ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Το χρονικό της μεταγραφής του Καρσελά στον Ολυμπιακό, το αγωνιστικό του προφίλ και η μέχρι σήμερα καριέρα του. Μιλάει στο Sport24.gr ο προπονητής του πέρυσι στη Γρανάδα, Λούκας Αλκαράθ (pics & videos).

Τον αποκαλούν το "γελαστό παιδί" και η αλήθεια είναι ότι ο Μεχντί των τριών εθνικοτήτων, έχει συνέχεια το χαμόγελο στα χείλη, αλλά μόνο εκτός αγωνιστικού χώρου. Όταν βρίσκεται στο γήπεδο, μεταμορφώνεται σε έναν μαχητή που έχει στο μυαλό του αποκλειστικά το πώς θα νικήσει η ομάδα του. "Φτιάχνεται" όσο βρίσκεται στο χορτάρι, ενθουσιάζεται και το μεταδίδει στην εξέδρα. Εδώ και λίγες ώρες ο 28χρονος εξτρέμ αποτελεί το νέο απόκτημα των "ερυθρόλευκων", μετά τη συμφωνία που τελικά επιτεύχθηκε με την Γρανάδα. Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια μεταγραφή ουσίας, παίρνοντας έναν παίκτη με ταλέντο και ποιότητα, σε μια πολύ καλή ηλικία και με φιλοδοξίες να αποδώσει ακόμα καλύτερα και να γίνει πρωταγωνιστής στην καινούργια του ομάδα. Ο Καρσελά αγωνίζεται και στα δυο άκρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Διαθέτει αρκετά καλά στοιχεία, κάποια άλλα θα πρέπει να τα βελτιώσει, όμως το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό. Προφανώς όλα θα κριθούν στην πράξη, όμως το συνολικό προφίλ του παίκτη, προκαλεί ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Στη συνέχεια του κειμένου θα δούμε το χρονικό της μεταγραφής, σύμφωνα πάντα με το ισπανικό ρεπορτάζ, θα ασχοληθούμε με κάποια στοιχεία από την αγωνιστική συμπεριφορά του Καρσελά και θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην μέχρι σήμερα καριέρα του. Επίσης θα σας μεταφέρουμε την άποψη του Λούκας Αλκαράθ, προπονητή του Καρσελά πέρυσι στη Γρανάδα, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για τον παίκτη.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά (δεξιά) μονομαχεί με τον Μέσι σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα στο "Καμπ Νόου" για τη Λίγκα 2016/17 (AP Photo/Manu Fernandez)

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο, ο Καρσελά μετακινήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Γρανάδα στην Μπενφίκα, την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, στις 31 Αυγούστου του 2016. Οι Ανδαλουσιάνοι πλήρωσαν 2.5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν το 75% των δικαιωμάτων του παίκτη, ενώ το υπόλοιπο 25% παρέμεινε στους "αετούς". Ο παίκτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο (μέχρι τον Ιούνιο του 2020) με ετήσιες απολαβές 1.4 εκ. ευρώ. Η Γρανάδα έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης 10 εκ. ευρώ, αλλά μπήκε όρος, σύμφωνα με τον οποίο, αν η ομάδα υποβιβαζόταν, η ρήτρα θα έπεφτε αυτόματα στα 2.5 εκ. ευρώ. Ήδη από τον Μάρτιο, όταν πλέον ήταν φανερό ότι οι "Nazaríes" δεν θα απέφευγαν την Σεγούντα, ο Καρσελά άρχισε να κάνει φανερές τις προθέσεις του για το μέλλον. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν θα συνέχιζε στη Γρανάδα, απέφευγε να απαντήσει θετικά.

Όταν ο υποβιβασμός επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά, ο Μεχντί κατηγορήθηκε από τον τοπικό Τύπο ότι παράτησε την προσπάθεια και "παραιτήθηκε" μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, χωρίς να είναι ούτε τραυματίας, ούτε τιμωρημένος. Εκφράσεις όπως "αντιεπαγγελματική συμπεριφορά" και "αδιαφορία" έκαναν την εμφάνισή τους στις εφημερίδες, όμως η διοίκηση του συλλόγου είχε ήδη αρχίσει να δέχεται προτάσεις από ενδιαφερόμενους, εντός και εκτός Ισπανίας. Οι πρώτες που έκαναν κρούση για τον παίκτη, ήταν η Μπέτις και η Ντεπορτίβο, όμως καμία από τις δυο υποθέσεις δεν προχώρησε, επειδή ο Καρσελά δεν ήθελε να καταλήξει ξανά σε ομάδα που ως πρώτο στόχο θα είχε τη σωτηρία. Στη συνέχεια το όνομα του παίκτη βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές λίστες, σε καμία όμως από αυτές σε υψηλή θέση. Βαλένθια, Λιόν και Μπεσίκτας βολιδοσκόπησαν την Γρανάδα, όμως δεν προχώρησαν σε επίσημες προτάσεις, αφού όλες προτίμησαν τελικά άλλες λύσεις.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Αλαβές έγινε η πρώτη ομάδα που κατέθεσε πρόταση τόσο στους "Nazaríes" όσο και στον μάνατζερ του παίκτη. Ο Καρσελά απέρριψε την προοπτική να παίξει στην Αλαβές, για τον ίδιο λόγο που είχε πει όχι σε Μπέτις και Ντέπορ. Την περασμένη Πέμπτη (29/6), άνθρωποι της διοίκησης της Γρανάδα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι δεν είχαν καμία συγκεκριμένη επίσημη πρόταση από την μεριά του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσαν πάντως τις επαφές με τον ελληνικό σύλλογο. 24 ώρες αργότερα, από παράγοντα της Γρανάδα, διέρρευσαν τα εξής: Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση, με ένα ποσό κάτω από τα δυο εκ. ευρώ, με την Γρανάδα να επιμένει στα 2.5 της ρήτρας, ενώ παράλληλα οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν συμφωνήσει με τον μάνατζερ του παίκτη. Να προσθέσουμε εδώ, ότι από την Ισπανία ακούστηκε επίσης πως οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν και πρόταση για δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή. Τελικά οι δυο πλευρές τα βρήκαν σε ένα ποσό ανάμεσα στα 2.5 και τα 3 εκ. ευρώ (από αυτά το 25% θα πάει στην Μπενφίκα) και ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Καρσελά.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΡΣΕΛΑ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά εκτελεί πέναλτι σε αγώνα της Γρανάδα με την Λας Πάλμας (6/2/2017)

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Καρσελά αγωνίζεται στη θέση του εξτρέμ. Είναι αριστεροπόδαρος και παίζει κυρίως στη δεξιά πλευρά. Φυσικά μπορεί να παίξει και στο αριστερό άκρο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά και την θέση πίσω από τον επιθετικό (mediapunta), αφού από εκεί ξεκίνησε στην αρχή της καριέρας του. Στο πρώτο του πέρασμα από την Σταντάρ Λιέγης (2008-11) έπαιζε στη θέση του δημιουργικού μέσου και σιγά-σιγά άρχισε να "γνωρίζει" και τα άκρα. Είτε δεξιά, είτε αριστερά, του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα, βασιζόμενος κυρίως στην αρκετά καλή του ντρίμπλα, αλλά και στα έξυπνα ξεμαρκαρίσματα. Είναι παίκτης που δεν επηρεάζεται από την πίεση, δείχνει το ίδιο άνετος και στα ματς με μικρούς αντιπάλους, αλλά και στα ντέρμπι, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό, αρέσει πολύ στην κερκίδα.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε στο βελγικό πρωτάθλημα, ενθουσίασε τον βελγικό Τύπο, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους νέους παίκτες, μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Καρσελά διαθέτει εξαιρετικό κοντρόλ και αρκετά καλά τελειώματα. Έχει πετύχει αρκετά γκολ με εντυπωσιακά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Τον έχουν συγκρίνει με τον Ισπανό Νταβίδ Σίλβα, αλλά οι Βέλγοι δημοσιογράφοι λένε ότι το στιλ του θυμίζει αρκετά τον Εντέν Αζάρ. Σύμφωνα με δηλώσεις δημοσιογράφων από την εφημερίδα "Ideal de Granada", ο Καρσελά διαθέτει υψηλή τεχνική και ένα αριστερό που "μιλάει στη μπάλα". Είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός, ξέρει να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού με σωστό τρόπο χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορος, ενώ σεντράρει και εκτελεί στημένα με αρκετή επιτυχία. Το βασικό αρνητικό σημείο του είναι ότι δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην άμυνα, δεν έχει γρήγορες επιστροφές και δεν συνεργάζεται στα αμυντικά συστήματα της ομάδας.

ΑΛΚΑΡΑΘ: "ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΗΣ"

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Αλκαράθ και Καρσελά σε προπόνηση της Γρανάδα (7/3/2017)

Είπαμε τα βασικότερα αγωνιστικά στοιχεία του Καρσελά, αλλά η γνώμη ενός προπονητή έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο Λούκας Αλκαράθ ήταν ο προπονητής του Μαροκινού πέρυσι στη Γρανάδα, άρα τον γνωρίζει από πρώτο χέρι. Επικοινωνήσαμε μαζί του και του ζητήσαμε να μας πει τη δική του άποψη για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρόλευκων". Ακολουθεί το σχόλιό του:

"Ο Μεχντί συνδυάζει δυο βασικά στοιχεία σε έναν ποδοσφαιριστή. Είναι χρήσιμος και διαθέτει ποιότητα. Μπορεί δηλαδή να κάνει τη δουλειά για την οποία τον χρειάζεται ο προπονητής και παράλληλα να δώσει θέαμα. Διαθέτει ποιότητα και ουσία. Το σημαντικότερο προσόν του είναι ότι έχει την ικανότητα να αποδεικνύεται καθοριστικός σε ένα παιχνίδι. Με μια φάση, μπορεί να κρίνει ένα ματς. Με μια ντρίμπλα, με μια ασίστ, με ένα φάουλ, με ένα σουτ. Και αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύτιμο για μια ομάδα. Στον αντίποδα, αν κάτι μπορεί να προβληματίσει, είναι η αστάθεια στην απόδοσή του. Πιθανόν να παρασύρθηκε από την συνολικά μέτρια σεζόν της Γρανάδα, ίσως σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όπου οι στόχοι είναι τελείως διαφορετικοί, να παρουσιαστεί με διαφορετική δυναμική. Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του, είναι ένα θαυμάσιο παιδί, αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του, από το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση. Με τη συμπεριφορά του εμπνέει σε όλους τον σεβασμό και δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα".

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΧΝΤΙ ΚΑΡΣΕΛΑ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά με τον Καραγκούνη στον επαναληπτικό αγώνα της Λιέγης ανάμεσα στη Σταντάρ και τον Παναθηναϊκό για τη φάση των "16" στο Europa League της σεζόν 2009/10 (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Ο Καρσελά γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1989 στη Λιέγη του Βελγίου. Ο πατέρας του είναι Ισπανός και η μητέρα του από το Μαρόκο. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός στις ακαδημίες της Σταντάρ (μαζί με παίκτες όπως ο Μιραλάς, ο Ντεφούρ και ο Εμποκανί), περνώντας από όλες τις βαθμίδες, μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα το 2008, στα 19 του χρόνια. Ήταν ο Ρουμάνος Λάσλο Μπόλονι, ο προπονητής της Σταντάρ, εκείνος που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με τους "κόκκινους" της Λιέγης, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 2009, ο Ντιρκ Άντβοκαατ τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών του Βελγίου. Ο Καρσελά είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε τρεις εθνικές ομάδες (Ισπανία, Μαρόκο & Βέλγιο), αλλά τελικά επέλεξε τους "κόκκινους διαβόλους". Αγωνίστηκε σε δυο φιλικά και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, φορώντας από το 2010 και μετά τη φανέλα της Εθνικής Μαρόκου.

Από τα πρώτα του παιχνίδια με την Σταντάρ, έδειξε το ταλέντο του, φτάνοντας τις 15 συμμετοχές. Στη δεύτερη σεζόν έγινε πλέον βασικός και αγωνίστηκε σε 45 επίσημα ματς (5 γκολ), πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, όπου πρώτα αντιμετώπισε στον όμιλο του Champions League τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια, στους "16" του Europa League τον Παναθηναϊκό! Η τρίτη σεζόν αποδείχτηκε ακόμα καλύτερη για τον Καρσελά, που έπαιξε σε 44 ματς και πέτυχε 14 τέρματα (πρώτος σκόρερ της ομάδας του). Εκεί όμως είχε και μια πολύ άσχημη στιγμή, όταν στον αγώνα της Σταντάρ με την Γκενκ, ο Κρις Μαβινγκά έκανε ένα απίστευτα σκληρό φάουλ, χτυπώντας με το πόδι τον Καρσελά στο κεφάλι. "Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω", είχε δηλώσει τότε το "θύμα", με αρκετά κατάγματα στο πρόσωπο και σπασμένα δόντια. Μια μεγάλη επιτυχία για τον Καρσελά, ήταν όταν στο τέλος του 2010, το ισπανικό περιοδικό Don Balón τον συμπεριέλαβε στην λίστα του με τους 100 πιο υποσχόμενους νέους παίκτες.

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά με τον Στίβεν Τζέραρντ στο "Άνφιλντ" σε αγώνα της Ανζί με τη Λίβερπουλ στον όμιλο του Europa League της σεζόν 2012/13 (AP Photo/Jon Super)

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Καρσελά μετακινήθηκε στην ρωσική Ανζί Μαχατσκαλά, αντί του ποσού των 5.7 εκ. ευρώ, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε μόνο σε 8 παιχνίδια, αφού έχασε έδαφος, τόσο λόγω της ανάρρωσής του από τον τραυματισμό στο κεφάλι, όσο και εξαιτίας της συμμετοχής του στο Κόπα Άφρικα. Στη δεύτερη χρονιά του με τους Ρώσους, οι επιδόσεις του βελτιώθηκαν (36 συμμετοχές, 2 γκολ & 7 ασίστ), όμως καμία από τις δυο πλευρές δεν φάνηκε να πείθεται από την άλλη και έτσι τον Αύγουστο του 2013, ο Καρσελά επέστρεψε στην Σταντάρ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Έμεινε εκεί δυο χρόνια, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερη λύση, έχοντας σαφώς λιγότερες συμμετοχές από την πρώτη του θητεία στη Λιέγη. Στη διετία 2013-15, αγωνίστηκε συνολικά σε 56 ματς (6 γκολ), εκ των οποίων τα 27 στο βελγικό πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι είχε ακόμα έναν χρόνο συμβολαίου, τον Ιούνιο του 2015 πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα, με την οποία συμφώνησε για τέσσερα χρόνια.

Ούτε εκεί όμως μπόρεσε να βρει θέση βασικού, αφού ο Ρουί Βιτόρια τον χρησιμοποίησε ως αναπληρωματικό, σε λίγα ματς και με λίγα λεπτά συμμετοχής. Ο Καρσελά ανταποκρίθηκε πάντως, πετυχαίνοντας 3 τέρματα και δίνοντας 7 ασίστ. Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν, ο Μεχντί και ο μάνατζέρ του συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Μπενφίκα για να βρουν μια λύση. Τελικά συμφωνήθηκε να γίνει μεταγραφή, με τους Πορτογάλους όμως να διατηρούν το 25% στα δικαιώματα του παίκτη. Κάπως έτσι, η Γρανάδα πλήρωσε πέρυσι το καλοκαίρι 2.5 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε το υπόλοιπο 75%. Η πορεία της ομάδας της Ανδαλουσίας δεν ήταν καθόλου καλή και η τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα έφερε μοιραία τον υποβιβασμό στην Segunda División. Παρόλα αυτά, ο Καρσελά έδειξε στοιχεία του ταλέντου του και σε 22 συμμετοχές σημείωσε πέντε τέρματα. Έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών, λόγω του Κόπα Άφρικα και λόγω παραγκωνισμού του στο τέλος της σεζόν.

Ο ΜΕΧΝΤΙ ΚΑΡΣΕΛΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά με τη φανέλα της Μπενφίκα (AP Photo/Rich Schultz)

- Ο Μεχντί Καρσελά είναι 28 ετών, έχει ύψος 1.77, βάρος 67 κιλά και είναι αριστεροπόδαρος.

- Έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα επαγγελματικά σε τέσσερις συλλόγους: Σταντάρ Λιέγης (2008-2011 & 2013-2015), Ανζί Μαχατσκαλά (2011-2013), Μπενφίκα (2015-2016) και Γρανάδα (2016-2017).

- Έχει αγωνιστεί σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα, όλα στην κορυφαία κατηγορία: Βέλγιο, Ρωσία, Πορτογαλία και Ισπανία.

- Έχει αγωνιστεί με δυο διαφορετικές Εθνικές ομάδες, αυτές του Βελγίου (2 συμμετοχές) και του Μαρόκου (17 συμμετοχές). Επίσης έχει 33 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου.

- Έχει συνολικά 257 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους τέσσερις συλλόγους στους οποίους έχει αγωνιστεί. Αν προσθέσουμε και τα 52 παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες, τότε φτάνουμε στις 309 συμμετοχές.

- Έχει σκοράρει 35 φορές με τις τέσσερις ομάδες του και άλλες 5 φορές με τις Εθνικές. Σύνολο, 40 τέρματα στην καριέρα του.

- Έχει δώσει 40 ασίστ στην καριέρα του με τους 4 συλλόγους του.

- Έχει δεχτεί 40 κίτρινες κάρτες (εκ των οποίων οι 4 οδήγησαν σε 2 κόκκινες) και 3 απευθείας κόκκινες.

- Έχει συμπληρώσει με τις τέσσερις ομάδες του, 16.350 αγωνιστικά λεπτά. Από αυτά, τα 8.620 είναι στο βελγικό πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, τα 1.488 στο ρωσικό πρωτάθλημα, τα 811 στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και τα 1.752 στο ισπανικό πρωτάθλημα.

- Έχει αγωνιστεί 36 φορές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια: 11 ματς στο Champions League και 25 ματς στο Uefa Cup/Europa League.

- Έχει κατακτήσει 6 τίτλους στην καριέρα του. Τρεις με την Σταντάρ Λιέγης (πρωτάθλημα 2008-09, βελγικό Σούπερ Καπ 2009 και βελγικό Κύπελλο 2010-11) και τρεις με την Μπενφίκα (πρωτάθλημα 2015-16, πορτογαλικό Λιγκ Καπ 2015-16 και πορτογαλικό Σούπερ Καπ 2015-16).

- Έχει συμμετάσχει σε δυο Κύπελλα Εθνών Αφρικής με την Εθνική Μαρόκου, το 2012 και το 2017.

Ο ΚΑΡΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΧΝΤΙ

Μεχντί Καρσελά: Ο γελαστός "Νταβίδ Σίλβα" του Βελγίου

Ο Καρσελά πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην Μπέτις για το ισπανικό πρωτάθλημα (17/2/2017)

- "Προέρχομαι από τις αλάνες της γειτονιάς μου. Νομίζω ότι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές προέρχονται από τον δρόμο. Είναι το καλύτερο σχολείο".

- "Όταν ξεκίνησα να παίζω στις ακαδημίες της Σταντάρ, αγωνιζόμουν στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι συμπαίκτες μου με φώναζαν Ρομπέρτο Κάρλος. Μου άρεσε αυτό τότε, μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο Ρομπέρτο Κάρλος, το πώς έτρεχε, το ότι ήταν μικρόσωμος αλλά με πολύ δυνατά πόδια, το ότι χαμογελούσε συνέχεια. Εγώ βέβαια δεν έχω τα πόδια του. Τα δυο δικά μου πόδια, κάνουν ένα δικό του".

- "Με ρωτάνε γιατί χαμογελάω συνέχεια. Πιστεύω ότι χρειάζεται πάντοτε το χαμόγελο, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Εγώ λέω ότι από το κακό πάντα θα προκύψει και κάτι καλό. Γι' αυτό και χαμογελάω συνέχεια. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει, που δεν έχει σπίτι, που δεν έχει τίποτα. Γι' αυτό χαμογελάω, επειδή ξέρω ότι δεν έχω σοβαρούς λόγους να παραπονιέμαι".

- "Όταν κάνουμε οικογενειακό τραπέζι, μαζευόμαστε κάθε φορά εκατό άτομα! Κυρίως από την ισπανική μεριά, γιατί οι συγγενείς από το Μαρόκο δεν βρίσκονται στο Βέλγιο. Μόνο τρεις ή τέσσερις αδερφές της μητέρας μου μένουν εδώ".

- "Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να παίζω πιάνο, να τραγουδάω, να βλέπω ταινίες, να πηγαίνω για φαγητό, να μαθαίνω περισσότερα πράγματα για την θρησκεία μου. Όταν είμαστε στο τραπέζι και όλοι μιλάνε για ποδόσφαιρο, πάντα προσπαθώ να αλλάξω θέμα".

- "Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, αυτό που θέλω είναι μια φάρμα στο Μαρόκο με πολλά ζώα. Μια τίγρη, οπωσδήποτε έναν πίθηκο, γάτες, σκύλους κλπ. Και να τραγουδάω. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι, θα φτιάξω ένα στούντιο στο σπίτι μου. Λατρεύω τα ζώα. Θα έπαιζα όλη τη μέρα μαζί τους. Τα ζώα δίνουν αγάπη, ειλικρινή αγάπη. Και είναι πιστά, κάτι που επίσης μου αρέσει πολύ".

- "Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα ήθελα να είμαι τραγουδιστής. Λατρεύω τη μουσική. Μου αρέσει η κιζόμπα, η μουσική της Πορτογαλίας, οι γαλλικές και αμερικανικές μπαλάντες, λίγο απ' όλα. Επίσης μου αρέσει η αραβική μουσική".

- "Ο θυρωρός στο σπίτι που έμενα μικρός, έπαιζε πιάνο και πολύ συχνά πήγαινα στο διαμέρισμά του και μάθαινα. Μου έλεγε ότι είχα πολύ καλό μουσικό αυτί. Έμαθα να παίζω έργα του Μπετόβεν, αλλά και μελωδίες από τις ταινίες του Ντίσνεϊ.

- "Κάποιες φορές μου αρέσει να παίζω play station, παιχνίδια με kick box. Παλιότερα έκανα κικ μποξ, για πέντε χρόνια, οπότε μου αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια".

- "Ο ρατσισμός προέρχεται από αμόρφωτους ανθρώπους. Οι ρατσιστές στην ουσία δεν έχουν τί να κάνουν στη ζωή τους, δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Για μένα όλοι είμαστε ίσοι, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα, το κράτος, την εθνικότητα..."

Πηγές: As, Marca, lfp.es, Ideal de Granada, Granada hoy, granadacf.es, transfermarkt.de, wiki

Βίντεο: Στιγμές από την καριέρα του Μεχντί Καρσελά Ι

Βίντεο: Στιγμές από την καριέρα του Μεχντί Καρσελά ΙΙ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ