ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάριτς: "Ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερό μου σπίτι"

Μάριτς: "Ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερό μου σπίτι"

Το αστέρι της Μπέβερεν δεν είναι άλλος από τον Μίλος Μάριτς. Το Sport24.gr τον συνάντησε μετά το φιλικό με τον Αστέρα, όπου μας μίλησε για Ελλάδα, Βέλγιο, τους κιτρινομπλέ και φυσικά τον Ολυμπιακό και την θητεία του δίπλα στον Ριβάλντο.

Τα φιλικά του Αστέρα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, μας έδωσαν τη δυνατότητα να συναντήσουμε παλιόφιλους που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτα τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Ερόλ Μπουλούτ, και στη συνέχεια το αστέρι της Μπέβερεν, Μίλος Μάριτς.

Αποστολή στο Βέλγιο: Θοδωρής Κουνάδης

Ο Σέρβος μέσος, στα 33 του πια χρόνια, είναι το σημείο αναφοράς της βελγικής ομάδας. Με το "10" στη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι ο "παλιός" ενός συνόλου που απαρτίζεται από παιδιά 20-22 ετών. Και είναι με διαφορά ο πιο αγαπητός παίκτης στους φιλάθλους.

Τον συναντήσαμε στα αποδυτήρια του Freethiel Stadion μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Αστέρα. Του μιλήσαμε αρχικά στα αγγλικά, αλλά μόλις άκουσε ότι είμαστε από Ελλάδα, μας απάντησε σε άπταιστα ελληνικά. Και έλαμψε το πρόσωπό του, όπως είχε γίνει και με τα χαμόγελα του Ερόλ Μπουλούτ.

"Από Τρίπολη είσαι;", η πρώτη του ερώτηση. "Όχι από Αθήνα, για το Sport24.gr". Του κάνει εντύπωση που είμαστε εδώ για τον Αστέρα. "Έχει μεγαλώσει πολύ αυτή η ομάδα από τότε που ήμουν στην Ελλάδα", σημειώνει.

Αλήθεια, πώς τον είδε τον Αστέρα; "Μου άρεσε πολύ, είναι μία δυνατή ομάδα. Και έχει και πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Μου άρεσε το πώς έβγαινε στην επίθεση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο". "Καλός ο Μπαράλες;", τον ρωτάμε. "Ναι, ναι, πολύ καλός". "Μάλλον θα τον έχεις αντίπαλο στο Βέλγιο", του αποκαλύπτουμε και κουνά χαμογελώντας στο κεφάλι σαν να μας λέει "ωχ...".

"Αγαπάω τον κόσμο του Ολυμπιακού"

Η κουβέντα ξεκίνησε με Ελλάδα και δεν γινόταν να μην πάει στον Ολυμπιακό. Ο Μίλος ήρθε στους ερυθρόλευκους τη σεζόν 2004-2005 και έμεινε συνολικά τρεις χρονιές με απολογισμό 77 συμμετοχές και 2 τέρματα.

Τι σημαίνει για σένα αυτό το πέρασμά σου από τους Πειραιώτες; "Ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερό μου σπίτι, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις τους φιλάθλους του αν έχεις παίξει σε αυτό το κλαμπ. Είναι τρελοί για την ομάδα τους. Να τους δώσεις τα χαιρετίσματά μου μέσω του Sport24.gr, να τους πεις ότι τους αγαπώ!".

"Έτρεχα για τον Ριβάλντο"

Ο Μίλος συνεχίζει να θυμάται τα ερυθρόλευκά του χρόνια: "Όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό ήμουν μικρός, 22 ετών. Τότε υπήρχαν ποδοσφαιριστές όπως ο Ριβάλντο και άλλοι μεγάλοι παίκτες. Εγώ σαν μικρότερος, έτρεχα γι' αυτούς". Τον διακόπτουμε. "Και τώρα εδώ γίνεται κάτι ανάλογο; Εσύ είσαι ο Ρίμπο και οι μικροί τρέχουν για σένα;". Ο 33χρονος Σέρβος απαντά με ένα χαμόγελο!

Με τον Ολυμπιακό του σήμερα τι σχέση έχει; "Προσπαθώ να βλέπω τον Ολυμπιακό όσο μπορώ. Αλλά πλέον δεν ξέρω κανέναν στην ομάδα, έχουν αλλάξει όλοι από τότε. Μιλάω πάρα πολύ με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, είναι καλός μου φίλος. Ενώ έχω επαφή πλέον για το τι γίνεται στην Ελλάδα και από έναν άλλο φίλο μου, τον βοηθό προπονητή του Τούντορ στον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Λέκο".

"Θα πάμε καλύτερα από πέρσι"

Η κουβέντα με τον Μάριτς έκλεισε με ερώτηση για την Μπέβερεν, η οποία πέρσι τερμάτισε 14η στο πρωτάθλημα. "Είμαστε μία καινούρια ομάδα με πολλά νέα παιδιά. Έχουμε φέτος 2-3 πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι όχι μόνο θα σωθούμε αλλά θα τα πάμε και καλύτερα από πέρσι. Βασικός στόχος είναι η σωτηρία ωστόσο πιστεύω σε αυτή την ομάδα.

Και ξέρεις, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές από τις μικρές ομάδες όπως η Μπεβερεν, με τις μεγάλες σαν την Άντερλεχτ. Δεν γίνεται όπως στην Ελλάδα και την τεράστια διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός με τους μικρότερους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ