ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάρκο Σίλβα: "Η απογοήτευση μας επηρέασε"

Μάρκο Σίλβα: "Η απογοήτευση μας επηρέασε"
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό με την Άρσεναλ και γι αυτό δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο.

"Hομάδα φάνηκε επηρεασμένη από το παιχνίδι με την Αρσεναλ. Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στους ρυθμούς που τον είχαμε συνηθίσει;", είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα και συνέχισε:

"Δεν είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Ολα χρειάζονται δουλειά. Δεν πιστεύουμε ότι θα χάσουμε το επίπεδό μας, το οποίο με την αξία μας κερδίσαμε. Ολοι βλέπουμε ότι είναι αναγνωρισμένο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όταν παίζεις ένα ματς μετά από Τσάμπιονς Λιγκ είναι φυσιολογική η κούραση ή το να έχεις επηρεαστεί. Σήμερα προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, να δώσουμε φρεσκάδα, αυτό δεν έγινε γιατί είχε προηγηθεί ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Σήμερα η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν καλοί, ήταν όμως μία νίκη σημαντική μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Ετσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Θέλουμε να δουλεύουμε. Δεν πιστεύω ότι το γεγονός ότι επηρεαστήκαμε από τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ θα κρατήσει δύο-τρεις εβδομάδες".

Τον Παναιτωλικό πώς τον είδατε και πόσο σας δυσκόλεψε; Και επίσης, ποιες μονάδες του Παναιτωλικού ξεχωρίσατε;

"Δεν πρόκειται να ξεχωρίσω κάποιον από τους παίκτες του Παναιτωλικού. Δεν το κάνω ποτέ. Ο αντίπαλος κάνει τη δουλειά του, εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο γιατί παίξαμε κάπως αργά σε σχέση με το πώς παίζουμε συνήθως. Δεν έχω σκοπό να αναλύσω τι έκανε ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι εμείς ήμασταν κάπως αργοί, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και πώς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με περισσότερα γκολ που δεν έγινε από την πλευρά μας".

Για πρώτη φορά επιλέξατε τον Φορτούνη και τον Τσόρι μαζί. Είχε γίνει γενικότερα κουβέντα και γενικότερα για το αν μπορούν να συνυπάρξουν. Τελικά, εσείς πήρατε απάντηση σε αυτό το ερώτημα;

"Δεν είναι εύκολο να τους βλέπουμε μαζί. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκουμε την ευκαιρία να παίζουν μαζί. Σήμερα ήταν από τα παιχνίδια που αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να ρισκάρουμε περισσότερα πράγματα. Είχαμε κάποια κέρδη, όμως είδαμε ότι χάσαμε και κάποια άλλα όπως τα γρήγορα κατεβάσματα του Φορτούνη. Εχουμε καταλάβει ότι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιούνται μαζί".

Στο τέλος ακούσαμε μία μικρή δυσαρέσκεια από τον κόσμο. Πιστεύετε ότι έχει να κάνει με την σημερινή εμφάνιση ή με τον αποκλεισμό;

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η σημερινή απογοήτευση του κόσμου είχε να κάνει αποκλειστικά με τον Παναιτωλικό. Ακόμα κι όταν οι φίλαθλοί μας έχουν στενοχωρηθεί, έχουμε αποκλειστεί από την Άρσεναλ έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα που είναι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ήμασταν σε έναν όμιλο που ήταν δύσκολο να προκριθούμε παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε κοντά. Η απογοήτευση του κόσμου έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος είναι χαρούμενος όταν παίζουμε καλά. Όταν δεν παίζουμε καλά, σίγουρα ο κόσμος απογοητεύεται. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την σημερινή μας εικόνα, όμως, το σημαντικό είναι ότι πήραμε μία ακόμη νίκη. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε".

Σε ένα παιχνίδι που δεν πήγε καλά η ομάδα σας, δεν κάνατε τρίτη αλλαγή. Γιατί;

"Αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω δύο αλλαγές. Αυτή ήταν η απόφασή μου. Το ότι δικαιούμαστε τρεις αλλαγές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνω και τις τρεις. Είδα ότι κάνοντας δύο αλλαγές δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα".

Με αφορμή το τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη θα θέλατε να μας κάνετε έναν σύντομο απολογισμό της παρουσίας σας στον Ολυμπιακό;

"Είχαμε μιλήσει και πριν από το παιχνίδι για αυτό. Ηταν το τελευταίο μας παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και θέλαμε να παίξουμε καλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Σε σχέση με τους τελευταίους έξι μήνες, είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά της ομάδας, από την τέλεια συγκομιδή βαθμών. Είμαι ικανοποιημένος λοιπόν, θέλω να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Ο στόχος μου για τη συνέχεια είναι να δουλεύει η ομάδα με σκοπό να βελτιώνεται".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ