ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό

Η... σάμπα κόβεται για λίγα χρόνια στον Πειραιά, αφού οι Πειραιώτες είδαν και απόειδαν με τους Βραζιλιάνους και δεν ξανά ασχολούνται με παίκτες από την συγκεκριμένη αγορά. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές από την "χώρα του καφέ", που φόρεσαν τα "ερυθρόλευκα".

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες ο Ολυμπιακός έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ιδιαίτερα οι Βραζιλιάνοι ήταν η... αδυναμία της προηγούμενης διοίκησης και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πέρασαν από τον Πειραιά 15 παίκτες από την "χώρα του καφέ".

Από τον μεγάλο Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, τον "σκύλο" Μοεντίν Ζε Ελίας, τον σούπερ σταρ Ριβάλντο μέχρι και τους νεότερους Λεονάρντο, Ντιόγκο, Ντουντού, που απογοήτευσαν με την απόδοσή τους και ανάγκασαν την "ερυθρόλευκη" διοίκηση να αλλάξει πλεύση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, με αστραπιαίες κινήσεις έστειλαν στην χώρα του τον Ντουντού Σεαρένσε και είναι αποφασισμένοι να μην αγοράσουν ξανά παίκτη από την Βραζιλία. Το πάθημα όπως φαίνεται, τους έγινε μάθημα.

Πως ξεκίνησε όμως η Βραζιλιανοποίηση στο Λιμάνι; Την αρχή έκανε η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον άγνωστο αλλά χρήσιμο Λουτσιάνο και σειρά πήραν οι μεγάλοι παίκτες όπως ο Ζιοβάνι, ο Ριβάλντο, αλλά και ο Ζε Ελίας με θητεία στο καμπιονάτο.

Στην συνέχεια και πάλι με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού στο τιμόνι και με σκάουτ τον Ανδρέα Νινιάδη, οι Πειραιώτες έψαχναν για φλέβα χρυσού, αλλά τελικά ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Οι επιλογές του σκάουτ των "ερυθρολεύκων" που εμπιστεύτηκε η προηγούμενη διοίκηση ήταν πέρα ως πέρα αποτυχημένες, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, αφού πλέον στου Ρέντη δεν υπάρχει δείγμα Βραζιλιάνου.

Οι ευθύνες πάντως για το πως φτάσαμε ως εδώ και για τις αποτυχημένες μεταγραφές που έγιναν στους Βραζιλιάνους, βαραίνουν πολλούς. Πρώτα, πρώτα την προηγούμενη διοίκηση και φυσικά το τμήμα σκάουτινγκ, που πιθανότατα δεν εξέτασε όλες τις παραμέτρους και έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα.

Για να μην είμαστε όμως άδικοι, ο Σωκράτης Κόκκαλης έφερε εκτός από πρωταθλήματα και πολλούς μεγάλους παίκτες στον Ολυμπιακό και μεταξύ αυτών υπήρχαν και Βραζιλιάνοι. Πάρτε παράδειγμα τον Ζιοβάνι, που παρόμοιος ποδοσφαιριστής δεν έχει ξαναπαίξει και ούτε πρόκειται στην Ελλάδα ή τον μεγάλο Ριβάλντο, έστω κι αν αποδείχθηκε... μικρός στον χαρακτήρα. Πάμε να δούμε και να θυμηθούμε μια ενδεκάδα Βραζιλιάνους που φόρεσαν την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Εντβάλντο Άλβες Τέλες 1989

Ένα όνομα άγνωστο στους νεότερους φιλάθλους του Ολυμπιακού αλλά και αδιάφορο στους παλιούς (δυστυχώς δεν βρήκαμε φωτογραφία όπως είναι λογικό). Πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά τη σεζόν 1989-1990 και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα.

Ίσως ο χειρότερος Βραζιλιάνος που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας του Πειραιά, λίγοι τον θυμούνται και πολλοί -παλιοί- θέλουν να τον ξεχάσουν. Μόλις 2 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και κανένα γκολ για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο Εντβάλντο Άλβες σε -λίγους- αριθμούς

1989-1990 (2) Ολυμπιακός 2 συμμετοχές (0 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό

Λουτσιάνο Νούνιες Ντε Σόουζα (1998-2001)

Την αρχή στην Βραζιλιάνικη παροικία επί Σωκράτη Κόκκαλη έκανε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο αριστεροπόδαρος εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την φανέλα της Skoda Ξάνθης και το καλοκαίρι του 1998 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, για να δίνει ανάσες, ως μια εναλλακτική λύση όταν έλειπε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Παρά την συνεχή παρουσία του μεγάλου αρχηγού, ο Βραζιλιάνος άσος είχε αρκετές συμμετοχές στον Πειραιά, αφού αγωνιζόταν κάποιες φορές και στην ανάποδη πλευρά (δεξί χαφ), ενώ είχε πετύχει και αρκετά γκολ. Το καλύτερο βέβαια τέρμα του Λουτσιάνο, ήταν στο 1-4 της Λεωφόρου, από απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα, ενώ είχε δώσει και ασίστ στον Αλεξανδρή με καταπληκτικό τακουνάκι! Σ' εκείνο το ματς, ο "Τζόλε" απουσίαζε με την εθνική Σερβίας, αλλά ο Βραζιλιάνος κάλυψε επάξια το κενό του.

Αυτό το γκολ όμως, έμελλε να ήταν και το τελευταίο του αριστεροπόδαρου με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Ύστερα από τρία χρόνια στον Πειραιά και ενώ ο Τάκης Λεμονής και η διοίκηση είχαν ξεκαθαρίσει στον παίκτη πως θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, την τελευταία στιγμή και για χάρη του Ζίζι Ρόμπερτς (ήθελαν μια θέση ξένου) έμεινε στο κενό και έψαχνε ομάδα.

Αδιαμφισβήτητα, αυτό το τέλος δεν άξιζε στον Λουτσιάνο που είχε βοηθήσει πολύ την ομάδα του Πειραιά, αλλά οι κόποι του δεν ανταμείφθηκαν, λόγω κακών επιλογών από την προηγούμενη διοίκηση.

Ο Λουτσιάνο σε αριθμούς

1998-1999 Ολυμπιακός 42 συμμετοχές (8 γκολ)

1999-2000 Ολυμπιακός 22 συμμετοχές (7 γκολ)

2000-2001 Ολυμπιακός 31 συμμετοχές (6 γκολ)

NEWSPORTS     15/9/99
O¤YM¦IAKOª - PEA¤.ZIOBANI.
NEWSPORTS 15/9/99 O¤YM¦IAKOª - PEA¤.ZIOBANI. NEWSPORTS 15/9/99 O¤YM¦IAKOª - PEA¤.ZIOBANI.

Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα (1999-2005)

Το καλοκαίρι του 1999 ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα δύο μεγάλους παίκτες, τον Ζιοβάνι και τον Ζάχοβιτς και κάνει την Ευρώπη να... παραμιλάει.

Ο Ζάχοβιτς ήταν μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές των Πειραιωτών, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον "Ζίο". Ο Ολυμπιακός έδωσε 12 εκ. ευρώ (4 δισεκατομμύρια δραχμές συγκεκριμένα) και σίγουρα δεν το μετάνιωσε αφού η προσφορά του ήταν μεγάλη.

Από τον πρώτο του αγώνα με την "ερυθρόλευκη" φανέλα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League στο ΟΑΚΑ έδειξε την μεγάλη κλάση του, πετυχαίνοντας δύο γκολ, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή.

Ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σέμου σε αγώνα των Πειραιωτών με τον Ηρακλή άφησε τον Ζιοβάνι εκτός αγωνιστικών χώρων για έξι μήνες και το κενό του ήταν φανερό.

Παρόλα αυτά ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να πετύχει 8 γκολ στο πρωτάθλημα σε 14 συμμετοχές, 3 τέρματα στο Κύπελλο σε ισάριθμες αναμετρήσεις και 4 γκολ σε 6 ματς στο Champions League.

Το καλοκαίρι του 2002 όπως σας προαναφέραμε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έληγε και όλα έδειχναν πως θα φύγει από το λιμάνι, όμως το σύνθημα του κόσμου "Ζιοβάνι, Ζιοβάνι για πάντα στο λιμάνι", άλλαξε την γνώμη των διοικούντων την ΠΑΕ που τον κράτησαν μέχρι και το 2005.

Ο Βραζιλιάνος "μάγος" που το 2004 είχε βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πρόσφερε αξέχαστες στιγμές με την "ερυθρόλευκη" φανέλα και αν θα μπορούσε να ξεχωρίσουμε τα πέντε ομορφότερα γκολ, αυτά είναι:

1) Η τρομερή "λόμπα" απέναντι στον Μοντραγκόν που έκανε την κερκίδα της Ριζούπολης να... τρελαθεί, διαμορφώνοντας το 3-0 κόντρα στην Γαλατάσαραϊ για το Champions League.

2) Tο ψηλοκρεμαστό σουτ σχεδόν από το κέντρο που κατέληξε στα δίχτυα του Ηρακλή σε αγώνα Κυπέλλου. Για το συγκεκριμένο γκολ του έδωσε συγχαρητήρια ο Άγγελος Αναστασιάδης, προπονητής τότε του "Γηραιού".

3) Ο Ζιοβάνι είχε δεχθεί έντονη κριτική καθώς το προσόν του δεν ήταν η ταχύτητα όμως είχε δώσει απαντήσεις, όταν σ' έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα είχε πετάξει την μπάλα μπροστά και με την εκρηκτικότητα του πέρασε σαν... σταματημένους τους αμυντικούς του "δικεφάλου" και στην συνέχεια πέτυχε το γκολ.

4) Αυτό δεν ήταν το μόνο εντυπωσιακό γκολ που είχε πετύχει κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού την πρώτη του σεζόν λίγο έξω από την περιοχή, με "σκαφτό" σουτ άφησε άγαλμα τον Τοχούρογλου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

5) Ένα από τα εντυπωσιακότερα γκολ ήταν σίγουρα κι αυτό κόντρα στον Ακράτητο, όταν πήρε την μπάλα από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ, σκόραρε.

Ο Ζίο σε αριθμούς

1999-2000 Ολυμπιακός 23 συμμετοχές (15 γκολ)

2000-2001 Ολυμπιακός 38 συμμετοχές (22 γκολ)

2001-2002 Ολυμπιακός 33 συμμετοχές (14 γκολ)

2002-2003 Ολυμπιακός 31 συμμετοχές (11 γκολ)

2003-2004 Ολυμπιακός 41 συμμετοχές (24 γκολ)

2004-2005 Ολυμπιακός 42 συμμετοχές (12 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
Ζε Ελίας INTIME SPORTS

Ζε Ελίας Μοεντίν Ζούνιορ 2000-2003

Άλλος ένας Βραζιλιάνος που έμεινε για τρία χρόνια στο Λιμάνι είναι ο Μοεντίν Ζε Ελίας. Σκληρός μεσοαμυντικός που έτρωγε σίδερα και που και που κανέναν... αντίπαλο αν έκανε το λάθος να τον περάσει θεαματικά. Ο Ζε Ελίας ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2000 από την Μπολόνια και έδωσε σημαντικές λύσεις στην μεσαία γραμμή των "ερυθρολεύκων".

Τα σκληρά του μαρκαρίσματα και τα επικίνδυνα τάκλιν έχουν μείνει στην ιστορία και στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού που πολλές φορές τον αναπολούν. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός αγωνίστηκε συνολικά σε 78 παιχνίδια έχοντας πετύχει 4 γκολ.

Ο Ζε Ελίας σε αριθμούς

2000-2001 Ολυμπιακός 32 συμμετοχές (2 γκολ)

2001-2002 Ολυμπιακός 22 συμμετοχές (0 γκολ)

2002-2003 Ολυμπιακός 24 συμμετοχές (2 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Εντού Ντρασένα 2002

Ο Εντού Ντρασένα είναι σίγουρα ο πιο αδικημένος Βραζιλιάνος που φόρεσε την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Ο αμυντικός ήρθε με την μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό το 2002 σε ηλικία 21 ετών, ως ένα μεγάλο ταλέντο.

Με τους Πειραιώτες δεν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, όχι όμως γιατί φταίει ο ίδιος αλλά λόγω των προπονητών. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε το ταλέντο και τις προδιαγραφές για να κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό όμως αδικήθηκε.

Ο Κάτανετς δεν του έδειξε εμπιστοσύνη και έμεινε μόλις για 6 μήνες στο μεγάλο Λιμάνι, έχοντας 13 συμμετοχές με 1 γκολ. Η ποδοσφαιρική του πορεία μετά τον Ολυμπιακό είναι αξιοζήλευτη αφού μετά την Κρουζέιρο, επέστρεψε στην Ευρώπη το 2006 για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, όπου ήταν βασικό και αναναντικατάστατο μέλος της τούρκικης ομάδας. Αυτή την στιγμή, είναι μαζί με τον Ντιόγκο στην Σάντος.

Ο Ντρασένα σε αριθμούς

2002-2003 (1) Ολυμπιακός 13 συμμετοχές (1 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο 2004-2007

Ο παίκτης με το βαρύτερο βιογραφικό που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα ο Ριβάλντο. Το 2004, την χρονιά που ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο "Καραϊσκάκη" ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε ένα μεγάλο... δώρο στους οπαδούς των "ερυθρολεύκων".

Ο λόγος για τον "Ρίμπο" που ο ερχομός του στο μεγάλο λιμάνι έδωσε λάμψη στην ομάδα του Πειραιά. Με την τεράστια εμπειρία του και το μοναδικό τρόπο να "μιλά" στην μπάλα, πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό από την πρώτη σεζόν κατέκτησε το νταμπλ, έχοντας 16 γκολ σε 38 συμμετοχές.

Την επόμενη σεζόν, με την πολύτιμη βοήθεια του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ (30 συμ. 11 γκολ) οι Πειραιώτες κατακτούν και πάλι το νταμπλ, ενώ το 2007 σηκώνει μονάχα την κούπα του πρωταθλήματος.

Τα θεαματικά γκολ του Ρίμπο με τον Ολυμπιακό, ήταν αμέτρητα, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη "λόμπα" από πλάγια θέση στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη (2004-2005) αλλά και τα τέρματά του στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟ.

Το 2007 οι ιθύνοντες των Πειραιωτών αποφασίζουν μαζί με τον Τάκη Λεμονή να αλλάξουν τακτική στην ομάδα και δεν ανανεώνουν το συμβόλαιο στον Ριβάλντο. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, με τον Βραζιλιάνο να εκτοξεύει κατηγορίες κατά του Σωκράτη Κόκκαλη και να μην δίνει το παρόν στην φιέστα.

Την επόμενη σεζόν αποφασίζει να φορέσει τα "κιτρινόμαυρα" και η κίνηση του να δείξει τα 4 δάχτυλα μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, μετατρέπει τον Ριβάλντο από "βασιλιά" στα μάτια των οπαδών του Ολυμπιακού σε... κόκκινο πανί! Συνθήματα και πανό κατά του Βραζιλιάνου έκαναν την εμφάνιση τους στο "Καραϊσκάκη" τόσο στην περυσινή φιέστα, όσο και στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ με τον Ρίμπο να είναι βέβαια πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Ο Ριβάλντο σε αριθμούς

2004-2005 Ολυμπιακός 38 συμμετοχές (16 γκολ)

2005-2006 Ολυμπιακός 30 συμμετοχές (11 γκολ)

2006-2007 Ολυμπιακός 33 συμμετοχές (17 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Άλεξ Ντ' Ακόλ 2004-2006

Το τρανό παράδειγμα Βραζιλιάνου που πέρασε και δεν... ακούμπησε από τον Ολυμπιακό. Ήρθε στον Πειραιά το 2004 και ήταν επιλογή του τότε προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Ντ' Ακόλ ποτέ δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και παρά το γεγονός πως είναι επιθετικός πέτυχε μόλις 1 γκολ στην διετή παρουσία του στους "ερυθρολεύκους".

Τον Ιανουάριο του 2006 δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα και από τότε δεν επέστρεψε ποτέ στο μεγάλο Λιμάνι και για να πούμε την αλήθεια λίγοι είναι αυτοί που τον θυμούνται.

Ο Ντ' Ακόλ σε αριθμούς

2004-2005 Ολυμπιακός 10 συμμετοχές (1 γκολ)

2005-2006 (1) Ολυμπιακός 5 συμμετοχές (0 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
Ζούλιο Σέζαρ INTIME SPORTS

Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια 2006-2008

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους Βραζιλιάνους που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα ο Ζούλιο Σέζαρ. Εξαιρετικός αμυντικός που την καλή του μέρα "σβήνει" κάθε αντίπαλο, όμως αν δεν του πάει το παιχνίδι μπορεί να σε καταστρέψει.

Πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2006 επί εποχής Τροντ Σόλιντ και την πρώτη σεζόν ήταν αναντικατάστατο μέλος της "ερυθρόλευκης" άμυνας, έχοντας 36 συμμετοχές και 6 γκολ.

Την σεζόν 2007-2008, ο ερχομός του Άντζα και κάποιες μέτριες εμφανίσεις μείωσαν τις συμμετοχές του στις 27, όμως συνέχισε να σκοράρει έχοντας στο ενεργητικό του 5 γκολ.

Ένα από τα γκολ που θα θυμούνται οι περισσότεροι φίλοι του συλλόγου είναι αυτό κόντρα στην Ρόμα στο "Ολίμπικο", σε ένα μαυς όπου τελικά ο Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι του 2008, ο Ζούλιο Σέζαρ αποχαιρέτησε το Λιμάνι και άπαντες τον θυμούνται ως έναν εξαιρετικό αμυντικό δίχως όμως σταθερότητα που αδίκησε τον εαυτό του...

Ο Ζούλιο Σέζαρ σε αριθμούς

2006-2007 Ολυμπιακός 36 συμμετοχές (6 γκολ)

2007-2008 Ολυμπιακός 27 συμμετοχές (5 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Λεονάρντο Ζέσους Τζεράλντο 2008-...

Ο πρώτος παίκτης που ήρθε έπειτα από εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ (Ανδρέα Νινιάδη) ήταν ο Λεονάρντο. Η πρώην διοίκηση των "ερυθρολεύκων" θεώρησε πως πρόκειται για... λαβράκι, αλλά με την πάροδο του χρόνου διαψεύστηκε.

Οι Πειραιώτες έψαχναν για αριστερό μπακ, αφού ο Ραούλ Μπράβο δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα και για να υπάρχει ένα back-up και με τον Σπυρόπουλο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό, αποφάσισαν να στραφούν στην περίπτωση του Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος έριξε άγκυρα στο Λιμάνι τον Ιανουάριο του 2008 και από τους πρώτους κιόλας αγώνες έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Προσαρμόστηκε αμέσως, αποδεικνύοντας πως είναι έτοιμος για τα δύσκολα όμως οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τον άφησαν πολύ πίσω.

Ήταν και είναι καλός στα επιθετικά του καθήκοντα, όμως αδύναμος αμυντικά, αλλά παρόλα αυτά βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό τους πρώτους έξι μήνες. Το 2008-2009, έπαιξε σε ελάχιστους αγώνες λόγων των τραυματισμών που προαναφέραμε και άπαντες στον Πειραιά ήλπιζαν πως θα επιστρέψει δυνατός το 2008-2009, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Πέρσι, την χειρότερη χρονιά του Ολυμπιακού την τελευταία 15ετία, ο Λεονάρντο είχε πολλές συμμετοχές και αγωνιζόταν κυρίως ως αριστερό χαφ, αφού ο Τζόρτζεβιτς σταμάτησε, ο Λέτο έφυγε και η διοίκηση δεν πήρε κάποιον παίκτη για να καλύψει το κενό.

Οι εμφανίσεις του αν και πολλές, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησαν τους ανθρώπους της Πειραϊκής ομάδας και σε συνδυασμό με την έλευση σπουδαίων παικτών το περασμένο καλοκαίρι, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός σε ομάδα της χώρας του. Η Ιντερνασιονάλ αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά οι ευκαιρίες που έχει πάρει είναι ελάχιστες.

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον σύλλογο της Βραζιλίας τελειώνει τον Ιούνιο, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν τον υπολογίζουν και αναμένεται να ακολουθήσει τον δρόμο του Ντουντού. Αν δηλαδή βρει κάποια πρόταση από την πατρίδα του...

Ο Λεονάρντο σε αριθμούς

2007-2008 (2) Ολυμπιακός 14 συμμετοχές (0 γκολ)

2008-2009 Ολυμπιακός 13 συμμετοχές (0 γκολ)

2009-2010 Ολυμπιακός 30 συμμετοχές (4 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ντουντού Σεαρένσε 2008-2011

Για τον Ντουντού τα γράψαμε και την Πέμπτη. Ήρθε στον Πειραιά μ' ένα χρόνο καθυστέρηση, αφού αν και οι φήμες για την έλευση του στο Λιμάνι ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007, ο Βραζιλιάνος ήρθε το 2008 και συνάντησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός έδωσε 6.000.000 ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να τον αποκτήσει και την πρώτη χρονιά, άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο έτριβαν τα χέρια τους για το "deal", αφού ο διεθνής αμυντικός μέσος πραγματοποίησε σούπερ εμφανίσεις.

Έτσι, ο Σωκράτης Κόκκαλης τον κάλεσε μετά το τέλος της πρώτης σεζόν για να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2013 με καλύτερες αποδοχές. Την ίδια στιγμή, ο Ντουντού Σεαρένσε έγινε ένας εκ των αρχηγών της ομάδας και όλα έμοιαζαν ιδανικά και φαινόταν πως ο Βραζιλιάνος θα μείνει για χρόνια και θα γίνει σημαία του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς, τίποτα απ' αυτά δεν συνέβη, αφού οι τραυματισμοί και το μόνιμο ντεφορμάρισμα είχαν φέρει απογοήτευση στο Λιμάνι και το περασμένο καλοκαίρι, όλοι ήλπιζαν σε μια αγωνιστική ανάκαμψη. Οι ελπίδες όμως αποδείχθηκαν ψεύτικες, αφού ούτε ο Λίνεν, ούτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν να τον αναστήσουν και φτάσαμε στο σήμερα, οπού οι δηλώσεις και το twitter, σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις έφεραν τις αποδοκιμασίες και την συμφωνία με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ο Ντουντού κατάφερε από βασιλιάς να γίνει... φυγάς και ήταν η αφορμή για να πάρει την απόφαση η διοίκηση να μην ξαναφέρει στο Λιμάνι έστω και προσωρινά, ποδοσφαιριστή από την Βραζιλία.

Ο Ντουντού σε αριθμούς

2008-2009 Ολυμπιακός 40 συμμετοχές (6 γκολ)

2009-2010 Ολυμπιακός 30 συμμετοχές (5 γκολ)

2010-2011 Ολυμπιακός 24 συμμετοχές (3 γκολ)

Μια ενδεκάδα Βραζιλιάνοι στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ντιόγκο Λούις Σάντο

Η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία του Ολυμπιακού στην ιστορία του - μαζί με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Η μεταγραφή του στο μεγάλο Λιμάνι θύμισε μεξικάνικη σαπουνόπερα με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και αμέτρητα επεισόδια. Τη μια μέρα η Πορτουγκέζα τον έδινε στον Ολυμπιακό, την άλλη μέρα όχι. Τελικά οι Πειραιώτες έδωσαν περίπου 10.000.000 ευρώ για να φορέσει ο Βραζιλιάνος άσος τα "ερυθρόλευκα" και τώρα... τα κλαίνε.

Η πρώτη χρονιά του Ντιόγκο ήταν ονειρική και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις ανάγκασε κάποιους να τον συγκρίνουν ακόμη και με τον Ζιοβάνι Σίλβα! Με 16 γκολ σε 40 συμμετοχές, ο Βραζιλιάνος είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο και όλοι μιλούσαν για έναν μεγάλο επιθετικό, που έχει το μέλλον μπροστά του.

Πως φτάσαμε όμως από τη αποθέωση και το ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτησή του, στην απαξίωση, τις αποδοκιμασίες και το διωγμό του στην Βραζιλία, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Τα μυαλά του 24χρονου σέντερ φορ πήραν... αέρα, ο ίδιος σκεφτόταν αντί για το ποδόσφαιρο τα ξενύχτια, ήρθαν και οι τραυματισμοί, τα περιττά κιλά και η έλλειψη του γκολ, για να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Βραζιλιάνος είχε μια λαμπρή ευκαιρία να δουλέψει για να αποδείξει πως είναι πράγματι καλός ποδοσφαιριστής και αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό, όμως την πέταξε στα σκουπίδια και η νέα διοίκηση της ομάδας, μετά τις τραγικές του εμφανίσεις κόντρα στην Μακάμπι αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στην Φλαμένγκο.

Στην πρώην ομάδα του Ζίκο, ο Ντιόγκο δεν έκανε πολλά πράγματα (στην ουσία τίποτα) και ευτυχώς για τους πρωταθλητές Ελλάδας, βρέθηκε η Σάντος να τον αποκτήσει με την μορφή δανεισμού. Μέχρι τον Δεκέμβρη, στον Ολυμπιακό θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, όμως μετά θα πρέπει να βρουν ομάδα για να τον πουλήσουν. Να τον ξαναδούμε με τα "ερυθρόλευκα" μοιάζει εντελώς απίθανο.

Ο Ντιόγκο σε αριθμούς

2008-2009 Ολυμπιακός 40 συμμετοχές (16 γκολ)

2009-2010 Ολυμπιακός 22 συμμετοχές (3 γκολ)

2010-2011 (1) Ολυμπιακός 4 συμμετοχές (2 γκολ)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ