Μαρινάκης: "Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον"

Μαρινάκης: "Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον"

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε στο BBC για τη βοήθεια που προσφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" στους πρόσφυγες, εστιάζοντας στην προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο μέλλον.

Από τις αρχές Μαρτίου ο Ολυμπιακός μοιράζει φαγητό και ρούχα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Κορυφαία ΜΜΕ του εξωτερικού έχουν καλύψει από κοντά την προσπάθεια της πειραϊκής ΠΑΕ και την Παρασκευή (25/3) φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο BBC World Service με αφορμή αυτό το γεγονός!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο BBC World Service:

- Πότε και πως πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε τόσο ενεργά με την προσφορά βοήθειας προς τους πρόσφυγες, στο λιμάνι του Πειραιά;

"Ο Ολυμπιακός είναι πάντα εκεί για να δώσει το “παρών» και να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη και για αυτό δεν κάναμε δεύτερη σκέψη, στο να προσφέρουμε στους πρόσφυγες. Αυτό άλλωστε επιτάσσει η φιλοσοφία και το ήθος του Συλλόγου. Η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη οικονομική κρίση, όπως γνωρίζετε άπαντες. Και ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων. Ο Ολυμπιακός είναι, άλλωστε, κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ".

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή ανάγκασαν πολλούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν αλλού ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε για χιλιάδες πλέον, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Η περιοχή του Πειραιά αποτελεί το σπίτι του Ολυμπιακού. Αισθανθήκαμε ότι ήταν καθήκον μας να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς τη φροντίδα που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους. Τους προσφέρουμε ότι μπορούμε. Η καρδιά ραγίζει όταν βλέπεις παιδιά και οικογένειες να υποφέρουν. Δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος ή παθητικός.

Αρχίσαμε αυτή την πρωτοβουλία στις 4 Μαρτίου, με την διανομή γευμάτων στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και ρουχισμού που είναι τόσο απαραίτητος αυτή την κρύα περίοδο. Καθημερινά, προσφέρουμε χιλιάδες γεύματα που παρασκευάζονται στο εστιατόριο του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” (η έδρα του Συλλόγου μας), μαζί με χιλιάδες είδη ένδυσης, όπως μπουφάν, φούτερ, παντελόνια, καπέλα, κάλτσες, μπάλες ποδοσφαίρου και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει πάνω από 60.000 γεύματα και περισσότερα από 110.000 είδη ένδυσης"!

- Αναρωτιόμαστε εάν το να έχουν τα μικρά παιδιά την ευκαιρία να παίξουν για λίγο ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού, μπορεί να φέρει τα ίδια χαμόγελα με τη σίτιση των παιδιών αυτών, ή και με τη φροντίδα για τα ρούχα τους.

"Πράγματι γίνεται αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχηγοί και δύο από τους καλύτερους και δημοφιλείς ποδοσφαιριστές μας, οι Ρομπέρτο και Ντομίνγκεζ έδωσαν το «παρών» στο λιμάνι για να βοηθήσουν στη διανομή φαγητού και ρούχων. Οι αρχηγοί έπαιξαν και ποδόσφαιρο με τα παιδιά, ελπίζοντας έτσι να φέρουν και πάλι το χαμόγελο στο πρόσωπό τους και να ξεχάσουν, έστω προσωρινά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το να βλέπουμε αυτά τα παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά και τους γονείς τους ιδιαίτερα ευτυχείς που βλέπουν τα παιδιά τους να χαμογελούν, ήταν κάτι που χαρήκαμε και εμείς. Επιπλέον, δύο ακόμη παίκτες, οι Ερνάνι και Σεμπά, επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες στο λιμάνι και διένειμαν πάνω από 3.000 μερίδες και περισσότερα από 2.000 είδη ρουχισμού.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω πόσο υπερήφανος και ευγνώμων είμαι προς όλο το προσωπικό, τη διοίκηση, τους παίκτες και τους εθελοντές του Ολυμπιακού που υποστηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με την καθημερινή τους παρουσία υπό δύσκολες συνθήκες και που, παρά τον αγώνα που δίνει η χώρα μας ως έθνος, συνεχίζουν να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη δίχως διάκριση".

- Το να βάζετε το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων και να τους βοηθάτε, σε αυτή την άσχημη κατάσταση την οποία βιώνουν είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Παρόλα αυτά, προσπαθείτε παράλληλα να τους βοηθήσετε και πιο μακροπρόθεσμα; Να βρουν κάπου να πάνε, μία μεγαλύτερη λύση, από το να παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά;

"Αυτό είναι φυσικά κάτι που έχει σχέση με την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, να συνεργαστούν και να βρουν μία λύση για το θέμα αυτό των προσφύγων. Εύχομαι να βρεθεί πράγματι μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε με στόχο να μοιράσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μισό εκατομμύριο μερίδες φαγητού, ρούχα και παιχνίδια, ή έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η προσπάθειά μας να απαλύνουμε τον πόνο και να μετριάσουμε τις δυσχέρειες είναι συνεχής. Θέλουμε να κρατούμε αυτούς τους ανθρώπους κατά το δυνατό χαρούμενους, ήρεμους και να βοηθούμε στην προσαρμογή τους. Να κρατούμε τα παιδιά απασχολημένα, να μπορούν να παίζουν και νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει τους στόχους αυτούς.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν κάνει διακρίσεις.

Τα τελευταία έξι χρόνια, υπό την Προεδρία μου, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες Έλληνες από διάφορα μέρη της χώρας που επλήγησαν βάναυσα από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και δίνουν έναν τεράστιο αγώνα. Τους προσφέρουμε φαγητό, ρουχισμό, ιατρική βοήθεια, κάνουμε τακτικές δωρεές και επισκέψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και πολλούς άλλους φορείς και ιδιώτες που ζητούν η βοήθειά μας. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την UNICEF. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία «100% Campaign» της UNICEF για προγράμματα παγκόσμιας εμβολιαστικής κάλυψης (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό) και από το 2013 έχουμε βοηθήσει στην προστασία περισσότερων από ένα εκατομμύριο παιδιών!

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας. Όπως λέει και το σύνθημα του Συλλόγου «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ»... όχι μόνο για τις μελλοντικές αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας μας, αλλά και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους"!

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Σοκ στις ΗΠΑ: Επισπεύδουν εκτελέσεις ανθρώπων γιατί λήγει το δηλητήριο

Η πολιτεία του Αρκάνσας αποφάσισε να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες σε 11 μέρες πριν λήξει χημική ουσία στο κοκτέιλ που χρησιμοποιείται για την θανάτωσή τους

Μια μέρα στους δύο κόσμους του Λευτέρη Πανταζή

Ξεκινήσαμε από το Αιγάλεω και καταλήξαμε στη Βουλιαγμένη, ξεφυλλίζοντας το ψυχεδελικό σενάριο της ζωής του ΛΕ-ΠΑ.

Βίλες και εμπορικά καταστήματα στο Hilton της Αθήνας

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πρόκειται να αποκτήσει νέο πρόσωπο, σύμφωνα με τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, χωρίς να απαρνηθεί το ρόλο του

Εσύ ήξερες γιατί οι Simpsons είναι κίτρινοι;

Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει.

Survivor: Το πάρτι αποκάλυψε την πλεκτάνη πίσω από την τελευταία ψηφοφορία

Το πάρτι της Ένωσης έβγαλε "λαβράκι". Γιατί η 'κλίκα' έσπασε τις ψήφους της σε Ντάνο και Κοκκινάκη στο τελευταίο συμβούλιο; Το 'θάψιμο' μισθοφόρου και Βαλαβάνη στον Σπαλιάρα

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24