ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάρκο Σίλβα: "Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μεγάλα ματς"

Μάρκο Σίλβα: "Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μεγάλα ματς"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ξεκαθάρισε ότι στόχος των "ερυθρολεύκων" είναι να κάνουν στις Βρυξέλλες, κόντρα στην Άντερλεχτ, το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Europa League.

O Ολυμπιακός φιλοξενείται, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, από την Άντερλεχτ για το πρώτο ματς των 32 του Europa League και ο Πορτογάλος τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Μάρκο Σίλβα, τόνισε ότι η βελγική ομάδα είναι δυνατή αντίπαλος και αξίζει σεβασμού, αλλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

-Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0 στις Βρυξέλλες. Αυτό προσθέτει άγχος γιατί αναπόφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις ή αβαντάζ στον Ολυμπιακό;

"Αν μιλούσαμε για κάποιο παιχνίδι που είχε γίνει πριν από δύο-τρεις εβδομάδες τότε θα το συγκρίναμε. Όμως πριν από δύο χρόνια ένα ματς δεν θα επηρεάσει την ομάδα μας. Είναι μια χαρούμενη ανάμνηση για την ομάδα μας, αλλά δεν γίνεται να μας επηρεάσει ενόψει του αυριανού αγώνα".

-Στους ομίλους του Champions League πραγματοποίησε δύο εκτός έδρας νίκες. Μπορεί ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία σε μία διοργάνωση που είναι εντελώς διαφορετική;

"Είναι αλήθεια πως είναι διαφορετική η λογική αυτής της φάσης της διοργάνωσης σε σχέση με το Champions League. Εκεί μαζεύαμε βαθμούς, ενώ είναι νοκ άουτ ματς. Είναι αλήθεια ότι ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε, θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα γιατί θέλουμε την πρόκρισή. Μιλάμε με όλο τον σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά ο στόχος μας είναι να προκριθούμε. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση".

-Ο κ. Χάσι έχει χαρακτηρίσει φαβορί τον Ολυμπιακό σε διάφορες δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό. Νιώθετε φαβορί; Κι επίσης είναι έξτρα κίνητρο το γεγονός ότι εδώ και έντεκα μήνες είναι αήττητη η Άντερλεχτ σε αυτό το γήπεδο;

"Πιστεύω ο προπονητής της Άντερλεχτ το λέει για να βγάλει ένα βάρος από τους δικούς του ποδοσφαιριστές και να τους ελαφρύνει την ευθύνη από πάνω τους. Στο ποδόσφαιρο το να είσαι φαβορί λίγο μετράει. Πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο την αξία μας και την ποιότητά μας. Είναι δύσκολος αντίπαλος, δεν μας απασχολεί ποιος είναι το φαβορί, αυτό που έχει σημασία είναι να αποδείξουμε την ποιότητά μας σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο προπονητής της Άντερλεχτ αυτό το λέει ίσως για να αποσύρει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του. Το γεγονός ότι είναι αήττητη στο γήπεδό της εδώ και έντεκα μήνες, δείχνει ότι είναι δυνατός αντίπαλος, αξίζει τον σεβασμό μας και τα αποτελέσματα δείχνουν την αξία του αντιπάλου. Για να έχει αυτά τα αποτελέσματα δείχνει ποιον έχουμε απέναντί μας. Δεν μας πειράζει όμως γιατί είμαστε συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους και να παίζουμε μεγάλα ματς".

-Είστε Πορτογάλος και δύο παίκτες της Αντερλεχτ έρχονται από το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο Ντεφούρ και ο Τζούριτσιτς. Τους γνωρίζετε και τι γνώμη έχετε για αυτούς;

"Φυσικά τους γνωρίζω. Ο ένας έπαιξε πολύ και τον γνωρίζω καλύτερα. Ο άλλος είχε λιγότερες συμμετοχές στην Πορτογαλία. Τους γνωρίζω πολύ καλά, αλλά όχι μόνο αυτούς. Γνωρίζω και όλη την Αντερλεχτ. Ο Τζούριτσιτς ήρθε τον Ιανουάριο για να ενισχύσει την προσπάθεια της Αντερλεχτ. Είναι και οι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, είναι ποιοτικοί και τους γνωρίζω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ