ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης όπως το 2013!

Μαρινάκης όπως το 2013!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομιλία του Μαρινάκη προς τους παίκτες δεν έγινε εν θερμώ. Η υπομονή του μεγαλομετόχου εξαντλήθηκε με τα όσα είδε στο ματς της Λιβαδειάς και πλέον έχει ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, τουλάχιστον ως προς το "φεύγα".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφτασε τον Μαρινάκη στο σημείο να πάει στο Ρέντη και να τα "χώσει" στους παίκτες, ήταν το 1-1 στην Λιβαδειά.

Η ισοπαλία ήρθε απέναντι σε μία ομάδα που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έβγαινε – υποτίθεται – ένα κλίμα από το Ρέντη ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε παθιασμένος στα τελευταία πέντε ματς για να βγει δεύτερος και να κερδίσει την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League.

Η εικόνα ειδικά του πρώτου ημιχρόνου με τον Λεβαδειακό ήταν αυτή που τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του. Στο τέλος του ματς αποφάσισε ότι όταν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να επισκεφθεί κατευθείαν το προπονητικό κέντρο...

Όλα όσα είπε στους παίκτες δεν τα είπε εν θερμώ. Είχε περάσει άλλωστε πάνω από ένα 24ωρο από το 1-1 της Λιβαδειάς. Οπότε, κάθισε ψύχραιμα και σκέφτηκε κάποια πράγματα προτού πάει από το Ρέντη.

Όλες του οι ατάκες προς τους παίκτες είχαν τη σημασία τους. Τίποτα δεν άφησε να πέσει κάτω! Κυρίως όμως τους έδωσε να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το σπίτι τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Ότι ο σύλλογος έχει κάποιους κανόνες και απαιτεί να έχουν έναν μίνιμουμ σεβασμό στην ιστορία των "ερυθρολεύκων".

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Μαρινάκης έχει ξανακάνει στο παρελθόν μία τέτοια ομιλία. Ήταν Απρίλιος του 2013, τρεις μήνες αφού είχε φύγει ο Ζαρντίμ που είχε κατηγορηθεί με τη σειρά του ότι είχε χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια (σ.σ. τις ίδιες κατηγορίες είχαν εξαπολύσει και στον Λεμονή) και είχε πιάσει δουλειά ο Μίτσελ.

Τότε τους είχε πει: "Θα σας αλλάξω όλους"! Το έκανε εκείνο το καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Πρώτα απ' όλα έδιωξε δύο παίκτες που είχαν κάνει θραύση εκείνη τη σεζόν: Τους Αμπντούν και Τζιμπούρ. Έδιωξε μεταξύ άλλων και ένα ταλέντο εκείνης της εποχής, που επίσης γκρίνιαζε επειδή δεν έπαιζε με τον Ζαρντίμ. Θυμάστε ποιος ήταν; Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος... Έφυγε και ο Μάρκο Πάντελιτς, ένα αγαπημένο παιδί της διοίκησης.

Τότε με τις ευλογίες του Μίτσελ έφερε τον Τσόρι, τον Κάμπελ, τον Ρομπέρτο, τον Σαβιόλα. Αποκτήθηκαν επίσης οι Βάις, Μεντζανί (άσχετα την κατάληξη που είχε ο Αλγερινός) και Εντινγκά.

Εκείνο το καλοκαίρι θέλοντας να δείξει σε όλους πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Ολυμπιακός, άρχισε να κλείνει και σπουδαία φιλικά όπως με την Βαλένθια και με την Λίβερπουλ που ήταν ένα ματς – αφιέρωμα στον Στίβεν Τζέραρντ.

Το έχει ξανακάνει λοιπόν ο Μαρινάκης, δεν είναι κάτι που θα συμβεί πρώτη φορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Η μοναδική διαφορά βεβαίως που είναι πολύ σημαντική, έχει να κάνει με το γεγονός ότι φέτος δεν θα έχει την προοπτική του Champions League.

Όσο για το ποιοι θα φύγουν τώρα; Οι Οφόε, Σεμπά τέθηκαν ήδη εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας, ενώ Πάρντο, Μποτία "κινδυνεύουν", κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι. Ίσως στη λίστα υπάρχουν και πιο βαριά ονόματα.

Η ουσία είναι ότι ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει. Ένας προγραμματισμός που αφορά κυρίως το "φεύγα". Αναμένεται με λίγα λόγια γερό "λίφτινγκ", γιατί υπάρχουν όντως αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν εξαντλήσει – σύμφωνα με τον Μαρινάκη – την υπομονή όλων μέσα στην ομάδα και έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έμμεση επιβεβαίωση για Γκαρθία η ατάκα Μαρινάκη
Τώρα δες τον καθρέφτη...
Η ερμηνεία των "κεραυνών" του Μαρινάκη
Κεραυνοί Μαρινάκη: "Θα παίξουμε με την Κ20 και ελάχιστους από εσάς"
Ποιοι να παραμείνουν στον Ολυμπιακό;
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ