ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μανθάτης: "Σημαντική η εμπιστοσύνη του Μπέντο"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μανθάτης απέδωσε τα εύσημα στον Αστέρα, στάθηκε στο μέταλλο πρωταθλητή που έχει ο Ολυμπιακός και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Πάουλο Μπέντο. Τι δήλωσε ο Αλμπέρτο Μποτία.

Ο 20χρονος εξτρέμ που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε την 10η φετινή του συμμετοχή, ξεκινώντας στην ενδεκάδα της αναμέτρησης με τον Αστέρα στο Φάληρο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Μανθάτης απέδωσε τα εύσημα στον Αστέρα, στάθηκε στο μέταλλο πρωταθλητή που έχει ο Ολυμπιακός και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Πάουλο Μπέντο.

Αναλυτικά:

-Για το πώς έζησε το παιχνίδι:

Ήταν αρκετά ψυχοφθόρο από τη δική μου πλευρά να βρίσκεσαι πάλι πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι ότι δείξαμε για ακόμα μία φορά μέταλλο πρωταθλητή και νικητή και κερδίσαμε τον αγώνα.

-Για το αν στο τέλος υπήρχαν έντονοι πανηγυρισμοί:

Ναι, στο τέλος μας βγήκε όλη η ένταση γιατί θέλαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με νίκη. Οπότε, είναι σημαντικό να κερδίζεις τον πρώτο αγώνα του 2017, μας δίνει μεγάλη ψυχολογία.

-Για το τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο σημερινό ματς:

Πιστεύω ο Αστέρας ήρθε αρκετά διαβασμένος. Είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, η αμυντική τετράδα ήταν πολύ καλά οργανωμένη, οι γραμμές της επίθεσης, της άμυνας και του κέντρου ήταν πολύ καλά οργανωμένες μεταξύ τους, δεν υπήρχαν αποστάσεις και δεν βρίσκαμε τόσους χώρους όσους θα θέλαμε.

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή αλλά έχει καταφέρει να αυξήσει και τη διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες:

Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Από το καλοκαίρι υπήρχαν κάποιες αλλαγές, έφυγε ένας προπονητής, ήρθε άλλος, αποκλειστήκαμε από το UEFA Champions League και ήμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά εμείς δείχνουμε αυτό το μέταλλο του νικητή και δεν χαριζόμαστε στις άλλες ομάδες.

-Για το αν φέτος το καλοκαίρι κατάλαβε ότι θα πάρει ευκαιρίες και θα αγωνιστεί ακόμα και βασικός με την πρώτη ομάδα:

Αρχικά πρώτος μου σκοπός ήταν να βγάλω ένα πολύ καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, ήθελα να κάνω τη διαφορά. Έτσι και έγινε. Ήθελα να κερδίσω μία θέση στο ρόστερ και αργότερα περίμενα τις ευκαιρίες που θα μου δώσει ο προπονητής μου.

-Για το γεγονός ότι ο κ. Μπέντο δίνει τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας:

Ναι φαίνεται αυτό. Νομίζω ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει 13 συμμετοχές, εγώ έχω 10, ο Ανδρούτσος έχει 9, τώρα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ο Νικολάου και γενικά υπάρχει καλή επικοινωνία με την Ακαδημία, βρίσκονται 2-3 φορές την εβδομάδα και μιλάνε με τους προπονητές της Κ-20, της Κ-17 και έχουν ένα πλάνο για το μέλλον.

-Εάν αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του ίδιου και των υπόλοιπων νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας, να μπορέσουν να αναδειχθούν:

Σίγουρα. Το να σου δίνει ένας προπονητής την πρώτη χρονιά για μένα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού την ευκαιρία να παίξεις είναι πολύ σημαντικό.

Δέκα συμμετοχές δεν περίμενα να έχω από το καλοκαίρι, αλλά όταν πηγαίνεις καλά στις προπονήσεις και έχεις έναν προπονητή ο οποίος εμπιστεύεται τους νέους παίκτες, απλά περιμένεις τις ευκαιρίες και κοιτάς να πας όσο καλύτερα γίνεται.

Από εκεί και πέρα, εγώ προσπαθώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και πιστεύω ο καθρέφτης μου να είναι το γήπεδο.

-Για τον αν κατάλαβε ότι μετά το ματς με την Αρούκα και τη συμμετοχή του, πως θα ακολουθούσε μία σημαντική σεζόν για τον ίδιο:

Έδειξα ότι είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, αυτό.

-Για το πόσα χρόνια παίζει μαζί με τους Ανδρούτσο, Ρέτσο και Νικολάου:

Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και με τον Νικολάου και με τον Ανδρούτσο και με τον Ρέτσο. Με τον Ρέτσο παίζουμε μαζί 10 χρόνια γιατί αυτός βρίσκεται 10 χρόνια στην Ακαδημία, με τον Ανδρούτσο 10 και με τον Νικολάου το ίδιο.

Ήμασταν πριν στο Ρέντη με τα παιδιά και συζητούσαμε μεταξύ μας για το που βρισκόμαστε τώρα. Ήμαστε στην αποστολή, ήμαστε στην 18άδα και παίζουμε στον Ολυμπιακό.

-Πιο είναι το ίνδαλμά του:

Ο Γκαλέτι.

-Εάν αυτό που ζει τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό είναι αυτό που έχει ονειρευτεί:

Σίγουρα μπορώ και παραπάνω, απλά αυτή τη στιγμή είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου.

-Για το τι αν θα διάλεγε από τώρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, ακόμα 10 συμμετοχές ή ένα γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη:

Αυτές οι 10 συμμετοχές να συνδυαστούν όχι μόνο με ένα γκολ, αλλά με πολλά περισσότερα.

-Εάν έχει καταφέρει να πάρει αυτόγραφο από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι:

Ναι, εννοείται.

ΜΠΟΤΙΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ"

Ο Αλμπέρτο Μποτία από την πλευρά του υποστήριξε τα εξής μετά την αναμέτρηση:

-Το σχόλιό του για το ματς:

Σε κάποια παιχνίδια οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και δεν είναι απλό για εμάς να πάρουμε εύκολα τη νίκη. Είναι δύσκολο να προηγηθούμε και αυτό συνέβη σήμερα. Σήμερα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα.

Σε πολλά παιχνίδια τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για εμάς, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος, είναι δύσκολο να κερδίζουμε πάντα, αλλά προσπαθούμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και να βελτιωνόμαστε. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε.

-Για το δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια:

Σήμερα ήταν η αρχή ενός πολύ δύσκολου προγράμματος. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια το ένα κοντά στο άλλο και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο καλύτερος δρόμος για να τελειώσει αισίως αυτός ο μήνας είναι να κερδίζουμε. Αν το κάνουμε τότε μας δίνει κουράγιο για να συνεχίζουμε.

-Για τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας:

Είναι πολύ καλό για τον σύλλογο, φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχουν δουλέψει καλά και αυτή τη στιγμή συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες. Είμαστε περήφανοι για αυτούς, είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε και εκείνοι δείχνουν πως έχουν πολύ όρεξη για να μάθουν.

Είναι πολύ καλά ενσωματωμένοι στην ομάδα και έχουν τη διάθεση να βελτιωθούν και να γίνουν μέρος της πρώτης ομάδας. Μέχρι στιγμής βλέπω ότι θα γίνουν πολύ καλοί επαγγελματίες.

-Για το τι θα ήθελε να ζήσει με τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά:

Να κερδίζω τίτλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό παίζουμε και προσπαθούμε. Ονειρεύομαι να τελειώσει αυτή η χρονιά και να κερδίζω τίτλους.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπέντο: "Ευχαριστημένος με τον Μαρίν"
Σχόλιο Διαμαντόπουλος: Μην ξανακούσω για Ομπράντοβιτς
Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα
Έντονη δυσαρέσκεια για Βάτσιο
Καρέ - καρέ η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Μάσα στο Ολυμπιακός - Αστέρας
Κάτι φαίνεται να έχει βρει ο Ολυμπιακός για αριστερά!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ