ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: "Θέλω να πετύχει η πρωτοβουλία Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό"

Μαρινάκης: "Θέλω να πετύχει η πρωτοβουλία Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνάντησή του με δημοσιογράφους αποκάλυψε την επιθυμία του να πετύχει το σχέδιο Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό. Τί είπε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τις μεταγραφές, τα στημένα αλλά και τον Δημήτρη Γόντικα.

Γεύμα στους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο εστιατόριο "Παπαϊωάννου".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ο διοικητικός ηγέτης των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τόσο την ομάδα του όσο και αυτή του Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Για το θέμα του προπονητή: "Είπαμε ότι στις αρχές Ιουνίου θα έχουμε προπονητή. Να ξέρετε ότι δεν είναι απλό. Ούτε κάνουν ουρές οι ξένοι προπονητές να έρθουν σε μια χώρα που δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Παρόλα αυτά κάνουμε την έρευνα μας και σίγουρα θα φροντίσουμε να έχει ο Ολυμπιακός μας τον καλύτερο δυνατό προπονητή."

Για τις προτάσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε: "Σας είπα ότι ο Βαλβέρδε είναι πάνω από όλα φίλος και αυτό τα λέει όλα. Τίμιος, δουλευταράς και κοιτάξτε και πόσους παίκτες ανέδειξε. Αμπντούν, Χολέμπας, Φετφατζίδης, Μέγιερι, Μανιάτης σε μια νεα θέση… Αυτό δεν είναι λίγο. Και φυσικά συζητάμε και για τον αντικαταστάτη του και ακούω προσεκτικά τις προτάσεις του»… Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε έχουμε πολύ καλή σχέση και μιλάμε καθημερινά. Φυσικά και μας έχει προτείνεις αρκετούς αντικαταστάτες του και είμαστε σε επικοινωνία".

Για το αν κοιτάει μόνο την Ιβηρική αγορά για τεχνικό: "Όχι, κοιτάμε και την αγγλική και την γαλλική και άλλες αγορές. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλό προπονητή γιατί λόγω της κρίσης δεν είναι προτεραιότητά τους το ελληνικό πρωτάθλημα.

Περιμένουμε να τελειώσουν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα για να προχωρήσουμε το θέμα του προπονητή."

Για τον Πασιένσια: ""Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Βαλβέρδε, αλλά πιο σκληρό. Αν μας έλεγε "ναι" αυτή τη στιγμή θα τον κλείναμε (το είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου). Μπορεί να είναι άνεργος τρεις μήνες, αλλά κι αυτός περιμένει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να δει τις προτάσεις θα έχει. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, γιατί οι ξένοι προπονητές δεν έχουν προτεραιότητά τους να έρθουν στην Ελλάδα".

Για το αν θα ήθελε να δει στον πάγκο του Ολυμπιακού, Έλληνα προπονητή: "Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιος προπονητής. Θα το ήθελα να γίνει στο μέλλον, αν υπάρξει κάποιος προπονητής που να μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό".

Για την ομάδα: "Η ομάδα αυτή έχει κάνει πολλά και αυτό δεν έχει αναδειχθεί. Αντίθετα, στα δύσκολα απαξιώθηκε εύκολα από τα ΜΜΕ. Δεν θα ξεχάσω την έκπληξη του Βενγκέρ για το παιχνίδι μας στο Έμιρειτς. Ξέρετε ότι μετά τη Μπαρσελόνα είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες τελικές με γηπεδούχο την Άρσεναλ από τότε που… χτίστηκε το Έμιρειτς; Δεν είναι εντυπωσιακό; Νομίζω αυτό (το εκτός με την Άρσεναλ) και το παιχνίδι με τον ΠΑΟ ήταν τα καλύτερα μας παιχνίδια".

Για τους παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια (Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Πάντελιτς): "Στον Μέλμπεργκ έχει γίνει μια πρόταση και το συζητάμε. Ο Μοντέστο, ο Ιμπαγκάσα και ο Πάντελιτς είναι παίκτες που έχουν βοηθήσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε πολλά επίπεδα και αυτό θα εκτιμηθεί. Ο Μαρκάνο, ο Καζίμ και ο Ορμπάιθ δεν νομίζω να μείνουν. Ο Ορμπάιθ πρόσφερε πολλά αλλά θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του ενώ τον Μαρκάνο θα τον πουλήσει, αν δεν τον έχει πουλήσει ήδη, η ομάδα του. Και ο Μακούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει παρελθόν. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη φιέστα".

Για τους δανεικούς που επιστρέφουν: "Και ο Μήτρογλου και ο Τάτος και οι Σουμπίνιο και Ζαραδούκας θα γυρίσουν στην ομάδα. Θα κάνουν προετοιμασία και ελπίζουμε ότι θα προσφέρουν τα αναμενόμενα".

Για το γεγονός πως αποχωρεί από την προεδρία: "Είπαμε ότι πρόκειται για ένα νόμο τερατούργημα και πρέπει να κάνουμε ελιγμούς. Αν δεν αλλάξει αυτή η ιστορία, θα προχωρήσω στην σκέψη μου".

Για το αν επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Βρέντζος: "Ναι αυτός θα είναι. Δικό μας άνθρωπος θα εμπιστευτούμε φυσικά."

Για τις μεταγραφές: "Είναι ένας ξένος παίκτης που μου αρέσει πάρα πολύ".

Για το αν αυτός ο παίκτης είναι ο Μασάδο: "Ο Μασάδο είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Μου αρέσει αρκετά. Είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα αυτός ο ποδοσφαιριστής και δεν είναι εύκολη περίπτωση, αφού κοστολογείται ακριβά".

Για τον Μέλμπεργκ: "Του έχουμε κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου και περιμένουμε την απάντησή του".

Για την ελληνοποίηση του Ολυμπιακού: " Μακάρι η μισή 11αδα να αποτελείται από Έλληνες παίκτες. Αλλά όταν γράφεται ένα όνομα για τον Ολυμπιακό, αμέσως η διοίκηση της ομάδας του διπλασιάζει την τιμή. Δεν πρόκειται να γίνουμε χορηγοί των ελληνικών ομάδων.

Θέλουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα και παρακολουθούμε αρκετούς, αλλά δεν θα μπούμε σε πλειστηριασμούς".

Για το αν έχει έρθει πρόταση για παίκτη του Ολυμπιακού: "Δεν έχουμε δεχτεί πρόταση από άλλη ομάδα για κάποιον παίκτη μας. Αν έρθει κάποια πρόταση και είναι οικονομικά καλή δεν μπορούμε να μην την εξετάσουμε, αφού μπορεί και ο ίδιος ο παίκτης να πάρει μεταγραφή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάτι".

Για τους Κατάι-Γκρμπιτς-Χαβίτο: "Είμαστε σε διαδικασία να τους παραχωρήσουμε και τους τρεις. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα βγει χαμένος..."

Για τους παίκτες από τις ακαδημίες και τους νέους ταλαντούχους: "Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτήν την στιγμή, ένας-δύο παίκτες αξίζουν για το βήμα παραπάνω από την ομάδα Νέων. Δουλεύουμε πάνω στις Ακαδημίες και οι σκάουτ του συλλόγου "οργώνουν" όλη τη χώρα για ταλέντα. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα παιδί από τα 12 του στην ομάδα και να έχεις την ευθύνη για την υγεία του, την ιατρική περίθαλψη κτλ. Υπάρχουν παίκτες, στα 16-17, που με πολλή δουλειά μπορούν να καταφέρουν να κάνουν καριέρα στον Ολυμπιακό. Βέβαια, η ομάδα μας δεν είναι απλή υπόθεση για να αγωνιστείς. Δεν χρειάζεται μόνο να είναι κάποιος καλός ποδοσφαιριστής. Είναι βαριά η φανέλα. Θέλω κάποια στιγμή, η μισή εντεκάδα να αποτελείται από Έλληνες παίκτες".

Για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού: " Μακάρι να πετύχει η πρωτοβουλία του Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Όχι έναν Παναθηναϊκό επιπέδου Δόξας, Κέρκυρας, Πανιωνίου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω αυτές τις ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, σ' ό,τι αφορά το πλάνο μιας εταιρίας λαϊκής βάσης, κάποιος που είναι γνωστός επιχειρηματίας δεν μπορεί να ζητά από τον απλό κόσμο να συνεισφέρει με τα ίδια χρήματα. Θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία".

Για τον Δημήτρη Γόντικα: " Είναι επιτυχημένος. Φέτος είχε μία ομάδα χωρίς χρήματα και έφτασε όσους βαθμούς είχε και η ομάδα του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το νταμπλ πριν δύο χρόνια. Άλλη μία απόδειξη ότι τα χρήματα δεν κάνουν την ομάδα".

Για το αν θα μπορούσε και ένας τελικός με τον Παναθηναϊκό να ήταν γιορτή όπως αυτός με τον Ατρόμητο: "Τα ίδια ακριβώς θα κάναμε αν είχαμε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ίδιες κινήσεις, ίδιες πρωτοβουλίες. Είναι καθαρά θέμα διοικήσεων. Μία ισχυρή διοίκηση μπορεί να απευθυνθεί στον κόσμο. Τώρα, αν η αντίπαλη ομάδα δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο της αυτό δεν το ξέρουμε.

Ο τελικός στο ΟΑΚΑ ήταν γιορτή και ελπίζουμε να αποτελέσει μια αρχή και παράδειγμα και για τους τελικούς των επόμενων χρόνων. Πάντως θα θέλαμε να δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εμείς πήραμε 34.000 εισιτήρια, ήταν και κάποιες προσκλήσεις, αλλά θα θέλαμε να ήταν και 67.000 Ολυμπιακοί στο ΟΑΚΑ".

Για το ενδεχόμενο να λειτουργεί και ο Ολυμπιακός σαν μια εταιρία λαϊκής βάσης: "Δεν είναι στις σκέψεις μας αυτή τη στιγμή, όμως έχουμε σαν όραμα, κάποια στιγμή να υπάρχουν μέλη και ο Ολυμπιακός να εξαρτάται και από τον κόσμο του. Δεν μπορεί άλλωστε να υπάρχει ένας επιχειρηματίας που να βάζει συνεχώς χρήματα.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να λειτουργήσει στα πρότυπα ξένων ομάδων, όπως των πορτογαλικών (Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας), αλλά και των γαλλικών, όπου αγοράζουν παίκτες φτηνά και τους πουλούν ακριβά, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά έσοδα".

Για τα στημένα: "Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση με τα στημένα ήταν μία φούσκα. Μία αστεία δικογραφία που έκανε μεγάλο κακό στο ποδόσφαιρο. Το υποτίμησε.

Για μέρες ολόκληρες κανάλια και εφημερίδες έκαναν λόγο για στημένα παιχνίδια. Αποτέλεσμα; Έπεισαν τον κόσμο που πιστεύει πλέον ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μόνο στημένους αγώνες. Και γι' αυτό άδειασαν τα γήπεδα.

Ακόμη και στο κανάλι που είμαι μέτοχος, υπάρχει μια εκπομπή που συνεχώς "αποκαλύπτει'" και από την αρχή μέχρι το τέλος συκοφαντεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και λέει πως όλα είναι στημένα.

Ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο και φάσεις από ξένα πρωταθλήματα, όμως αντί γι' αυτό του δείχνουν συνεχώς εκπομπές για στημένα. Πως να έρθει στο γήπεδο;".

Για τα πλέι οφ: "Εγώ θα έλεγα πως καλύτερα θα ήταν να καταργηθούν τα πλέι οφ".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα έχει δύο μήνες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις: "Έχουμε το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, έχουμε και το παιχνίδι στην Αυστραλία, μπορεί να κανονίσουμε και κάποιο άλλο φιλικό, ενώ μετά θα ξεκινήσει και η προετοιμασία".

Για τη διαιτησία: "Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε παράπονα. Βέβαια είμαστε Ολυμπιακός και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά, ωστόσο δεν μπορούμε να τους αφήσουμε και να ...αλωνίζουν.

Το θέμα δεν είναι αν ο διαιτητής θα σφυρίξει ένα πέναλτι ή αν θα δώσει ένα ανάποδο πλάγιο, αλλά αν επιτρέψει και δεν τιμωρήσει το σκληρό ποδόσφαιρο. Κι αυτό το είδαμε πολλές φορές φέτος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Φέτος δεν ευνοηθήκαμε σε κανένα παιχνίδι, ενώ υπήρχαν ματς που η διαιτησία ήταν κατά μας, όπως στην Δόξα Δράμας, στην Ξάνθη, στον ΟΦΗ και στην Τρίπολη".

Για την πολιτεία και τα ΜΜΕ: "«Δυστυχώς υπάρχει μαύρη προπαγάνδα κατά του ποδοσφαίρου. Και το παράλογο είναι ότι πολλές φορές αυτή η προπαγάνδα γίνεται από αυτού που θα έπρεπε να το προστατεύουν. Για παράδειγμα ο κ.Μπιτσαξής, ο κ.Γερουλάνος και ο κ.Νικητιάδης. Μιλάμε για τους χειρότερους όλων των εποχών σε κάθε θέση. Τι πρόσφεραν; Μόνο πλήγωσαν το ποδόσφαιρο! Κατηγορίες χωρίς στοιχεία και αοριστολογίες.

Οι κύριοι Μπιτσαξής και Γερουλάνος είναι συκοφάντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μόνο που κατάφεραν είναι να υποτιμήσουν το προϊόν. Την στιγμή που η χώρα ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Γιώργος Παπανδρέου αντί να πει κάτι για τον κόσμο που είχε προβλήματα, έλεγε πως "καθάρισε" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από 'κει να καταλάβετε...

Έλεγαν κάποιοι από εσάς «να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα». Μα είναι δυνατόν; Είναι σαν να έχεις ξενοδοχείο και να φωνάζεις απ ‘έξω ότι το φαγητό σου είναι χαλασμένο και τα δωμάτια βρώμικα. Είναι δυνατόν να ζείς από το ποδόσφαιρο και να το πολεμάς με λύσσα;"

Για το ενδεχόμενο να αγοράσει κάποιο κανάλι (Alter ή κάποιο άλλο): "Σε πολλά κανάλια γίνεται προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα θέλαμε να είχαμε το δικό μας για να προβάλουμε την ομάδα μας. Να υπήρχε ένα κανάλι για τον Ολυμπιακό, όπου θα μπορούσε να το παρακολουθήσουν οι φίλαθλοί μας".

Για τα εισιτήρια διαρκείας: "Λόγω της οικονομικής κρίσης φυσικά και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Δεν μπορούμε να σας πούμε ακριβώς. Όλα θα γίνουν γνωστά και μετά τη φιέστα".

Για τον κόσμο της ομάδας: "Οι οπαδοί μας είναι πάντα εκεί και τους οφείλουμε πολλά. Ξέρουμε πόσο δύσκολα περνάνε και γι αυτό έχουμε ήδη αποφασίσει να μειώσουμε τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας. Επίσης θέλω να υπογραμμιστεί ότι οι οπαδοί μας ήταν υποδειγματικοί σε όλες τις μετακινήσεις τους και έτσι τους θέλουμε πάντα".

Για τις επερχόμενες εκλογές: "Εύχομαι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην χώρα μας και περνάμε δύσκολες στιγμές".

Βρέντζος για Μασάδο, Μαρκάνο και δανεικούς

Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Βρέντζος, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και ο ίδιος απέφυγε να το παραδεχτεί και μας είπε να απευθυνθούμε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Βρέντζος δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις και απάντησε σε όλες. Για το νέο προπονητή είπε πως οι Πειραιώτες εξετάζουν κάθε περίπτωση, αναφέρθηκε στις ακαδημίες και στην αναβάθμισή τους με την πρόσληψη του Γερμανού, Μπερντ Στορκ, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Μασάδο.

Όσο για τις ανανεώσεις των συμβολαίων, χαρακτήρισε περίπλοκη την περίπτωση του Μέλμπεργκ (έχει γίνει πρόταση, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες), ενώ εξέφρασε την απορία του σχετικά με το γεγονός πως τα ΜΜΕ θεωρούν "τελειωμένο" τον Μοδέστο.

Αναφορικά με τους δανεικούς είπε πως ο Μαρκάνο λογικά την επόμενη χρονιά θα παίζει στην Ρουμπίν Καζάν με μεγάλο συμβόλαιο, ο Ορμπάιθ θέλει να επιστρέψει στην Μπιλμπάο, ενώ η περίπτωση του Μακούν τόνισε ότι δεν είναι εύκολη και δεν έχουν γίνει επαφές.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση στα γραφεία του Ολυμπιακού για παίκτη της ομάδας, υπογράμμισε πως ο Χαβίτο έκανε καλή χρονιά στην Τουρκία, ενώ είπε πως ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνουν στον Πειραιά οι δανεικοί που επιστρέφουν το καλοκαίρι.

Οι ατάκες του Σάββα

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκάλυψε την ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη στον ίδιο μετά την ήττα στην Ξάνθη. "Με πήρε ο Σάββας μετά την ήττα στην Ξάνθη και μου είπε πως δεν χάνεται αυτό το Πρωτάθλημα. Το πίστευε και δικαιώθηκε".

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν σε εξαιρετική διάθεση και ευχήθηκε πολλούς τίτλους τα επόμενα χρόνια. "Θα πάρουμε ό,τι καλύτερο κινείται στην Ελλάδα", μας είπε και πρόσθεσε: "Γυρίζουν Μήτρογλου, Τάτος, Σουμπίνιο, Ζαραδούκας. Πιστεύω και τους τέσσερις. Θα παίξουν μεγάλη μπάλα στον Ολυμπιακό. Για πείτε αν αυτοί οι παίκτες θα έπαιζαν για πλάκα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ;"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ