ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λορένθο: "Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ζημιώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Λορένθο: "Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ζημιώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O επικεφαλής τμήματος scouting του Ολυμπιακού, Χουάνχο Λορένθο, υποστήριξε σε ισπανικά ΜΜΕ ότι η συμμαχία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ζημιώνει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην ισπανική ιστοσελίδα, El Norte de Castilla, μίλησε ο Χουάνχο Λορένθο με τον επικεφαλής τμήματος scouting του Ολυμπιακού να κρίνει τη φετινή σεζόν των "ερυθρολεύκων" επιτυχημένη, να εξηγεί το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας του Πειραιά και να αποδίδει στη συμμαχία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τη ζημιά που υφίσταται η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων.

"Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση, οι οπαδοί είναι συνηθισμένοι στους θριάμβους κι αυτό προκαλεί απαιτήσεις. Δεν αρκεί μόνο να νικάς, οι οπαδοί μας θέλουν να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Η σεζόν ήταν επιτυχημένη, στο Champions League πήραμε 9 βαθμούς, σ' έναν όμιλο με Μπάγερν και Άρσεναλ. Δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση, στο τελευταίο ματς. Ίσως ο "λεκές" να ήταν ο αποκλεισμός στο Europa League από την Άντερλεχτ.

Το σκεπτικό μας είναι να δώσουμε προτεραιότητα σε τρεις τύπους ποδοσφαιριστών. Τους καλύτερους Έλληνες, ένα μπλοκ ξένων που μας βλέπουν ως βιτρίνα κι έναν ή δύο μεγάλους παίκτες όπως ο Σαβιόλα, ο Τσόρι, ή ο Καμπιάσο. Χάρη στις πωλήσεις παικτών, η ομάδα μπορεί κι ανασυντάσσεται κάθε σεζόν. Δεν ξέρω για το μέλλον, αλλά είμαι πολύ καλά εδώ. Είναι καλό κλαμπ.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω σε λέξεις την αντιπαλότητα, ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Επιπλέον υπάρχει μια συμμαχία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να τελειώσει η ηγεμονία μας. Αυτό προκαλεί δυσάρεστες καταστάσεις, άδικες, οι οποίες ζημιώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Σχεδόν κάθε φορά που γίνεται κουβέντα, μιλούν για εξωαγωνιστικά επεισόδια και είναι πολύ λυπηρό", υποστήριξε ο Ισπανός επικεφαλής τμήματος scouting του Ολυμπιακού, Χουάνχο Λορένθο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ