ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μανωλάς: "Δεν ψάχνω να φύγω"

Μανωλάς: "Δεν ψάχνω να φύγω"

Ο Κώστας Μανωλάς παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό του μέλλον, ενώ μίλησε και για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ.

Πολύ καλό Μουντιάλ πραγματοποίησε ο Κώστας Μανωλάς. Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και λογικό είναι το όνομά του να βρίσκεται στο... μικροσκόπιο αρκετών ομάδων, βλέποντας το ταλέντο και την προοπτική του.

Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως δεν ψάχνει να φύγει για άλλη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κώστα, το 2010 κόπηκες την τελευταία στιγμή από την αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Αυτή τη φορά όπως απλώς πήγες, αλλά πραγματοποίησες εξαιρετικές εμφανίσεις. Ποια είναι η αίσθηση που σου μένει;

«Το να αγωνίζεσαι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί όνειρο ζωής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο και την ευχαριστιέσαι, ακόμα κι αν μονάχα συμμετέχεις. Πόσω μάλλον αν τα πηγαίνεις καλά, όπως έγινε με εμάς…».

Πιστεύεις ότι η πορεία της Εθνικής ήταν επιτυχημένη ή μπορούσατε να κάνετε κάτι ακόμα;

«H πορεία μας θεωρώ πως ήταν 100% επιτυχημένη. Σίγουρα μπορούσαμε να προχωρήσουμε, όχι απλώς λίγο παραπάνω, αλλά πολύ περισσότερο. Αυτή η ομάδα έδειξε ξανά πως διαθέτει μεγάλη καρδιά και δεν σταματάει ούτε στιγμή να παλεύει. Το ξέρω ότι αρκετοί πίστευαν πως θα αποκλειόμασταν μετά την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία, ωστόσο συνεχίσαμε να προσπαθούμε, φτάσαμε στην πρόκριση και είμαστε χαρούμενοι που βγάλαμε ξανά τους Έλληνες στους δρόμους».

Τι έφταιξε τελικά στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα και χάθηκε η πρόκριση στους «8»;

«Ήταν καθαρά θέλημα Θεού. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ό,τι κι αν επιχειρούσαμε δεν μας έβγαινε. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Όπως κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού σκοράραμε στο 93’ και προκριθήκαμε (απολύτως δίκαια, βέβαια, με βάση την εικόνα μας), έτσι και απέναντι στην Κόστα Ρίκα η μπάλα δεν έμπαινε μέσα».

Συνιστά υπέρβαση η πρώτη πρόκριση που πέτυχε η Εθνική Ελλάδας από φάση ομίλων ενός Μουντιάλ;

«Εμείς ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για τις δυνατότητές μας και όλα τα παιδιά πιστεύαμε από την αρχή στην πρόκριση. Για εμένα προσωπικά, αυτή είναι η καλύτερη Εθνική που έχω παρακολουθήσει πότέ! Παλιότερα η ομάδα μας έκανε λιγοστές φάσεις, ενώ τώρα παίξαμε επιθετικά και είχαμε πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα».

Πολλοί υποστήριξαν ότι μαζί με τον Παπασταθόπουλο συνθέσατε ένα από τα κορυφαία δίδυμα στόπερ στο τουρνουά. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Ο Σωκράτης είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ομάδα, αν όχι στον κόσμο. Παίζει σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και όλοι γνωρίζουν την αξία του. Εγώ, από την πλευρά μου, αγωνίζομαι σε μία εξίσου μεγάλη ομάδα και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα στο επίπεδο που μπορώ και θέλω να φτάσω, αλλά δεν θα σταματήσω να δουλεύω μέχρι να το καταφέρω. Νομίζω πως, με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι, όπου συνολικά η ομάδα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, πήγαμε πολύ καλά, όπως άλλωστε όλα τα παιδιά».

Πόσο σε βοήθησε η εμπειρία του Champions League με τον Ολυμπιακό, για να ανταποκριθείς στις τόσος υψηλές απαιτήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Πάρα πολύ. Στον Ολυμπιακό άλλαξα επίπεδο γενικά. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, που σου παρέχει κυριολεκτικά τα πάντα, για να μπορείς να δουλεύεις απρόσκοπτα. Οι συνθήκες εργασίας είναι ιδανικές, το κλίμα είναι πραγματικά οικογενειακό κι έτσι ο ποδοσφαιριστής αφοσιώνεται αποκλειστικά στη δουλειά του. Σε μία τέτοια ομάδα νιώθεις απόλυτα επαγγελματίας και δεν είναι τυχαίο ότι στον Ολυμπιακό έχω πραγματοποιήσει τις δύο καλύτερες σεζόν της καριέρας μου ως τώρα».

Τελικά υπήρχαν εσωτερικά ζητήματα στην Εθνική, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης;

«Επί της ουσίας, ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Υπάρχει μία τάση στην Ελλάδα να μεγαλοποιήσουμε ορισμένες καταστάσεις και αυτό ακριβώς συνέβη. Ουδέποτε υπήρξε άσχημη ατμόσφαιρα εντός υπήρξε άσχημη ατμόσφαιρα εντός Εθνικής ομάδας και αυτό φάνηκε στους αγώνες».

Τι σκέφτεται όταν ακούς πως σε παρακολουθούν ακόμα ομάδες-κολοσσοί της Ευρώπης;

«Το μόνο που θέλω, είναι να είμαι υγιής. Βρίσκομαι σε ένα τεράστιο σύλλογο, όπου δεν μου λείπει το παραμικρό. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν στέκεται εμπόδιο στα όνειρα κανενός ποδοσφαιριστή, αλλά εγώ δεν ψάχνω να φύγω. Η ομάδα μου είναι εκείνη που αποφασίζει…».

Πιτσιρικάς είχες κάποια προτίμηση σε σύλλογο από το εξωτερικό;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η ομάδα που μου άρεσε όταν ήμουν πιο μικρός. Ήταν η περίοδος που είχε στη σύνθεσή της πολλά αστέρια, σαν τον Ζιντάν, τον Φίγκο, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ρονάλντο. Και τώρα έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, βέβαια, όπως το ίδιο ισχύει και με την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι στην Αγγλία. Αυτά πιστεύω ότι είναι και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ισπανικό και το αγγλικό».

Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;

«Να με έχει ο Θεός καλά και να ζήσω και άλλες επιτυχίες. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες αυτό θέλουν».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ