ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήτρογλου, η επιστροφή

Μήτρογλου, η επιστροφή
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ήταν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και καταγράφει το 90λεπτο του Κώστα Μήτρογλου στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την επιστροφή του Έλληνα διεθνή στράικερ στα γκολ.

Ένα από τα ερωτήματα που κυριαρχούσε τις μέρες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε να κάνει σχετικά με το ποιον επιθετικό θα επιλέξει να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε να πάρει μια απόφαση ανάμεσα στους Δημήτρη Διαμαντάκο, Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες και Κώστα Μήτρογλου.

Ο Διαμαντάκος πραγματοποίησε εξαιρετική προετοιμασία, σκοράροντας κόντρα σε Μίλαν και Μάντσεστερ Σίτι στο ICC, όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Νίκη Βόλου. Ωστόσο η απειρία του σε επίπεδο Champions League ήταν δεδομένη και πολύ περισσότερο κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μπενίτες μοιάζει σωματοδομικά ποιο έτοιμος και έτοιμος να παίξει "ξύλο" αν χρειαστεί με τα αντίπαλα στόπερ, έχει διάθεση να κυνηγήσει τις φάσεις αλλά και αυτός ήρθε στα 22 του χρόνια από την Παραγουάη και είναι φυσιολογικό να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές απαιτήσεις.

Η λογική έλεγε πως ο Μήτρογλου ήταν ο καταλληλότερος να ξεκινήσει στην κορυφή, λόγω εμπειρίας στην διοργάνωση, καλό ποσοστό σκοραρίσματος στην Ευρώπη και με την ικανότητα να κάνει γκολ την μισή ευκαιρία. Αυτά στην θεωρία γιατί στην πράξη ο Έλληνας διεθνής στράικερ προερχόταν ουσιαστικά από μια μεγάλη αγωνιστική απραξία.

Τον Νοέμβρη του 2013 τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Παρί ΣΖ και τον Γενάρη έφυγε για την Φούλαμ, όπου αντιμετώπισε εκ νέου προβλήματα τόσο με το γόνατο του, όσο και με τον Μάγκατ. Με δικά του γκολ η Ελλάδα πήγε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου είχε κάποια λεπτά συμμετοχής δίχως όμως να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Τον Αύγουστο επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου να ξαναβάλει στις ράγες μια καριέρα που έμοιαζε να εκτροχιάζεται. Μπήκε στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ και είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει, ευκαιρίες που ο νορμάλ Μήτρογλου τις έκανε γκολ με... τα μάτια. Ο σκεπτικισμός ενόψει Ατλέτικο μεγάλωσε.

Το πρόβλημα του 26χρονου έμοιαζε -και ήταν- ψυχολογικό. Κάθε γεννημένος σκόρερ παθαίνει "κοκομπλόκο", όταν μείνει για αρκετό διάστημα μακριά από την φύση του. Το γκολ.

Στο μυαλό του Μίτσελ πάντως η απόφαση ήταν ειλημμένη: Μήτρογλου. Και πράγματι όταν ο υπεύθυνος μοίρασε τις συνθέσεις στα δημοσιογραφικά του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το όνομα του "πιστολέρο" ήταν εκεί, στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Με τον Διαμαντάκο στον πάγκο και τον Μπενίτες εκτός 18άδας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1 και τον Έλληνα διεθνή στράικερ να έχει ουσιαστική συμμετοχή στο τέρμα του Αφελάι, ακόμη κι αν δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την μπάλα. Στην πάσα του Ντομίνγκες απλά άνοιξε τα πόδια του και την άφησε να περάσει για τον Ολλανδό, που εκμεταλλεύθηκε τον... τράκο των αντίπαλων αμυντικών και έγραψε το 2-0 στο 31'.

Ο Μήτρογλου ουσιαστικά δεν απείλησε ευθέως την εστία των "ροχιμπλάνκος" στα πρώτα 45 λεπτά. Δεν τον αισθάνθηκαν οι στόπερ Μιράντα και Γκοντίν. Έμοιαζε έξω από τα νερά του, προσπαθώντας ωστόσο να προσφέρει σε δύο άλλους τομείς: ανασταλτικά κλείνοντας χώρους και στην κυκλοφορία της μπάλας βγαίνοντας έξω από την περιοχή προκειμένου να στηρίξει τους χαφ. Και δεν έκανε άσχημη δουλειά.

Το heatmap του Μήτρογλου

Μήτρογλου, η επιστροφή

Σε κάποιο σημείο της επανάληψης δεν θα προξενούσε απορία αν ο Μίτσελ αποφάσιζε να τον αντικαταστήσει. Το παιχνίδι είχε "γείρει" προς την περιοχή του Ολυμπιακού και ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν του βγήκαν κάποιες ενέργειες και έμοιαζε να χάνει ψυχολογία, δυνάμεις αλλά και μια καλή ευκαιρία μετά από πάσα του Ντομίνγκες στο 55'.

Όμως έβρισκε την δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια του. Σαν να του ψιθύριζε στο αυτί το ένστικτο του κατά συρροήν σκόρερ που πάντα κουβαλάει... "Θα έρθει η στιγμή. Σήμερα. Σε αυτό το παιχνίδι. Τώρα".

Και η στιγμή του Έλληνα διεθνή στράικερ είχε φτάσει. Ο Ρομπέρτο είχε αρνηθεί δις (60', 62') στον Γκριεζμάν το 2-2 και ο Μήτρογλου θέλησε να πει το δικό του "ευχαριστώ" στον Ισπανό γκολκίπερ. Στο εξαιρετικό γύρισμα του Κασάμι και με τον Μιράντα κολλημένο πίσω του, ο 26χρονος στράικερ κοντρόλαρε με το δεξί, έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και με το αριστερό νίκησε τον Όμπλακ για το 3-1.

Στους πανηγυρισμούς έβγαλε όλη την πίεση και το άγχος που κουβαλούσε. Πέταξε από πάνω του τους τελευταίους 10 πολύ δύσκολους μήνες. Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι ο Κασάμι δήλωνε πολύ χαρούμενος για τον Μήτρογλου, που κατάφερε να σκοράρει και να σηματοδοτήσει την επιστροφή του στις ερωτικές περιπτύξεις με τα δίχτυα.

Ο Έλληνας επιθετικός ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 17/21 μεταβιβάσεις, 4 προσπάθειες για γκολ (2 on target), 1 φάουλ υπέρ και 2 κατά, 1 δημιουργία ευκαιρίας και 100% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, οι περισσότερες σε αμυντικές προσπάθειες.

Το performance score του Μήτρογλου

Μήτρογλου, η επιστροφή

Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τον Μήτρογλου, που έχει πραγματοποιήσει πολύ καλύτερες εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα. Είναι όμως απείρως σημαντικότερο που βρήκε δίχτυα σε ένα τέτοιο ματς, το οποίο συνδυάστηκε με μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλίστ του Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτό το γκολ απέφερε άμεσα κέρδη στον Ολυμπιακό (3 βαθμούς, ψυχολογία, πρεστίζ), ωστόσο ο αντίκτυπος θα αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οφέλη στο εγγύς μέλλον. Τόσο για την ομάδα του Μίτσελ, όσο και για τον ίδιο τον Μήτρογλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ