ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεταγραφικό ντεμαράζ και Ντρέντε

Μεταγραφικό ντεμαράζ και Ντρέντε

Μετά τον Μαρίν σειρά παίρνει ο στόπερ για τον Ολυμπιακό, με φαβορί τον Ιλόρι. Πόσες κινήσεις ετοιμάζουν ακόμη οι Πειραιώτες και τι ρόλο θα παίξουν επικείμενες αποχωρήσεις. Προτάθηκε και ο Ντρέντε στο Λιμάνι.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία της θερινής μεταγραφικής περιόδου, υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι οι επόμενες μέρες κρύβουν κάμποσες ακόμη εξελίξεις όσον αφορά τις αλλαγές στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Αντρέ Μαρτίνς και Μάρκο Μαρίν είναι οι δύο τελευταίες χρονικά μεταγραφικές προσθήκες των "ερυθρολεύκων", που έχουν ξεκάθαρη διάθεση να συνεχίσουν δραστήριοι στο "πάρε - δώσε".

Η περίπτωση του Τιάγκο Ιλόρι είναι 100% βάσιμη και δεν είναι μακριά του σενάριο να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στην υπόθεση απόκτησης του Πορτογάλου στόπερ από την Λίβερπουλ.

Από εκεί και πέρα; Το... μενού περιλαμβάνει την απόκτηση ενός φορ και ενός ακόμη εξτρέμ. Στην πρώτη περίπτωση, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (22/8), ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον Νιλμάρ. Ο Βραζιλιάνος ψάχνει τον τρόπο να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται από την Αλ Νασρ (κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) ή τουλάχιστον να τα διασφαλίσει, αφού η διοίκηση της ομάδας των Εμιράτων δεν μοιάζει διατεθειμένη να τον εξοφλήσει άμεσα.

Αν ο Νιλμάρ δεν δώσει μια απάντηση άμεσα στους Πειραιώτες, τότε θα γίνει στροφή σε άλλη λύση. Και όπως αναφέρουν στο Λιμάνι, θα είναι το ίδιο ποιοτική όπως αυτή του 32χρονου Βραζιλιάνου φορ. Στο θέμα του εξτρέμ; Στριφογυρίζει στο μυαλό των "ερυθρολεύκων" η περίπτωση απόκτησης ενός ακόμη παίκτη για τα άκρα.

Αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι ότι εντός της εβδομάδας ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει την απόκτηση κι άλλου ποδοσφαιριστή.

Προτάθηκε ο Ντρέντε

Στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό έπεσε το όνομα του Ρόιστον Ντρέντε. Πρόκειται για τον 29χρονο αριστεροπόδαρο Ολλανδό (με καταγωγή από το Σουρινάμ), που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Φέγενορντ. Τον Ιανουάριο του 2006 έκανε το βήμα για την πρώτη ομάδα (36 συμ.) και τον Αύγουστο του 2007 ήρθε η μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ!

Με τους "μερένγκες" ο Ντρέντε αγωνίστηκε σε 65 παιχνίδια (4 γκολ, 5 ασίστ) και παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε ως αριστερός εξτρέμ, έκανε ουκ ολίγες συμμετοχές ως αριστερός μπακ. Το καλοκαίρι του 2010 πήγε δανεικός στην Χέρκουλες (19 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ) και ένα χρόνο μετά με τον ίδιο τρόπο κατέληξε στην Έβερτον (27 συμ., 4 γκολ, 7 ασίστ).

Φόρεσε επίσης τις φανέλες των Ρέντινγκ (24 συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (15 συμ., 1 γκολ), Καϊσέρισπορ (11 συμ., 3 γκολ, 1 ασίστ), Σπαρτάκ Βλαδικαφκάζ (6 συμ., 3 γκολ), ενώ ολοκλήρωσε την περσινή περίοδο στην Μπανίγιας (18 συμ., 2 ασίστ).

Συνολικά στην καριέρα του μετρά 222 ματς, με 22 γκολ και 19 ασίστ, ενώ τα δυνατά του στοιχεία ήταν ανέκαθεν η ταχύτητα και η τεχνική. Έχει 29 συμμετοχές με την U-21 της Ολλανδίας, ενώ έχει χριστεί διεθνής τον Νοέμβριο του 2010 με τους "οράνιε". Επιθυμεί την επιστροφή του στην Ευρώπη και μεταξύ άλλων προτάθηκε στον Ολυμπιακό.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση μοιάζει ο Ντρέντε, που δυνητικά θα μπορούσε να καλύψει δύο θέσεις παίζοντας με τα ερυθρόλευκα. Τόσο αυτή του ακραίου κυνηγού, όσο και αυτή του αριστερού μπακ, τη στιγμή που μετά την πώληση του Αρτούρ Μαζουακού στην Γουέστ Χαμ, οι Πειραιώτες πορεύονται στη θέση με τους Ντε λα Μπέγια και Τσιμίκα.

Ο ρόλος των αποχωρήσεων

Στο διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, εκτός από αφίξεις θα υπάρξουν και αποχωρήσεις από το ρόστερ. Ήδη ο Ντουρμάζ φόρεσε τη φανέλα της Τουλούζ, ωστόσο ο Σουηδός δεν είναι ο μόνος που θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Ανάλογα με αυτούς που θα έρθουν τις επόμενες μέρες θα διαμορφωθούν και αποχωρήσεις. Και ανάλογα με τις αποχωρήσεις ενδέχεται να προκύψουν και νέες αφίξεις.

Με την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα play offs του Europa League να είναι σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό, η παρουσία παικτών όπως οι Ντα Κόστα, Μανιάτης, Σεμπά κάθε άλλο παρά σίγουρη μπορεί να θεωρείται στο ρόστερ της νέας περιόδου. Παράλληλα δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι ενδεχόμενη απόκτηση φορ τύπου Νιλμάρ, μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις για έναν εκ των Ιντέγε ή Πουλίδο.

Έτσι λοιπόν μπορεί μετά την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν μπορεί η λογική να δείχνει τρεις ακόμη κινήσεις (στόπερ, εξτρέμ, φορ), ωστόσο είναι πιθανό αυτές να αυξηθούν εφόσον προκύψει μια σειρά αποχωρήσεων. Βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί σε τέτοιο εύρος, καθώς απομένουν 10 μέρες μέχρι να κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"
Στην Κόρτραϊκ δανεικός ο Γούτας
Μαρίν: "Υπογράφω για τρία χρόνια"
Στέλνουν Καρσελά-Γκονσάλες στον Ολυμπιακό οι Πορτογάλοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ