ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Θα τα δώσουμε όλα σαν τρελοί για το πρωτάθλημα"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάκης Λεμονής έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ που έδωσε στην ομάδα του τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα" και στάθηκε στο μηδέν στην άμυνα και την επιθετική δημιουργία.

Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος είχε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, μετά την επικράτηση των "ερυθρολεύκων" επί του ΠΑΣ Γιάννινα και την κατάκτηση του άτυπου τίτλου του "πρωταθλητή χειμώνα".

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και φυσικά στη βελτίωση της αμυντικής αλλά και επιθετικής λειτουργίας. Μίλησε για το σκληρό παιχνίδι του ΠΑΣ και το γκολ που δεν μέτρησε του Ανσαριφάρντ ενώ έδωσε και την υπόσχεση του ενόψει της συνέχειας.

Όταν ήρθατε στον Ολυμπιακό είπατε ότι πρέπει πρώτα να γίνει οικογένεια και ομάδα και να τερματίσει πρώτος στον α' γύρο. Τι αλλάζει για εσάς;
" Νομίζω ότι δεν αλλάζει πάρα πολλά πράγματα το ότι είμαστε πρώτοι τώρα σε σχέση με αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε. Σίγουρα κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τον α' γύρο που πραγματικά επανήλθαμε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον".

Είδαμε και μία περίεργη συμπεριφορά από ορισμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ.
"Δεν θα την χαρακτηρίσω περίεργη, αλλά αναμενόμενη. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Ο ΠΑΣ ξέρει να αμύνεται καλά, είναι ένα συμπαγές σύνολο. Για εμένα ήταν αναμενόμενο και έτσι θα εξελιχθεί όλο το πρωτάθλημα".

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τη νίκη, κρατήσατε και το μηδέν στα μετόπισθεν;
"Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι πάνω απ' όλα δεν δεχτήκαμε καμία επικίνδυνη επίθεση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γκολ μπορούν να μπουν όπως στο Αγρίνιο με μία σπόντα. Είναι σημαντικό για την ομάδα να κρατάει το μηδέν και το ότι δεν δημιούργησε αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ που είναι μία ομάδα που χαρακτηρίζεται από αυτό το είδος παιχνιδιού".

Ο Ολυμπιακός τρέχει ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων και σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει 18 γκολ και στα 12 εξ αυτών έχουν συμμετοχή οι Μάριν, Φορτούνης και Καρίμ. Θα είναι πλέον βασικοί και αναντικατάστατοι;
"Σίγουρα καταλαβαίνουμε όλοι ότι στο επιθετικό κομμάτι έχουμε αρχίσει και δημιουργούμε φάσεις. Θα κρατήσω αρκετά από το σημερινό παιχνίδι. Όπως το ότι άρχισε να υπάρχει κάποιος άγχος όταν τελείωσε 0-0 το ημίχρονο, αλλά μπήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με υπομονή και κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Το σημείο κλειδί ήταν η αντίδραση του κόσμου. Ο κόσμος καταλαβαίνει το τακτικό κομμάτι και μας βοηθάει πολύ.

Σε σημεία που πήγαμε να κάνουμε κοιλιά, ο κόσμος έδωσε ώθηση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς. Θα έχουμε παιχνίδια απέναντι σε κλειστές άμυνες και θέλουμε να τις αποδιοργανώσουμε με αρκετή υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας".

Τον Οκτώβριο είχατε υποσχεθεί ότι θα είναι στην κορυφή ο Ολυμπιακός τα Χριστούγεννα. Τι μπορείτε να υποσχεθείτε στον κόσμο του Ολυμπιακού πλέον;
"Βασικά, θα θυμηθώ πολύ καλά εκείνη την ημέρα που μαζευτήκαμε στο Ρέντη. Ήμουν στο σπίτι μου το πρωί και είχα βάλει στο λάπτοπ να δω κάποια πράγματα και είδα την βαθμολογία. Την κοιτούσα για πέντε λεπτά. Ήμασταν στο -5 και δεν άρμοζε καθόλου στον Ολυμπιακό αυτή η θέση. Αυτό συνέβη στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Έβαλα αυτή τη βαθμολογία στον πίνακα όταν γύρισαν οι διεθνείς και τους είπα ότι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Θέσαμε έναν στόχο για το πού θέλουμε να είμαστε. Κανένας δεν μπορεί να υποσχεθεί στο ποδόσφαιρο. Αν κέρδιζε η ΑΕΚ χθες, δεν θα ήμασταν πρώτοι. Τον στόχο των 6Χ6 τον καταφέραμε παρόλο που είχαμε ενδιάμεσα δυνατά ματς".

Δεν θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να έχετε περισσότερους βαθμούς, αλλά λόγω κάποιων άλλων συνθηκών δεν τους πήρατε;
"Είναι χαμένοι αυτοί οι βαθμοί. Δεν μπορούμε να συζητάμε για αυτό. Υποσχέσεις μπορούν να δίνουν οι παίκτες. Καμιά φορά μπορεί να μην βγαίνουν τεχνικά κάποια πράγματα, στις ντρίμπλες ή στους συνδυασμούς, αλλά θα σταθώ σε μία παρατήρηση που έκανε ένας φύλακας. Μου είπε ότι “αυτό που ευχαριστήθηκα είναι ότι είδα τον Φορτούνη να κάνει τάκλιν”.

Σας είδαμε εκτός εαυτού και για το γκολ του Ανσαριφάρντ που δεν μέτρησε και για άλλες φάσεις;
"Ήταν πιο πολύ στο πειθαρχικό κομμάτι, γιατί κάποια πράγματα τα βλέπεις μπροστά σου. Δεν χρειάζεται να δεις ριπλέι. Έπρεπε να δοθούν κάποιες κίτρινες παραπάνω και ίσως και δεύτερες κίτρινες. Δεν διαμαρτύρομαι για τη διαιτησία και είναι από τις σπάνιες φορές που βγήκα λίγο εκτός ορίων.

Θα θέλαμε απ' όλη την ομάδα να σας ευχηθούμε καλές γιορτές. Η υπόσχεση που θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο είναι ότι σαν τρελοί θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα".



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ