ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό

Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα έχει καταλήξει εν πολλοίς στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τακτικά την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Τι προβληματίζει περισσότερο και από τους Βαυαρούς τον Πορτογάλο κόουτς.

Το πρωί της Δευτέρας (23/11) ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του σε ελληνικό έδαφος, όσον αφορά την αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο το βράδυ της Τρίτης (24/11, 21:45). Οι Πειραιώτες προπονήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και ο Μάρκο Σίλβα ανακοίνωσε την αποστολή για Γερμανία, όπου το απόγευμα στις 19:30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου των Πρωταθλητών Ελλάδας στο Allianz Arena.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά έχει καταλήξει στο πλάνο που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα του το βράδυ της Τρίτης, κόντρα στο πανίσχυρο σύνολο του Πεπ Γουαρδιόλα. Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα συμβεί κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής που θα αναγκάσει τον προπονητή του Ολυμπιακού να διαφοροποιήσει κάτι από αυτά που έχει στο μυαλό του.

Ο Σίλβα λοιπόν θα αλλάξει πράγματα στην τακτική της ομάδας του στο Allianz Arena. Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις του αγώνα που χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα στην Ντίναμο ή ακόμη και αυτό με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Άλλωστε η ποιότητα της Μπάγερν Μονάχου είναι σαφώς ανώτερη από αυτή της κροατικής ομάδας και των "κανονιέρηδων". Γεγονός που αναγκάζει τον Σίλβα να σκεφτεί τρόπους που θα επιτρέψουν στους "ερυθρόλευκους" να αντιμετωπίσουν περισσότερο αποτελεσματικά (στο μέτρο του δυνατού) τους Βαυαρούς.

Το βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας δεν αλλάζει, δεν γίνεται άλλωστε, καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί εύκολα να αποδειχθεί μπούμερανγκ. Ο Σίλβα θα κοιτάξει να προσαρμόσει τακτικά κάποια πράγματα που έχει δει με τους συνεργάτες και κρίνει ότι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό
INTIME SPORTS

Στον αντίποδα, επιθετικά δεν είναι πολλές οι επιλογές του Ολυμπιακού απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Ο Σίλβα δεν έχει απαίτηση για κατοχή μπάλας, ξέρει ότι η ομάδα του δεν μπορεί να κοντράρει τους Γερμανούς σε αυτό το στοιχείο. Θέλει όμως να μην δει εύκολα πουλήματα της μπάλας όπως στο Φάληρο και οι παίκτες του να μην ψάχνουν το εξεζητημένο αλλά το απλό. Σίγουρα ο Πορτογάλος θα ζητήσει τις κόντρα επιθέσεις, με 2-3 πάσες, όταν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις και προσπάθεια για εκμετάλλευση των όποιων στημένων φάσεων κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Με τρία κεντρικά χαφ

Με τρεις καθαρούς κεντρικούς μέσους θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Σίλβα στο Μόναχο. Όπως είχε κάνει και στο Φάληρο τον Σεπτέμβρη. Με τον Σαλίνο τότε να μπαίνει στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού ο Μιλιβόγεβιτς κουβαλούσε τιμωρία από την περσινή σεζόν (2 αγωνιστικές για την κόκκινη κόντρα στην Ντνίπρο). Τώρα ο Σέρβος είναι διαθέσιμος, ο Κασάμι δεν... κουνάει από την 11άδα, ενώ ο Καμπιάσο είναι πανέτοιμος ιατρικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης για να ξεκινήσει σε παιχνίδι.

Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό
INTIME SPORTS
Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό
INTIME SPORTS

Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο, Φορτούνη, Σεμπά και Ιντέγε. Με τους Σαλίνο και Πάρντο να διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Το σοβαρό ερωτηματικό

Ο Σίλβα μπορεί να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, σίγουρα όμως προβληματίζεται από ένα γεγονός. Το οποίο ξεπερνάει τις όποιες επιλογές του σε πρόσωπα και τακτική. Και το γεγονός αυτό είναι ότι ο Ολυμπιακός πάει στο Μόναχο δίχως να έχει επίσημο ματς στα πόδια του από τις 8 Νοεμβρίου και το 2-0 επί του Ηρακλή στο Φάληρο.

Έκτοτε ακολούθησε η διακοπή εξαιτίας των εθνικών ομάδων, με 9 διεθνείς να λείπουν κάμποσες μέρες από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ενώ το... γλυκό έδεσε με την ματαίωση της διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην σπατάλησε δυνάμεις και να εξαλείφθηκε το σενάριο ενός πιθανού τραυματισμού, όμως στον αντίποδα οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν την ευκαιρία να βρουν πατήματα, ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους μέσα από ένα δυνατό τεστ. Η Μπάγερν Μονάχου από την άλλη αντιμετώπισε την Σάλκε και κέρδισε με σκορ 3-1.

Πέρα λοιπόν από την εικόνα που προσφέρουν οι προπονήσεις, ο Σίλβα δεν μπορεί να είναι σίγουρος 100% σε τι αγωνιστική κατάσταση μπορεί να βρίσκεται κάθε παίκτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως σύνολο. Γι' αυτό βεβαίως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αυτό που θα προσπαθήσει με τους συνεργάτες του θα είναι να προετοιμάσει τους παίκτες ψυχολογικά και αγωνιστικά όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί πριν την μάχη στην Allianz Arena.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ