ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λιόν για Μαζουακού, Τζένοα για Κασάμι

Λιόν για Μαζουακού, Τζένοα για Κασάμι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό θέλουν την Τζένοα να εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Παϊτίμ Κασάμι από τον Ολυμπιακό και τη Λιόν να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον της για τον Αρτούρ Μαζουακού.

Για την Παρασκευή 1η Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από το Λάνγκεφελντ της Αυστρίας, όπου οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας από τις 21 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των "ερυθρολεύκων" να εμφανιστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την μάχη των προκριματικών του Champions League που ξεκινά στα τέλη Ιουλίου, φυσικά εντάσσεται η μεταγραφική δραστηριότητα και η σταδιακή διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σεζόν.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει διευθετήσει τις υποθέσεις του τερματοφύλακα και του αριστερού μπακ. Με τους Γουάιτα (Χετάφε) και Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια αντίστοιχα, βασικούς υποψήφιους για τις θέσεις.

Πάντως για τον 29χρονο γκολκίπερ υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αναγκάζουν τους Πειραιώτες να έχουν και αλλού στραμμένες τις κεραίες τους. Πέραν του ντε λα Μπέγια, για τη θέση του αριστερού μπακ υπάρχουν 2-3 ακόμη υποψήφιοι, ωστόσο του 31χρονου Ισπανού είναι η πιο προσιτή λύση για την ώρα.

Αυτές φυσικά δεν θα είναι οι μοναδικές προσθήκες των "ερυθρολεύκων" στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, είναι όμως αυτές που θα προηγηθούν χρονικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και στο πλάνο θα ακολουθήσουν αυτές των στόπερ, κεντρικού μέσου, εξτρέμ και υπό προϋποθέσεις ενός φορ.

Λιόν για Μαζουακού

Στα μεταγραφικά όπως είναι λογικό δεν θα υπάρξουν μόνο προσθήκες αλλά και αποχωρήσεις. Ο Ρομπέρτο άνοιξε τον χορό με την μεταγραφή του στην Εσπανιόλ και το μόνο σίγουρο είναι στο Λιμάνι φτάνουν συνεχώς προτάσεις και για άλλους παίκτες.

Ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Αρτούρ Μαζουακού, Παϊτίμ Κασάμι. Τόσο για τον Γαλλοαφρικανό μπακ, όσο και για τον Ελβετό μέσο, ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε "όχι" αν λάμβανε τα ανταλλάγματα που θα τον ικανοποιούσαν. Κάτι συγκεκριμένο, πολύ περισσότερο σίγουρο, δεν υπάρχει για την ώρα, όμως τα ονόματα και των δύο φιγουράρουν ξανά στον διεθνή Τύπο ως στόχοι συλλόγων από Γαλλία και Ιταλία.

Η Λιόν πούλησε τον Σαμουέλ Ουμτιτί στην Μπαρτσελόνα αντί του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι έχει πλέον μια παραπάνω ευχέρεια να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Σύμφωνα με τους Γάλλους, το ενδιαφέρον για τον Αρτούρ Μαζουακού αναθερμάνθηκε και η Λιόν προτίθεται σύντομα να κάνει επίσημη κρούση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του παίκτη.

Ζερεμί Μορέλ και Λουί Νιανιονί είναι οι δύο αριστεροί μπακ που υπάρχουν στο ρόστερ της Λιόν αυτή τη στιγμή. Ο πρώτος έχει κλείσει τα 32 και βαδίζει στα 33 του χρόνια (2/4/1984), έχοντας 40 συμμετοχές την περσινή σεζόν, προερχόμενος ως ελεύθερος από την Μαρσέιγ τον Ιούλιο του 2015.

Ο δεύτερος είναι 21 ετών (3/6/1995) και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Λιόν στην Ουτρέχτη, όπου πραγματοποίησε 11 εμφανίσεις στην Eredivisie (άλλες 5 με την δεύτερη ομάδα και 1 για το Κύπελλο). Ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, όχι όμως ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί ως βασικός.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η Λιόν βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ με την προοπτική να αποτελέσει βασική επιλογή για την ενδεκάδα.

Ο Μαζουακού σε σχέση με τον Μορέλ έχει μεταπωλητική αξία, σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης και ικανότητα να δώσει περισσότερα πράγματα επιθετικά σαν μπακ, τουλάχιστον συγκριτικά με τα 0 γκολ και τη 1 ασίστ του Μορέλ πέρσι. Μένει να φανεί στην πράξη ποια ακριβώς είναι η πρόθεση της Λιόν για τον αριστεροπόδαρο άσο του Ολυμπιακού.

Τζένοα για Κασάμι

Πέρσι το καλοκαίρι ήταν για 2 μήνες με το ενάμιση πόδι εκτός Ολυμπιακού. Έμεινε, πήρε τις ευκαιρίες από τον Μάρκο Σίλβα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30 συμμετοχές και απολογισμό 4 γκολ, 3 ασίστ και 6 κίτρινες κάρτες σε 2183 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Παϊτίμ Κασάμι ξεκίνησε φέτος φουριόζος την προετοιμασία. Έχοντας ακολουθήσει κατά γράμμα το πρόγραμμα που του είχαν δώσει οι γυμναστές για την περίοδο των διακοπών του. Φάνηκε και στα εργομετρικά αλλά και στις επιδόσεις του στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο Λάνγκεφελντ.

Χωρίς το όνομα του να εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια μέχρι πρότινος. Ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να παραμένει ένας παίκτης με καλές προοπτικές και να προσελκύει ενδιαφέρον συλλόγων από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εν προκειμένω από το ιταλικό, με τον Τζένοα να εξετάζει την περίπτωση του τις τελευταίες μέρες.

Φυσικά, ο Κασάμι κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στο ποδόσφαιρο της χώρας, αφού είχε προϋπηρεσία σε Λάτσιο και Παλέρμο πριν μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Φούλαμ. Στην Ιταλία επιμένουν ότι ο 24χρονος (2/6/1992) κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού αρέσει πολύ στην Τζένοα και περιμένουν τους "ροσομπλού" να κινηθούν για την απόκτηση του.

Ατζέντης του Κασάμι είναι ο πασίγνωστος Μίνο Ραϊόλα που διατηρεί πάντα ανοιχτό δίαυλο με τις περισσότερες ιταλικές ομάδες. Πέρσι η δουλειά δεν είχε γίνει παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε, φέτος ενδέχεται να προκύψει μεταγραφή, εφόσον η Τζένοα αποφασίσει να χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού για τον Ελβετό διεθνή μέσο.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γούτας: "Θα διεκδικήσω μία θέση στην ομάδα"
Στην Αυστρία το "χτίσιμο", στο Βέλγιο το "μοντάρισμα" για τον Ολυμπιακό
Ρώτησε για Μπερτόγλιο ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ