ και ποδοσφαιριστές συζήτησαν για πολλή ώρα τι έφταιξε και η ομάδα παρουσίασε τέτοια αρνητική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

To πρώτο "group therapy" επί εποχής Μίτσελ στο μεγάλο λιμάνι κράτησε πάνω από μισή ώρα, με τον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης να εκφράζει τα παράπονά του προς τους παίκτες τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν δείχνουν εικόνα "οικογένειας" πάνω στο χορτάρι, και εκείνοι με τη σειρά τους να αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

"Δεν είμαστε ομάδα και δυστυχώς το βλέπω ξεκάθαρα αυτό. Κάποιοι παίκτες πήγαν στον πρόεδρο γιατί δεν παίζουν και κάποιοι πηγαίνουν και λένε πως δεν είμαι καλός προπονητής και δεν κάνω καλές προπονήσεις.

Θα μπορούσα να πω ονόματα αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε δεμένοι... Ο κόσμος να ξέρετε πάντα έχει δίκιο. Και δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις.

Περιμένει πάθος. Μεγαλύτερη ομαδικότητα εντός κι εκτός γηπέδου. Να συμπεριφερόμαστε περισσότερο ως Ολυμπιακός. Να μην παρατάμε τίποτα και να δίνουμε πάντα ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Ο κόσμος δε το είδε αυτό και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αποδοκίμασε. Οποιος θέλει μπορεί να μιλήσει ελεύθερα", φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Μίτσελ σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, για να πάρουν στη συνέχεια το λόγο οι αρχηγοί της ομάδας:

"Πήραμε ένα πρωτάθλημα και δεν το χαιρόμαστε. Δεν το ευχαριστηθήκαμε με τέτοιες εμφανίσεις. Και η ευθύνη είναι δική μας", ήταν η τοποθέτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να συμφωνεί και να επαυξάνει:

"Και πέρυσι και φέτος πήραμε το πρωτάθλημα. Ομως πέρυσι ήμασταν ευτυχισμένοι και φέτος δεν είμαστε. Η ευθύνη πάντως βαραίνει περισσότερο εμάς".

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Μοντέστο, είπε: "Αυτό που βλέπω και νομίζω ότι το βλέπουμε όλοι είναι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολυ φέτος. Από την προετοιμασία είχαμε αρκετά προβλήματα, από εκεί ξεκίνησαν όλα και δεν είμαστε ομάδα.

Αυτό δεν συνέβαινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους, γιατί όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης".

Ο Γιάννης Μανιάτης, που πήρε κατόπιν τον λόγο, πρόσθεσε: "Δεν είμαστε ομάδα. Από τον Πανθρακικό και μετά είδαμε ότι δεν είμαστε ομάδα".

Πέρα από τους αρχηγούς, το λόγο κατά τη διάρκεια του τετ α τετ με τον Μίτσελ πήραν οι Μάρκο Πάντελιτς και Ρόι Κάρολ:

"Στην αρχή της χρονιάς ήμασταν ενωμένοι. Ήμασταν καλά μεταξύ μας και μόλις ήρθες στην ομάδα και βγήκες και δήλωσες στις εφημερίδες ότι θέλεις να φέρεις στον Ολυμπιακό 5,6,7 παίκτες.

Κανείς μας δεν σου κάνει;", ήταν το ερώτημα του Σέρβου φορ προς τον προπονητή του, με τον Ισπανό να απαντάει πως "υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το διορθώσουμε όλοι μαζί".

Ο Ρόι Κάρολ μίλησε με σκληρά λόγια για το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν λειτουργούν φέτος σαν οικογένεια, όπως πέρυσι: "Δεν ήμασταν ομάδα σε καμία στιγμή της χρονιάς και ποτέ δεν ήμασταν ενωμένοι.

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ'ότι πέρυσι. Δεν έχει σχέση με τα αποτελέσματα αλλά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Έπαιξα ποδόσφαιρο στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου και αυτό που συμβαίνει φέτος εδώ δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου.

Ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και υπάρχουν παίκτες που εάν δεν παίζουν σε ένα ματς κάνουν σαν να μη χαίρονται όταν κερδίζουμε.

Αυτό είναι παράλογο. Ακόμα και οι νεότεροι, όταν εμείς προσπαθούμε να τους πούμε κάτι, συνεχώς αντιδρούν και δεν ακούν τίποτα.

Δεν είμαστε ομάδα, στα μεγάλα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα φέραμε ισοπαλία και στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε με δύο ήττες από τη Λεβάντε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη βρέθηκε και ο Γιάννης Βρέντζος, με τον διευθύνων σύμβουλο της πειραϊκής ΠΑΕ να παρακολουθεί την προπόνηση αλλά να μη συμμετέχει στο διάλογο μεταξύ προπονητή και παικτών.

Το μόνο που έκανε ο παράγοντας του Ολυμπιακόύ και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να έχει μία ολιγόλεπτη συνομιλία στη συνέχεια με τον προπονητή των "ερυθρολεύκων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ