ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με αγωνιστικά κριτήρια ο αποκλεισμός του Πάρντο

Με αγωνιστικά κριτήρια ο αποκλεισμός του Πάρντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Φελίπε Πάρντο έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, αλλά τελικά ήταν συνειδητή επιλογή του Πάουλο Μπέντο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

31 Αυγούστου 2016: Στην Τουρκία έχει βουίξει η πιάτσα ότι η Τράμπζονσπορ είχε κάνει προσφορά στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Φελίπε Πάρντο. Ειδικά το συμβόλαιο που πρότεινε στον Κολομβιανό ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες – μυθικό! Η πρόταση όμως δεν ικανοποιούσε τους “ερυθρόλευκους”.

1 Σεπτεμβρίου 2016: Ο Φελίπε Πάρντο βλέπει το όνομά του να μην βρίσκεται στη λίστα που παρέδωσε ο Ολυμπιακός στην UEFA για τα παιχνίδια του Europa League. Αμέσως το μυαλό όλων πήγε σε πιθανή αποχώρηση του Πάρντο και στην όλη ιστορία με την Τράμπζονσπορ. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια: Η τουρκική αγορά είχε κλείσει από το βράδυ της Τετάρτης (31/8).

Για ποιο λόγο αποκλείστηκε ο Κολομβιανός; Πολύ απλά ήταν απόφαση του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε κάτω τα πράγματα και είδε ότι ουσιαστικά... περίσσευε ο Πάρντο. Πώς περίσσευε; Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θα μπορούσε να “κοπεί” ένας από τους στόπερ.

Άλλωστε είναι και πολλοί εκεί (Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα, Σιόβας, Ρέτσος). Θα μπορούσε π.χ. να μείνει έξω ο Βιάνα; Πώς να αποκλειστεί όμως ένας παίκτης που δαπανήθηκαν 2εκ. ευρώ και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του κόουτς; Θα ήταν σαν να “έκαιγε” ο ίδιος τη μεταγραφή!

Έτσι, έπρεπε να πάει σε επιλογή τύπου Τσόρι (σ.σ. δεν μπορούσε να “αδειάσει” τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την παρουσία του ο Ολυμπιακός στους ομίλους) ή σε έναν από τους εξτρέμ. Σεμπά ή Πάρντο; Από τη στιγμή που ο Πασιένσια είχε αποφασιστεί να αποκλειστεί, ο Μπέντο ήθελε να έχει έναν παίκτη στα χέρια του που θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και στην κορυφή. Αυτός είναι ο Σεμπά και όχι ο Πάρντο.

Και κάπως έτσι έφτασε η κατάσταση την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου να ψαχνόμαστε για το τι ακριβώς συνέβη με τον Πάρντο. Ήταν καθαρά αγωνιστικά κριτήρια λοιπόν και ο Πάρντο έγινε ο... Ντουρμάζ του 2016. Όπως είχε αποκλειστεί ο Σουηδός πέρσι από τον Σίλβα, το ίδιο συνέβη φέτος με τον Κολομβιανό. Ο Μπέντο ήταν αυτός που πήρε την απόφαση και αυτός που αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτής της απόφασης.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το διπλό "όχι" για τον Μιλιβόγεβιτς
Έξω οι Πάρντο, Ζντιέλαρ και Πασιένσια
Βιάνα: "Να γράψουμε ιστορία με τον Ολυμπιακό"
Λύθηκε το συμβόλαιο του Αυλωνίτη με τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ