ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με Λεάλι στον "άσο" τον επόμενο μήνα

Με Λεάλι στον "άσο" τον επόμενο μήνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τον Νικόλα Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ θα πορευθεί ο Ολυμπιακός το επόμενο διάστημα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, καθώς η θλάση που υπέστη ο Στέφανος Καπίνο στο ντέρμπι θα του στοιχίσει ένα μήνα απουσίας.

Με τον Ρομπέρτο να επιστρέφει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Εσπανιόλ το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε την προαγωγή του Στέφανου Καπίνο σε Νο1, πλαισιώνοντας τον με τον Νικόλα Λεάλι.

Τον Ιταλό γκολκίπερ που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γιουβέντους, σε μια πολύπλοκη συμφωνία των δύο πλευρών. Έχουν ρήτρα αγοράς του οι Πειραιώτες, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, διατηρούν το δικαίωμα επαναγοράς του οι "μπιανκονέρι" με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σεζόν ξεκίνησε με το εξής σκεπτικό: ο Στέφανος Καπίνο να πάρει όλα τα ματς του πρωταθλήματος και ο Νικόλα Λεάλι αυτά σε Ευρώπη και Κύπελλο Ελλάδας. Και έτσι πήγαινε το πράγμα μέχρι την Κυριακή (6/11), όταν και ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και σε προσπάθεια του να δώσει συνέχεια στο ματς με τα πόδια, ο Καπίνο υπέστη θλάση στον ορθό μηριαίο. Το κατάλαβε αμέσως, έκανε νόημα για αλλαγή στον πάγκο και άφησε την θέση του βουρκωμένος στον Νικόλα Λεάλι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία ενός μηνός από την αγωνιστική δράση και οι εξετάσεις απλά επιβεβαίωσαν τον χρόνο που θα λείψει ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ από τα γήπεδα.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ

Ο Καπίνο δεν θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική μας ομάδα στα παιχνίδια με Λευκορωσία (9/11, φιλικό) και Βοσνία (13/11, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου) στο Φάληρο, ενώ θα χάσει τα ματς με Πλατανιά εκτός (19/11, 19:30 - 11η αγ. Super League), Κέρκυρα εντός (27/11, 15:00 - 12η αγ. Super League), Χανιά εκτός (1/12, 19:30 - 2η αγ. της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου) και Λεβαδειακό εντός (4/12, 15:00 - 13η αγ. Super League).

Παράλληλα δεν θα μπορεί να υπολογίζεται από τον Πάουλο Μπέντο για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Europa League, κόντρα σε Γιουνγκ Μπόις εντός (24/11, 22:05, 5η αγ.) και ΑΠΟΕΛ εκτός (8/12, 20:00, 6η αγ.).

Ανάλογα με το πως θα κυλήσει το διάστημα αποθεραπείας και επανένταξης του σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, μια πιθανή επιστροφή του Καπίνο στην αγωνιστική δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση (19:30) του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΑΛΙ

Μέχρι τότε είναι δεδομένο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα πορευθούν με βασικό τον Νικόλα Λεάλι στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ ο Λευτέρης Χουτεσιώτης (προϊόν των Ακαδημιών του Ολυμπιακού) για το ίδιο διάστημα θα αποτελεί την εναλλακτική λύση του Πάουλο Μπέντο κάτω από τα γκολπόστ.

Για τον Ιταλό γκολκίπερ, αυτή προφανώς και είναι μια ευκαιρία να πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και να αποδείξει τον λόγο που στην πατρίδα του θεωρείται μέσα στους τρεις καλύτερους γκολκίπερ της ηλικίας του.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ντε Λα Μπέγια, η ενίσχυση στα αριστερά και το Europa League
Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
Η παρακάμερα του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Θεοδωρίδης: "Ο Ολυμπιακός κατεδαφίζει στο γήπεδο τα ψέματα που λένε"
Μίτσελ: "Συγχαρητήρια Ολυμπιακάρα"
Μιλιβόγεβιτς: "Να αυξήσουμε τη διαφορά"
Ένας… πόντος για τον Ντα Κόστα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ