ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Να γίνω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού"

Μαρτίνς: "Να γίνω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού"
Μαρτίνς

Συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του έδωσε ο Αντρέ Μαρτίνς σχετικά με τη νέα πρόκληση της καριέρας του, που τον φέρνει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στην " maisfutebol.iol.pt", με τις ερωτήσεις να αφορούν την ιστορία γύρω από την επιλογή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μετά από 14 χρόνια, υπέγραψες σε ένα άλλο κλαμπ, τον Ολυμπιακό. Τι περιμένεις από αυτή τη νέα πρόκληση;

Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να πετύχω και να βοηθήσω τον σύλλογο. Είναι μια ομάδα μαθημένη στις νίκες και θέλω να συμβάλλω ώστε να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο. Ελπίζω να γίνω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και να κερδίσω περισσότερους τίτλους με το κλαμπ.

Θα φοράς κόκκινα, το χρώμα της αντιπαλότητας για την Σπόρτινγκ...

Πράγματι, αλλά είναι απλά ένα χρώμα. Μου αρέσει το πράσινο, αλλά τώρα θα παίζω με τα κόκκινα για αλλαγή... (γέλια)

Θα είναι παράλληλα και η πρώτη εμπειρία σου εκτός συνόρων. Φοβάσαι; Τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά.

Όχι, δεν νιώθω κανένα φόβο. Αν φοβόμουν δεν θα είχα επιλέξει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που πιστεύω ότι θα εξελιχθεί καλά για εμένα. Χρειάζομαι φρέσκο αέρα. Νομίζω θα είναι μια καλή εμπειρία και θα κυλήσει όμορφα. Στην αρχή θα χρειαστώ χρόνο για να το συνηθίσω, όπως συμβαίνει πάντα, όμως ελπίζω να προσαρμοστώ γρήγορα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Έχεις πληροφορίες για την ζωή στην Ελλάδα;

Όχι δεν ξέρω τίποτα. Μόνο τον σύλλογο. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη γλώσσα η ελληνική, όμως λένε πως η Αθήνα είναι μια ωραία πόλη για να ζεις και όταν βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, νομίζω οι συνθήκες είναι ιδανικές για να πάνε όλα καλά. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμένα.

Ξέραμε ότι δεν θα συνεχίσεις στην Σπόρτινγκ και ήσουν χωρίς σύλλογο για παραπάνω από ένα μήνα. Υπήρξαν άλλες προτάσεις;

Ναι, υπήρξαν, αλλά τώρα δεν έχει νόημα να μιλάμε γι' αυτό. Δεν τις δέχθηκα. Κάποιες συζητήσεις πήγαν στραβά, άλλες ήταν σε καλό δρόμο, όμως έκανα την επιλογή μου με τον Ολυμπιακό. Και νομίζω πως αυτή ήταν η καλύτερη για εμένα.

Γιατί διάλεξες τον Ολυμπιακό; Ουσιαστικά είχες συμφωνήσει όταν ο Μάρκο Σίλβα ήταν προπονητής εκεί και υπέγραψες όταν έγινε γνωστό ότι ο Πάουλο Μπέντο θα κάθεται στον πάγκο...

Ναι, είναι αλήθεια και το γεγονός ότι έχουν τον Πάουλο Μπέντο είναι σημαντικό, αλλά επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί είναι ο σύλλογος που είναι. Πάντα είχα καλές συστάσεις για τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και με νοοτροπία νικητή. Αυτό που με ελκύει είναι η ιστορία του και η ευκαιρία να παίξω γι' αυτή τη φανέλα.

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν αυτός που σου έδωσε φανέλα βασικού και τώρα ήρθε η στιγμή να συνεργαστείτε ξανά...

Πράγματι έτσι είναι και τώρα συναντώνται ξανά οι δρόμοι μας. Είναι σπουδαίος προπονητής, τον οποίο γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό. Πάμε εκεί για να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει. Θα κάνει τη δουλειά του και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, το ίδιο κι εγώ. Μαζί ελπίζω να απολαύσουμε μεγάλες επιτυχίες στον Ολυμπιακό.

Το επόμενο ματς του Ολυμπιακού είναι την Πέμπτη (18/8) κόντρα στην Αρόουκα για το Europa League. Τι περιμένεις από αυτή τη μονομαχία;

Θα είναι δύσκολο ματς, τουλάχιστον το εκτός έδρας, γιατί είναι ζόρικος ο αγωνιστικός χώρος. Το γνωρίζω από τα χρόνια που έπαιζα στην Σπόρτινγκ. Είναι μια δυνατή ομάδα που παίζει στην έδρας της και θα προσπαθήσει σίγουρα να μας δημιουργήσει προβλήματα, όμως πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε.

Όμως είναι μια πορτογαλική ομάδα και θα ήθελες να τη δεις να προχωρά, σωστά;

Φυσικά! Θα ήθελα να πάει μακριά, όμως έπεσε με τον Ολυμπιακό και τώρα θέλουμε αυτή την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός συνήθως είναι πάντα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, παίζει στο Champions League και από τη στιγμή που δεν είναι εκεί φέτος, θα δώσουμε τα πάντα στο Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ