ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματς... χωρίς επιστροφή για τον Ολυμπιακό!

Ματς... χωρίς επιστροφή για τον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάχη επιβίωσης για τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ με την Χάποελ Μπερ Σεβά (21:00). Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, όπου συνδυάστηκε με κακή εμφάνιση, οι Πειραιώτες θέλουν (και πρέπει) να δώσουν απαντήσεις.

Αν περάσει, κανείς δεν πρόκειται να του δώσει εύσημα, διότι ευθύς εξ αρχής θεωρήθηκε αυτονόητη η πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Αν αποκλειστεί, οι κραδασμοί θα είναι τέτοιοι, που δύσκολα θα μπορέσουν να απορροφηθούν και θα ξεκινήσει πολύ άσχημα η σεζόν για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά τον πρώτο αγώνα με την Χάπολε Μπερ Σεβά στο Φάληρο και τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν, έδωσε το... στίγμα στο λιμάνι.

Ο Βίκτορ και οι παίκτες του ξέρουν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν με τίποτα λιγότερο από την πρόκριση, αν θέλουν να κερδίσουν χρόνο, ηρεμία και φυσικά εκ νέου την εμπιστοσύνη του κόσμου που θέλει να δει πράγματα πάνω στο χορτάρι. Αν, δε, η πρόκριση συνδυαστεί με μια πειστική εμφάνιση απέναντι στους Ισραηλινούς, τότε ακόμα καλύτερα τα πράγματα για τους "ερυθρόλευκους". Το 0-0 του πρώτου αγώνα προφανώς και δίνει ακόμα το πάνω χέρι στον Πρωταθλητή Ελλάδας ενόψει της αποψινή ρεβάνς στο "Turner Stadium".

Πάνω απ' όλα, ο στόχος για τους Πειραιώτες είναι να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και δευτερευόντως να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ο Ολυμπιακός, ψυχολογικά βρίσκεται στα "κάτω" του, όμως οφείλει να ανασυντάξει δυνάμεις και να αντεπιτεθεί. Είναι καλύτερος από την Χάποελ, αλλά οφείλει να το αποδείξει και στο χορτάρι. Στο πρώτο ματς δεν το έδειξε και η λευκή ισοπαλία φαντάζει κολακευτική.

Ματς... χωρίς επιστροφή για τον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Χάποελ όλα δείχνουν ότι θα ξαναπάει πάλι με τρία στόπερ. Ο Βίκτορ όμως; Δύο συστήματα έχει δουλέψει. Το 4-3-2-1 με τους Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Καμπιάσο στα χαφ και τους Τσόρι - Φορτούνη να πλαισιώνουν τον Ιντέγε. Επίσης, το 4-2-3-1 με τους Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκη ή Καμπιάσο στα χαφ, τον Τσόρι πίσω από τον Ιντέγε και τους Φορτούνη - Σεμπά στα άκρα. Πιθανότερο σχήμα είναι με Καπίνο στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας. Στα χαφ, ο Καμπιάσο, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μπουχαλάκης. Ο Ντομίνγκες σε πιο ελεύθερο ρόλο και ο Φορτούνης θα είναι αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ιντέγε.

Στον αντίποδα είτε ο Μπακχάρ θα διατηρήσει την ίδια παθητική τακτική με αυτή που παρέταξε τη Χάποελ στο "Καραϊσκάκη" είτε θα παρατάξει μια ομάδα με περισσότερες επιθετικές βλέψεις συγκριτικά με το ματς του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τους Ισραηλινούς. Αν "πρέπει" κάποιος να πάρει ρίσκα σε αυτό το παιχνίδι, ας το κάνει η Χάποελ. Αν πράγματι πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον Ολυμπιακό, τότε δεν υπάρχει και λόγος να "ταμπουρωθούν" στο δικό τους μισό του γηπέδου. Ας πάρουν μέτρα προς την επίθεση, ας επιχειρήσουν και εκείνοι ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει τα... ρέστα του σε ένα ματς δίχως επιστροφή. Ένας αποκλεισμός θα είναι καταστροφικός την δεδομένη χρονική στιγμή, διότι θα πληγώσει την ομάδα τόσο οικονομικά όσο και το γόητρό της και την ηρεμία της. Μια πρόκριση διατηρεί την ηρεμία, την τάξη και την ασφάλεια, δίνοντας παράλληλα περισσότερο χρόνο για περαιτέρω ενίσχυση ενόψει πλέι οφ και όχι μόνο. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι...

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ