ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία περιγραφή από το... μεταπαριζιάνικο Μόναχο

Μία περιγραφή από το... μεταπαριζιάνικο Μόναχο

Ο Στέφανος Λεμονίδης περιγράφει την κατάσταση που συνάντησε στο Μόναχο και δίνει τη δική του εκδοχή για την αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, που μόνο τέτοια δεν είναι.

Πολλάακούσαμε και διαβάσαμεγια τα μέτρα ασφαλείας στο Μόναχο, αλλά ως τώρα δεν νιώσαμεστους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει, πλην ενός περιστατικού στο ξενοδοχείο.

Στο Flughafen Münchenδεν μας ενόχλησαν ούτε για τυπικό έλεγχο, αφού περάσαμε σφαίρα προς την έξοδο, όπου έγινε το επεισόδιο με τον επιληπτικό οπαδό του Ολυμπιακού, αλλά μόλιςφτάσαμε στο ξενοδοχείο, αφήσαμε για τρία λεπτά τη βαλίτσα μας, προκειμένου να μιλήσουμε στη ρεσεψιόν.

Μόλις την αναζητήσαμε, δεν τη βρήκαμε πουθενά και αρχικά πιστέψαμε ότι μας την έκλεψαν. Αμέσως θυμηθήκαμε ότι βρισκόμαστε στη Γερμανία και δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος σε κεντρικό ξενοδοχείο, γι αυτόρωτήσαμε τον πρώτο υπάλληλο που βρήκαμε μπροστά μαςκαι μας συνόδεψε στην αίθουσα των "lostandfound"με την παρατήρηση «οι καιροί είναι δύσκολοι, φοβόμαστε για βόμβες σε ασυνόδευτες αποσκευές και μαζεύουμε τα πάντα»

Το βράδυ στους άδειους δρόμους του Μονάχου, αλλά και στο Gausthaus όπου φάγαμεδεν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας , παρά μόνο αυξημένη κίνηση, παρότι ήταν Δευτέρα βράδυ. Μας εξήγησε όμως ο ταξιτζής "κάθε Δευτέρα έχουμε διαδήλωση από ένα μίγμα εθνικιστών, ναζιστών, ακροδεξιών κατά του Ισλάμ και κλείνουν κεντρικοί δρόμοι. Γι αυτό πάμε σαν χελώνες".

Το βράδυ στηνAllianz Αrinaμπορεί να είναι διαφορετικά και με 6000 οπαδούς του Ολυμπιακού που θα κατακλύσουν από σήμερα το Μόναχο και θα κάνουν κατάληψη στηνMarienplatz

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ