ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με οδηγό την "τριάρα" στην ΑΕΚ!

Με οδηγό την "τριάρα" στην ΑΕΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μοναδικό πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μπέντο θα ρίξει όλα τα βαριά χαρτιά του για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» το τρίποντο επί του ΠΑΟΚ. Ξαφνικός "πονοκέφαλος" και με Βιάνα που έχει ίωση!

Απόψε (23/10, 20.30) ολοκληρώνεται η... διαβολοβδομάδα για τον Ολυμπιακό. Μια εβδομάδα που είχε Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, Αστάνα για το Europa League και τώρα ΠΑΟΚ. Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η επόμενη... διαβολοβδομάδα με Ατρόμητο στο Περιστέρι, Αστάνα στο Καζακστάν και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Με λίγα λόγια, οι "ερυθρόλευκοι" αν πάνε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου χωρίς βαθμολογικές απώλειες, τότε θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Κι αυτό, γιατί θα έχουν βγάλει το πιο βαρύ πρόγραμμα σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του! Και συν τοις άλλοις, θα έχει κάνει και το... καθήκον του στην Ευρώπη.

Σήμερα όμως υπάρχει ένα σπουδαίο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ που προέρχεται από μία ήττα στο Αζερμπαϊτζάν και κατ’ επέκταση ένα κουραστικό ταξίδι επιστροφής από το Μπακού. Αυτά όμως δεν παίζουν ρόλο για τον Μπέντο. Δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να πει στους παίκτες του ότι ο ΠΑΟΚ ενδεχομένως να παρουσιάσει σημάδια κόπωσης λόγω... Καραμπάγκ.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μπουν οι παίκτες του με το μαχαίρι στα δόντια. Όπως είχαν μπει δηλαδή με την ΑΕΚ. Θέλει να τους δει να "γκαζώνουν" από τα αποδυτήρια. Να δείξουν πρώτα απ’ όλα στους αντιπάλους τους ότι θα περάσουν δύσκολο βράδυ. Με την "Ένωση" οι παίκτες του Κετσπάγια είχαν στο βλέμμα τους τον... τρόμο! Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, αυτή την αίσθηση είχαν δώσει στους "ερυθρόλευκους". Ότι είχαν μπει φοβισμένα.

Πώς προσεγγίζει το ματς ο Μπέντο; Πρώτα απ’ όλα θα πάει με τη γνωστή "συνταγή". Με συνταγή ΑΕΚ δηλαδή! Αν εξαιρεθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το αριστερό άκρο της άμυνας εκεί όπου θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ντε Λα Μπέγια (τραυματίας) και Ρέτσου (τιμωρημένος), στις υπόλοιπες δέκα θέσεις θα επιλέξει εκτός απροόπτου τα πρόσωπα που είχε επιλέξει και κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Αλλά ας μείνουμε για λίγο ακόμα στον αριστερό μπακ. Ο Βιάνα είναι στην αποστολή, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι χθες δεν πήγε καν στο Ρέντη! Ο λόγος είχε να κάνει με μία ίωση που τον ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να του στερήσει την παρουσία από την τελευταία προπόνηση της ομάδας του. Ο Μπέντο και το ιατρικό τιμ εκτιμούν ότι θα δώσει το "παρών" για να καλύψει το κενό του Ντε λα Μπέγια. Σε περίπτωση όμως που ανεβάσει πυρετό τι γίνεται; Ποιος θα περάσει αριστερά;

Το μοναδικό σενάριο είναι το εξής: πρώτα απ’ όλα δεν φαίνεται ότι θα δούμε τον Σεμπά σε ρόλο μπακ. Αντιθέτως, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μετά από πεντέμισι μήνες ο Ελαμπντελαουί όχι μόνο στην 18άδα, αλλά και στο αρχικό σχήμα. Να παίξει δηλαδή ο Νορβηγός δεξιά και να περάσει ο Φιγκέιρας αριστερά! Όλα αυτά εφόσον ο Βιάνα δεν ξεπεράσει την ίωση...

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες θέσεις, λίγο – πολύ δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Καπίνο θα είναι στα γκολπόστ και την τετράδα της άμυνας θα συμπληρώσουν οι Φιγκέιρας, Μποτία και Ντα Κόστα. Στα χαφ θα βρεθούν οι Μιλιβόγεβιτς και Αντρέ Μαρτίνς, με τον Φορτούνη στον γνωστό του ρόλο, τους Σεμπά – Ελιουνούσι στα "φτερά" και τον Ιντέγιε στην κορυφή.

Το ιδανικότερο σενάριο για τον Μπέντο θα ήταν ένα γρήγορο γκολ. Για αυτό το λόγο ζητούσε χθες πίεση από τα… αποδυτήρια, καθώς ο ΠΑΟΚ εμφανίζει τον τελευταίο καιρό σημάδια αβίαστων λαθών από τη μεσαία γραμμή και πίσω.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με Ελαμπντελαουί και Σιόβα στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ
Ησύχασε το... κεφάλι του Μπέντο
Μπέντο: "Σοβαρότητα και προσοχή κόντρα στον ΠΑΟΚ"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ