ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λοβέρδος: "Η δικαίωση των παικτών"

Λοβέρδος: "Η δικαίωση των παικτών"
INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Λοβέρδος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μονπελιέ και την δικαίωση των παικτών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με κείμενο του στην προσωπική του ιστοσελίδα γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ.

" Οποίος παραδέχεται τα λάθη του κάνει το σωστό.Έγραφα μετά την ήττα από τη Σάλκε,πως ο Ολυμπιακός ήταν δύο ομάδες. Η ομάδα που βλέπαμε οι φίλαθλοι στο γήπεδο αφενός και η ομάδα που λένε οι παίκτες μας πως έχουν και ως προς την οποία συμφωνούν οι δημοσιογράφοι αφετέρου. Η πρώτη ήταν κακή,ενώ η δεύτερη ήταν ομάδα με προοπτική. Κατέληγα,πως ο προπονητής πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά του,εμείς οι φίλαθλοι να στηρίξουμε και να μην βρίζουμε. Και με τρόπο κάθε άλλο παρά αλλαζονικό έλεγα, πως η εναλλαγή των τερματοφυλάκων κάνει κακό και στους δύο και στην ομάδα.

Αυτή η τελευταία παρατήρηση, που στηριζόταν στην απλούστερη αθλητική λογική,υιοθετήθηκε και από τον προπονητή και ας πάμε παρακάτω. Σιγά-σιγά μέσα σε ένα μήνα η ομάδα πάτησε στα πόδια της,αδικήθηκε από το σκόρ στην Άρσεναλ,ευνοήθηκε από τις λεπτομέρειες με την Μονπελιέ,πήγε καλά με την Ξάνθη και να που έχουμε και πάλι ομάδα και "για μέσα και για έξω". Δεν παθαίνω απώλεια πρόσφατης μνήμης κι έτσι θυμάμαι τί λέγαμε στην κερκίδα πχ για τον Γκρέκο όταν μπήκε αλλαγή με την Σάλκε: άμπαλος, καλός για τάβλι κοκ.

Με το Περιστέρι λέγαμε τα ίδια έως το 20ο λεπτό,αλλά σιγά-σιγά ο παίκτης ανέβαζε την απόδοσή του και χθες ήταν πολύ καλός. Η διαχείριση των παιχτών από τον Ζαρντίμ είναι δίκαιη κι όπως προκύπτει είναι και αποδοτική κι όχι γαλούφικη. Λέγαμε,λοιπόν,πως δεν έχουμε παίκτες,αλλά η ομάδα εβδομάδα με την εβδομάδα μας αποδεικνύει το αντίθετο.Γι' αυτό πρέπει να συγκρατούμε τα νεύρα μας,να σκεφτόμαστε πως δεν προπονήσαμε ποτέ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,άρα είμαστε ψευδοπροπονητές,κι έτσι στην κερκίδα πρέπει να βοηθάμε κι όχι να χαλάμε την ομάδα.

Ίσως δικαιούμαι να τα λέω αυτά γιατί ποτέ δεν έβρισα παίκτη ή προπονητή στο γήπεδο. Κι έχω δημόσιο δείγμα πολλών ετών. Σε έναν-δύο ανθρώπους που με έβρισαν δήθεν σχολιάζοντας το κείμενό μου για το Ολυμπιακός-Σάλκε σε ένα δημοφιλές site, που έκανε αναπαραγωγή των απόψεών μου, συμβουλεύω ψυχραιμία και λίγο φροντιστήριο για ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο σπορ το άτιμο!"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ