ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήνυμα ελήφθη

Μήνυμα ελήφθη
INTIME SPORTS

Το τετ α τετ του Σίλβα με τον Φορτούνη, η νωχελικότητα που δεν άρεσε στον Πορτογάλο τεχνικό και οι απαραίτητες παρατηρήσεις.

Και τι δεν έχει γραφτεί για τον Κώστα Φορτούνη από το ξεκίνημα της σεζόν. Τα περισσότερα όχι άδικα. Έδωσε… αφορμές (με την καλή έννοια) για να ασχοληθεί σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος με ένα παλικάρι που από το πουθενά κλήθηκε να πάρει την "μπαγκέτα" και να αποτελέσει τον φετινό "μαέστρο" του Ολυμπιακού.

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δεν πέρασαν απαρατήρητες από κανέναν. Εδώ, ολόκληρη Τότεναμ έστελνε κάθε λίγο και λιγάκι ανθρώπους της στην Ελλάδα και όπου αλλού έπαιζε ο Ολυμπιακός, για να "τσεκάρει" τον νεαρό χαφ.

Ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα συνεχώς μετά τους αγώνες μιλούσε ξεχωριστά για τα κατορθώματα του Κώστα. Γενικότερα, αυτό το ερυθρόλευκο ξεκίνημα είχε αρκετή δόση… Φορτούνη.

Τον Νοέμβριο όμως ήρθε μία φυσιολογική κάμψη. Δεν γίνεται να παίζει συνεχώς στο ίδιο υψηλό τέμπο όχι μόνο ο Φορτούνης, αλλά οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Ακόμα και οι Ρονάλντο και Μέσι διανύουν μία περίοδο με… κακό φεγγάρι.

Αυτό το καταλαβαίνει και το γνωρίζει πολύ καλά ο Σίλβα. Απλώς, ο Πορτογάλος τεχνικός μετράει άλλα πράγματα. Μετράει συμπεριφορές εντός αγωνιστικού χώρου και το πόσο οι ποδοσφαιριστές του έχουν τη διάθεση να βγάλουν πάθος στο χορτάρι.

Ο Φορτούνης για παράδειγμα στο Μόναχο δεν έβγαλε το πάθος που επιθυμούσε ο προπονητής του στο διάστημα που αγωνίστηκε. Δεν ζητούσε υπερβολικά πράγματα ο Σίλβα.

Άλλωστε ήξερε ότι η Αλιάνζ Αρίνα είναι ένα κατηφορικό γήπεδο. Επί της ουσίας ζητούσε να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές του τσαμπουκά.

Επειδή λοιπόν έχει απαιτήσεις από τον Κώστα και δεν είδε να βγάζει τσαμπουκά στο Μόναχο, τον έπιασε στην προπόνηση της Παρασκευής (27/11) και του έκανε κάποιες παρατηρήσεις. Φαίνεται πως το μήνυμα ελήφθη.

Μπορεί να μην έκανε τη σούπερ εμφάνιση ο Φορτούνης με τον Αστέρα, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν τόσο νωχελικός όσο στα προηγούμενα ματς του Νοεμβρίου. Ήρθαν και τα δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο για να γλυκάνουν λίγο παραπάνω την εμφάνισή του.

Μια εμφάνιση που επαναλαμβάνουμε ότι δεν ήταν εξαιρετική, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τον Φορτούνη του τελευταίου διαστήματος που ίσως και να έβγαζε αυτό το κατώτερο του αναμενόμενου πρόσωπο εξαιτίας της κόπωσης από τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ