ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Οι Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι αποτελούν "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού, παίζουν συνεχώς και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, δικαιώνοντας τον Μάρκο Σίλβα. Ο ρόλος-κλειδί του Εστέμπαν Καμπιάσο και οι εναλλακτικές επιλογές.

Κάθε ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί και να πετυχαίνει τους στόχους της, οφείλει να έχει τις "σταθερές" της, τους παίκτες εκείνους που έχουν ρόλο-κλειδί και η παρουσία τους βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία στο χορτάρι. Ο Μάρκο Σίλβα έχει την ευτυχία να διαθέτει αρκετούς τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, αφού η ποιότητα στον φετινό Ολυμπιακό είναι μεγάλη.

Δυο παίκτες όμως που έχουν πολλά μαζεμένα 90λεπτα και ο Πορτογάλος προπονητής εμπιστεύεται πάρα πολύ, είναι οι Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι. Και αν για τον Σέρβο, η αγορά του από την Άντερλεχτ και το γεγονός ότι η διοίκηση παραμέρισε τα πολλά εκατομμύρια που έδινε η Φενέρμπαχτσε, φάνηκε η πίστη στις ικανότητές του, με τον Ελβετό τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Ο Κασάμι ήταν... φευγάτος όλο το καλοκαίρι, ουδείς τον υπολόγιζε, ο Μίνο Ραϊόλα έκανε το ένα ραντεβού μετά το άλλο προκειμένου να τον πουλήσει, εντούτοις δεν πήγε πουθενά και έμεινε στο Λιμάνι. Μάλιστα, δεν ήταν ότι... ξέμεινε στου Ρέντη, διότι απλά δεν βρέθηκε ομάδα να τον αγοράσει, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό και έχει ρόλο βασικού και αναντικατάστατου.

Αμφότεροι έχουν σερί 90λεπτα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά εσχάτως και με την εθνική τους ομάδα στα προκριματικά του EURO 2016. Αν μάλιστα ο "Μίλι" δεν ήταν τιμωρημένος στα δυο πρώτα ματς του Champions League, τότε σίγουρα θα είχε ακόμα παραπάνω λεπτά στα πόδια του. Δεδομένα οι δυο παίκτες χρειάζονται ανάσες και ο Σίλβα γνωρίζει ότι πρέπει να τους φρεσκάρει, ώστε να τους έχει πάντα ετοιμοπόλεμους.

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο ρόλος του Καμπιάσο, οι... τραυματίες και ο Σαλίνο

Πριν πάμε στους αριθμούς τους για φέτος που αποδεικνύουν πόσο πολύτιμο ρόλο έχουν στον φετινό Ολυμπιακό, ας ειπωθούν μερικές κουβέντες και για τον Εστέμπαν Καμπιάσο, το μεγάλο καλοκαιρινό μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας από τη Λέστερ. Η κλάση του Αργεντινού είναι τέτοια, που η παρουσία του στο χορτάρι αλλάζει επίπεδο τους Πειραιώτες. Ο τρόπος που κινείται, που μαρκάρει, που πασάρει είναι μοναδικός και πολύ καλώς η "ερυθρόλευκη" διοίκηση κινήθηκε για να τον αποκτήσει, έστω και αν είναι 35 ετών.

Ο Καμπιάσο μπήκε σιγά-σιγά στην ομάδα και ο Σίλβα κάνει διαχείριση δυνάμεων μαζί του, γνωρίζοντας που θέλει να τον έχει έτοιμο. Με την ΑΕΚ δεν έπαιξε, ώστε να είναι 11αδάτος με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, αλλά τραυματίστηκε στην προτελευταία προπόνηση πριν το ματς στην Κροατία και μπήκε στα... πιτς. Δεν έπαιξε ούτε και με τον Ατρόμητο, μετρώντας ως τώρα τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 252 λεπτά. Επίσης, έχει παίξει στο Champions League με Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, όπου η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλότατα επίπεδα.

Δεδομένα η επιστροφή του θα τον φέρει και πάλι στην πρώτη γραμμή και θα... χαλαρώσει αρκετά τους "Μίλι" και Κασάμι που σέρνουν όλο το κουπί. Προσθέστε και το ότι ο Γιάννης Μανιάτης αναρρώνει από τον τραυματισμό του και θα επιστρέψει μόλις είναι 100% έτοιμος, προσφέροντας μια ακόμη ποιοτική λύση στη μεσοαμυντική γραμμή, ενώ υπάρχει και ο Μπουχαλάκης, ο οποίος το καλοκαίρι προοριζόταν να έχει βασικό ρόλο την περίοδο που ο Κασάμι ήταν... ανενεργός, αλλά τον πήγε πίσω ο τραυματισμός του. Θα γυρίσει σύντομα και ο Σίλβα θα του δώσει ευκαιρίες, διότι τον πιστεύει πολύ και του το έχει δείξει. Αρκεί και ο Έλληνας άσος να εμφανιστεί όπως περιμένει ο προπονητής του.

Τέλος, σε αυτό το ρόλο στη μεσαία γραμμή, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βοηθήσει και ο Λεάντρο Σαλίνο. Ένας παίκτης με τρεξίματα, με δύναμη, που παίζει πάντα στα... κόκκινα, αλλά και με το μυαλό του. Με την Μπάγερν στο Φάληρο έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, παίζοντας ως δεύτερος αμυντικός μέσος, χωρίς να είναι η θέση του. Απλά ο Σίλβα ξέρει ότι αν τον τοποθετήσει εκεί, θα την κάνει την δουλειά όσο καλύτερα μπορεί.

"Μίλι" και Κασάμι παίζουν πολύ και σερί

Επανερχόμαστε στους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, που αμφότεροι έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν και ως τώρα αποδίδουν εξαιρετικά. Προφανώς και δεν τους κάνει χάρη ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος βλέπει την δουλειά που κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Παίζουν καλά και κερδίζουν την παρουσία τους στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού.

Ο 24χρονος Σέρβος έχει παίξει και στα οκτώ παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος από την αρχή ως το τέλος, όσο και ο Ρομπέρτο. Ο "Μίλι" μετράει 755 λεπτά συμμετοχής (το ίδιο να πούμε και για τον Δημήτρη Σιόβα που επίσης δεν έχει βγει λεπτό από το χορτάρι στη φετινή Super League) και έχει πετύχει και δυο γκολ. Το ένα με το Λεβαδειακό με εκείνη την απίθανη κόντρα στο ματς του ΟΑΚΑ στο 90ο λεπτό και το δεύτερο απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Επίσης, έπαιξε σε όλο το 90λεπτο του αγώνα με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ, αφού έλειπε ο τραυματίας Καμπιάσο, ενώ συν τις άλλοις μετράει και δυο 90λεπτα μέσα στον Οκτώβριο με την εθνική του ομάδα στα προκριματικά του EURO 2016 (8/10 στο 2-0 με την Αλβανία και στις 11/10 στην ήττα με 2-1 από την Πορτογαλία).

Η παρουσία στο πρωτάθλημα

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού
Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Οι συμμετοχές στα προκριματικά του EURO 2016

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Όσον αφορά τον Κασάμι, δεν έχει βγει λεπτό στα τρία ματς του Champions League, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην πολύ καλή παρουσία του Ολυμπιακού, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει πέντε συμμετοχές και ένα γκολ σε 402 λεπτά. Ο Ελβετός έχει παίξει από την αρχή ως το τέλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ενώ αγωνίστηκε για 25 λεπτά στα Πηγάδια με την Ξάνθη. Επιπροσθέτως, προέρχεται από 90λεπτο στο 7-0 με το Σαν Μαρίνο (9/10) για τα προκριματικά του EURO 2016 και τρεις μέρες μετά έπαιξε δέκα λεπτά στο 1-0 με την Εσθονία εκτός έδρας.

Η παρουσία στο πρωτάθλημα

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού
Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Οι συμμετοχές στα προκριματικά του EURO 2016

Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι: Οι "κολόνες" του φετινού Ολυμπιακού

Οι δυο "ερυθρόλευκοι" άσοι παίζουν ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα και η λογική λέει πως θα πάρουν ανάσες με τον Πλατανιά για το Κύπελλο, διότι ακολουθεί η Βέροια για το πρωτάθλημα και στις 4/11 η αναμέτρηση με την Ντίναμο στο Φάληρο. Ο Σίλβα χρειάζεται τα πνευμόνια τους, ξέρει ότι αμφότεροι αν είναι καλά και φρέσκοι, μπορούν να αποδώσουν στο μάξιμουμ και το σίγουρο είναι πως θα τους ξεκουράσει στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία. Πάντως, ως τώρα η παρουσία τους είναι πέρα για πέρα θετική, σκορπώντας χαμόγελα σε όλους στο Λιμάνι. Σκεπτόμενος ο Σίλβα και τους τραυματίες που θα επιστρέψουν, γεμίζει για τα καλά το "οπλοστάσιό" του στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ