ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά τη Μονακό και η Σεβίλλη για Μαζουακού

Μετά τη Μονακό και η Σεβίλλη για Μαζουακού
Μαζουακού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μονακό έχει τσεκάρει επανειλημμένως τον Αρτούρ Μαζουακού, ωστόσο τις τελευταίες μέρες για τον Γαλλοαφρικανό μπακ συλλέγει πληροφορίες και η Σεβίλλη. Προς ΑΠΟΕΛ ο Γιάννης Λάτσι.

Έχετε διαβάσει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στο Sport24.gr για το έντονο ενδιαφέρον που έχει δείξει η Μονακό στο πρόσωπο του Αρτούρ Μαζουακού.

Η αλήθεια είναι πως οι Μονεγάσκοι έχουν αποφασίσει να κάνουν την κίνηση τους για τον Γαλλοαφρικανό μπακ του Ολυμπιακού και στο προσεχές διάστημα το πλέον πιθανό σενάριο είναι να προσεγγίσουν και επίσημα τόσο την πλευρά των Πειραιωτών, όσο και αυτή του παίκτη.

Το φετινό καλοκαίρι είναι μάλλον η ιδανική χρονική περίοδος για την πώληση του Μαζουακού. Ο 23χρονος (7/11/1993) μπακ εξάλλου δεν κρύβει ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, ενώ από την στιγμή που σιγά σιγά μπαίνει στο στόχαστρο κι άλλων ομάδων, μια κόντρα για την απόκτηση του μπορεί να φέρει κάποια παραπάνω χρήματα από αυτά που προσδοκούσαν οι "ερυθρόλευκοι" στα ταμεία της ομάδας.

Το βράδυ της Τρίτης (24/5) μεταδώσαμε από τον Sport24 Radio 103,3 την πληροφορία ότι τις τελευταίες μέρες η Σεβίλλη είναι αυτή που ρωτούσε λεπτομέρειες για τον Μαζουακού. Με πόσα χρήματα θα τον παραχωρούσε ο Ολυμπιακός, αν υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα και τα σχετικά. Και ότι μετά την συνεργασία των δύο ομάδων για τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, ενδεχομένως να προκύψει μια ακόμη, αυτή τη φορά ακολουθώντας το αντίθετο δρομολόγιο.

Την Τετάρτη (25/5) ήρθε επί της ουσίας και η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από τα ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα την " AS". Οι Ισπανοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι ο Ουνάι Έμερι βρίσκεται σε αναζήτηση μπακ, με επιθετικά στοιχεία.

Ο Τρεμουλινάς οδεύει προς την Παρί Σεν Ζερμέν και ο τεχνικός της Σεβίλλης έχει προκρίνει τρεις λύσεις για την κάλυψη του κενού. Τους Λούκας Ντιν (δανεικός στην Ρόμα, ανήκει στην Παρί), Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Λιλ) και Αρτούρ Μαζουακού.

Οι Ανδαλουσιάνοι συλλέγουν πληροφορίες για τον Γαλλοαφρικανό μπακ του Ολυμπιακού και η τελική απόφαση ανήκει στον Έμερι, ανάλογα και με το μπάτζετ που θα του διαθέσει η διοίκηση της ομάδας. Η πιο φτηνή θεωρητικά λύση είναι αυτή του Σιντιμπέ, που όμως είναι ένα χρόνο πιο μεγάλος από τους άλλους δύο και χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πιο έτοιμος από όλους είναι σίγουρα ο Λούκας Ντιν που συνάμα όμως είναι και πολύ ακριβός. Ο Μαζουακού λοιπόν δείχνει ως η πιο ισορροπημένη λύση για την Σεβίλλη: ούτε φτηνός, ούτε πολύ ακριβός για την τσέπη των Ανδαλουσιάνων, με παραστάσεις από παιχνίδια Champions και Europa League, σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, σε καλή ηλικία και σε συνδυασμό με την μεταπωλητική αξία.

Βεβαία υπάρχει και ένα... ντόμινο που μπορεί να βάλει και την Ρόμα στο κόλπο για τον Γαλλοαφρικανό μπακ. Εφόσον ο Έμερι και η Σεβίλλη αποφασίσουν να κάνουν την υπέρβαση για τον Ντιν, τότε η Ρόμα - που επίσης έχει τσεκάρει τον Μαζουακού μέσα στη σεζόν- δεν αποκλείεται να στραφεί στην λύση του 23χρονου μπακ των Πειραιωτών.

Οδεύει προς Κύπρο ο Λάτσι

Ο Γιάννης Λάτσι ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία των παικτών που ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην Κ-20 του Ολυμπιακού καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής του χρόνου. Είναι από τους ποδοσφαιριστές της Νέων που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, δείχνοντας προοπτικές για το μέλλον.

Δύσκολα τη νέα σεζόν θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και η καλύτερη λύση είναι ο δανεισμός του, προκειμένου να πάρει στα πόδια του παιχνίδια και να συλλέξει εμπειρίες. Ο πολυθεσίτης άσος των Πειραιωτών οδεύει προς Κύπρο. Ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον ΑΠΟΕΛ, αφού απομένουν λεπτομέρειες για την μετακόμιση του εκεί με τη μορφή δανεισμού.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στον κατάλογο Β' με τους παίκτες κάτω των 21 ετών και υπό τις οδηγίες του Τόμας Κρίστιανσεν θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Η ολοκλήρωση της μετακίνησης του αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ