ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάχη... τίτλου στην απολογία του Ολυμπιακού

Μάχη... τίτλου στην απολογία του Ολυμπιακού

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η απολογία του Ολυμπιακού μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών, τι λένε στο Λιμάνι και η αντίδραση του ΠΑΟΚ που ελπίζει.

Αφού πρώτα ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε χθες (19/4) δίωξη στον Ολυμπιακό για "εκτεταμένα επεισόδια" στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", ακολούθως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ μεταξύ άλλων και με βάση το άρθρο 29, όπερ σημαίνει ότι το σενάριο της αφαίρεσης βαθμών είναι ορατό.

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη σήμερα (20/4) η απολογία του Ολυμπιακού. Είναι μια εξέλιξη για την οποία ήταν υποψιασμένοι στο Λιμάνι από το πρωί της Τετάρτης (19/4) και έτσι δεν ένιωσαν κάποια έκπληξη. Προς το παρόν, παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς γνωρίζουν περιπτώσεις σοβαρότερες απ' αυτή με την οποία κατηγορούνται (δηλαδή εκθέσεις που στοιχειοθετούσαν βαρύτερο κατηγορητήριο), όπου η ποινή ομάδων έφτασε μάξιμουμ στην τιμωρία έδρας συν ένα βαρύ πρόστιμο.

Εν ολίγοις, θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών, όμως τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, γι' αυτό άλλωστε και έχουν κληθεί σε απολογία, για να εξεταστεί ενδελεχώς η υπόθεση και να ακουστούν όλες οι πλευρές. Οι "ερυθρόλευκοι" βλέπουν περισσότερο να επιχειρείται μια επικοινωνιακή πολιτική πάνω στην συγκεκριμένη υπόθεση από εκείνους που έχουν συμφέρον να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση έξι βαθμών, που θα τον έφερνε στην δεύτερη θέση. Το νομικό επιτελείο των Πειραιωτών βρίσκεται επί ποδός, ετοιμάζοντας την απολογία ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 29:

Μάχη... τίτλου στην απολογία του Ολυμπιακού

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

Με βάση την δίωξη που άσκησε ο Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΠΑΟΚ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ -6

Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ ποντάρει στην σημερινή απολογία ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής και στο άρθρο 29, ώστε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση έξι βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η διαφορά των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα και στην ισοβαθμία ο "Δικέφαλος του Βορρά" υπερέχει χάρη στα μεταξύ τους αποτελέσματα. Γι' αυτό, λοιπόν, υπάρχει μεγάλη αγωνία και προσμονή στις τάξεις της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.

Έτσι, λοιπόν, κατατέθηκε αίτημα για πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό το δικαίωμα παρέχεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως έχουσα έννομο συμφέρον και ο επίσημος ΠΑΟΚ θέλει να δώσει το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπως λένε οι άνθρωποί του, για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία θα κυλήσει όπως προβλέπεται και να εξεταστούν σωστά τα στοιχεία και οι μάρτυρες.

Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να επιβλέψει τη διαδικασία και θα παρέμβει μόνο αν και εφόσον χρειαστεί. Ήδη έχει σταλεί το σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ και θα λάβει γνώση και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Από τον ΠΑΟΚ τονίζουν ότι δεν θέλουν να καθοδηγήσουν την όλη διαδικασία, αλλά να εγγυηθούν ότι θα κυλήσει σωστά με δικαιοσύνη και ισονομία. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η Πειθαρχικη Επιτροπή της ΕΠΟ θα κάνει δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να μπορεί δηλαδή ο "Δικέφαλος" να παρέμβει στην διαδικασία κατά του Ολυμπιακού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ