ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με Μάριν στο ντέρμπι!

SUPERLEGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν σκοπεύει να κάνει αλχημείες στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο άδειο Καραϊσκάκη (4/3, 19.30). Οι δέκα της Θεσσαλονίκης συν τον Γερμανό αντί του Πάρντο αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Το τελευταίο ντέρμπι για τη φετινή σεζόν θα δώσει ο Ολυμπιακός αύριο (4/3, 19.30) στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκός κλείνει τον κύκλο των φετινών ντέρμπι για τους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για ένα ματς που έχει ένα σωρό ιδιαιτερότητες, με πρώτη-πρώτη φυσικά το γεγονός ότι θα γίνει σε άδειες εξέδρες και δεύτερον τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων.

Και μιας και αναφέραμε τη βαθμολογική διαφορά Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, την απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ντέρμπι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, την έδωσε ο Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι σε τέτοια ματς δεν παίζει κανένα ρόλο η διαφορά δυναμικότητας ή το όποιο χάσμα υπάρχει στον βαθμολογικό πίνακα.

Ως προς τις επιλογές του για την ενδεκάδα; Ο Γκαρθία χωρίς να έχει αφήσει να εννοηθεί το παραμικρό, σαν να προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα αλά… Τούμπας με μία όμως διαφορά. Με τον Μάριν συγκεκριμένα αντί του Πάρντο.

ΟΦΟΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΙΜ

Υπάρχει λοιπόν μία αίσθηση ότι ο Ισπανός τεχνικός καταλήγει σε ένα σχήμα με τον Οτζίτζα Οφόε και όχι τον Φορτούνη πίσω από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Βέβαια, με τον Γκαρθία ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αλλά έδωσε όλη την εβδομάδα μία εντύπωση ότι θα προτιμήσει ξανά τον Βέλγο σε ρόλο «δεκαριού» και όχι τον Έλληνα διεθνή χαφ. Περίπου δύο ώρες πριν από τη σέντρα του ντέρμπι θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν τελικά ο Φορτούνης θα κάτσει στον πάγκο…

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΑΡΙΝ

Ποιος ο λόγος που φαίνεται ο Μάρκο Μάριν να έχει σοβαρό προβάδισμα έναντι του Πάρντο; Πρώτα απ’ όλα τα ακραία μπακ του Παναθηναϊκού δεν έχουν τις επιθετικές τάσεις των Βιεϊρίνια και Μάτος του ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρθία είχε επιλέξει τον Πάρντο για την Τούμπα, επειδή είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι από τον Μάριν. Με τον Παναθηναϊκό όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Ισπανός θεωρεί ότι με τον Γερμανό άσο στα πλάγια, ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος επιθετικά στο ντέρμπι, ενώ συγκριτικά με το παιχνίδι της Τούμπας δεν θα συναντήσει τα προβλήματα που πιθανότατα θα συναντούσε ανασταλτικά στην Θεσσαλονίκη, αν ο Μάριν βρισκόταν απέναντι από τον Βιεϊρίνια ή τον Μάτος.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Με λίγα λόγια, το πιθανότερο σχήμα του Ολυμπιακού (4-2-3-1) είναι με Προτό στα γκολπόστ, τους Ελαμπντελαουί (δεξιά), Μποτία, Σισέ και Κούτρη (αριστερά) στην άμυνα, τους Ρομαό και Ταχτσίδη δίδυμο στα χαφ, τον Οφόε πίσω από τον Ανσαριφάρντ σε ρόλο «Φορτούνη» και τους Μιραλάς - Μάριν στα άκρα της επίθεσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ