ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μανθάτης: "Τελικό Champions League ή Europa League και να το κατακτήσουμε"

Μανθάτης: "Τελικό Champions League ή Europa League και να το κατακτήσουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη NOVA μίλησε ο Γιώργος Μανθάτης και αναφέρθηκε στην φετινή πορεία στο Europa League, στα δικά του όνειρα με την ερυθρόλευκη φανέλα, στην κομβική ρεβάνς με την Αρόουκα και στο ματς με την Κέρκυρα στο Φάληρο.

Ο Γιώργος Μανθάτης πορεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δύσκολο μεταβατικό στάδιο από τους νέους προς την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, μίλησε για όλα όσα έχουν αλλάξει στη ζωή του τους τελευταίους μήνες, για τα όνειρά του που είναι η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα και ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, για την πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League και για το πρωτάθλημα, αλλά και για την πιο έντονη στιγμή που έχει ζήσει έως τώρα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είναι σύμμαχος ο χρόνος για τον Ολυμπιακό ενόψει της νοκ άουτ φάσης τον Φλεβάρη στο Europa: "Ναι, σίγουρα. Ο πρωταρχικός στόχος επετεύχθη. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλος, ώστε να αποφύγουμε κάποιες ισχυρές ομάδες που προέρχονται από το Champions League".

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος των προημιτελικών: "Είναι εφικτό να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ομοιογένεια ως ομάδα και οικογενειακό κλίμα. Το δεύτερο μάλιστα είναι το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου".

Για τις διακοπές στο πρωτάθλημα και το αν επηρεάζεται ο ρυθμός των παικτών: "Τώρα είχαμε 18 ημέρες να αγωνιστούμε και σίγουρα επηρεάζει. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς διεθνείς οπότε δε χάνουν το ρυθμό τους. Αυτό που χάνεται είναι η ομοιογένεια και αυτό μας επηρέασε με τη Γιανγκ Μπόις. Εμείς είχαμε ψυχολογική επιβάρυνση στο ματς, αυτό έπρεπε να ελέγξουμε γιατί ήμασταν το φαβορί και είχαμε πίεση. Πιστεύω ότι διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και παρά την ισοφάριση που δεχτήκαμε δεν έπεσε ο ρυθμός μας. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα. Μπορεί να μην παρουσιάσαμε το καλύτερο πρόσωπο, αλλά το σημαντικό είναι ότι περάσαμε στους «32». Πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε πρώτοι".

Για το αν αισθάνεται την εμπιστοσύνη του Μπέντο ο ίδιος και τα άλλα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες: "Ο Ρέτσος είναι στα περισσότερα παιχνίδια βασικός, εγώ και ο Ανδρούτσος «παλεύουμε» για την 18άδα και έχουμε μπει αρκετές φορές, ενώ έχουμε παίξει και αρκετά παιχνίδια. Μας εμπιστεύεται και αυτό μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να δουλέψουμε περισσότερο και να τον δικαιώσουμε. Πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες για εμάς".

Για τα όνειρά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού: "Το όνειρό μου είναι να καθιερωθώ σίγουρα με τον Ολυμπιακό και να φτάσουμε τελικό Champions League ή Europa League και να το κατακτήσουμε".

Για το αν το παιχνίδι με την Αρόουκα στο Φάληρο είχε τη μεγαλύτερη ένταση ως τώρα: "Ναι. Ήταν πολύ αγχωτικό παιχνίδι, γιατί ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για εμάς. Είχε φύγει ο προπονητής και ο καινούριος είχε μόλις 10 ημέρες στην ομάδα. Είχαμε το αβαντάζ του “διπλού” στην Πορτογαλία, αλλά από ‘κει και πέρα καταφέραμε και κερδίσαμε, προκριθήκαμε και πήραμε την πρόκριση".

Για το αν του βγήκε η ένταση: "Ναι, γιατί ήταν ευρωπαϊκό ντεμπούτο αλλά και όλος ο αγώνας ήταν αγχωτικός, με παράταση και πρόκριση. Και στο τέλος ξέσπασα".

Για το τι εικόνα μπορεί να έχει η ομάδα του απέναντι στην Κέρκυρα χωρίς 3 εβδομάδες αγώνα: "Δεν έχει σημασία. Δουλεύουμε στις προπονήσεις και θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα".

Για τις ανάγκες αυτού του αγώνα με τους Φαίακες: "Να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιμένει ο Μπέντο: εκτός με Κέρκυρα οι Ντομίνγκες, Μάριν
Πού χάθηκες εσύ, Φέλιξ Αμποάγκουε;
Ελιουνούσι στο Sport24.gr: "Μπορούμε μια καλή πορεία στο Europa League"
Άλλο Ντομίνγκες, άλλο Μάριν
H πρώτη εικόνα της κλήρωσης των "32" του Europa League
Αναπολεί τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ
Τσεκάρει και η Βαλένθια τον Μιλιβόγεβιτς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ