ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Ο Χάσι έκανε τη δουλειά του, ο Οφόε προσφέρει ισορροπία"

ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ
Λεμονής ICON

Ο Τάκης Λεμονής δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η απόλυση του Μπέσνικ Χάσι, ότι ο Ζεβλάκοφ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που συνεργάστηκε στην καριέρα του, ενώ εξέφρασε τη θέλησή του να μείνει ο Οφόε στον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη στην Πολωνία παραχώρησε ο Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε την απόλυση του Μπέσνικ Χάσι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ανέφερε χαριτολογώντας ότι θα ήθελε στην ομάδα του τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ενώ απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν έρχονται πλέον τόσοι Πολωνοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Μίλησε και για τον Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Ναι μεν υποστήριξε ότι θα ήθελε να μείνει στην ομάδα του ο Βέλγος, ωστόσο ανέφερε ότι στο ποδόσφαιρο είναι καμιά φορά δύσκολο να προβλέψεις την επόμενη μέρα.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Τάκη Λεμονή στην ιστοσελίδα " sport.pl" στον δημοσιογράφο Sebastian Staszewski, ο οποίος βρέθηκε για πέντε μέρες στον Πειραιά, όντας παρών και στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0.

"ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ... ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ"

- Σας προκάλεσε έκπληξη η απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι;

"Στην Ελλάδα τίποτα δεν με εκπλήσσει. Γνωρίζω καλά αυτό το πρωτάθλημα τόσα πολλά χρόνια, που τέτοιες κινήσεις είναι για εμένα φυσιολογικές. Στην Αγγλία οι προπονητές έχουν αυτοπεποίθηση, διότι δουλεύουν στην ίδια ομάδα για χρόνια, σπάνια έχασε κανείς τη δουλειά του νωρίς μέσα στη σεζόν. Ακόμη και σήμερα συμβαίνει αυτό. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη δρόμος".

- Ο Χάσι άντεξε στον Ολυμπιακό μία μέρα περισσότερο σε σχέση με τη Λέγκια Βαρσοβίας.

"Έκανε όμως τη δουλειά του σε Ελλάδα και Πολωνία. Πέρασε στο Champions League".

- Τώρα η πίεση είναι σε εσάς. Στο Champions League αντιμετωπίζετε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους και στο ελληνικό πρωτάθλημα παλεύετε για το πρωτάθλημα. Στην κορυφή είναι ο Ατρόμητος, ακολουθούν ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι στην τέταρτη θέση.

"Οι αγώνες του Champions League είναι σκαλοπάτι για εμάς. Πρώτα από όλα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Στην αρχή οι εμφανίσεις μας δεν ήταν οι καλύτερες, αλλά αργότερα καταφέραμε να νικήσουμε σε ένα σημαντικό ματς, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να παλέψουμε. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όποιος χάνει, χάνει και πιθανότητες για τον τίτλο".

- Υπάρχει κάποιος Πολωνός που θα θέλατε στον Ολυμπιακό;

"Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι".

"ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΖΕΒΛΑΚΟΦ"

- Κάποιον που έχει ξαναπεράσει από τον Ολυμπιακό;

"Τον Ζεβλάκοφ".

- Μα ο Ζεβλάκοφ έχει αποσυρθεί...

"Κρίμα. Αν έπαιζε, θα τον αγόραζα ακόμα και αύριο. Στον Ολυμπιακό συνεργαστήκαμε φανταστικά, κερδίσαμε μαζί ένα πρωτάθλημα".

- Γιατί θα θέλατε τον Ζεβλάκοφ;

"Γιατί είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του ήταν ότι έπαιζε σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Δεν ήταν ποτέ γρήγορος, ούτε ψηλός, αλλά διάβαζε το παιχνίδι τόσο αποτελεσματικά, που έβαζε δύσκολα στους αντιπάλους. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι παίκτες. Και δεν το λέω γιατί έχουμε ακόμη επαφή. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα. Ειλικρινά".

- Το ξέρετε ότι ο Ζεβλάκοφ είναι χωρίς δουλειά;

"Το άκουσα ότι δεν εργάζεται πλέον στη Λέγκια".

- Θα μπορούσε να δουλέψει στον Ολυμπιακό; Εκεί είναι ήδη οι Κριστιάν Καρεμπέ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς...

"Γιατί όχι; Ο Ντάρκο και ο Κριστιάν είναι σπουδαίοι μαχητές, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες. Όπως ο Ζεβλάκοφ. Οι νέοι ποδοσφαιριστές που παίζουν εδώ τους βλέπουν κάθε μέρα και μπορούν να σκέφτονται ότι αν και αυτοί γίνουν θρύλοι της ομάδας, μπορούν στο μέλλον να μείνουν στον Ολυμπιακό.

Στέλνουμε μήνυμα στον κόσμο: «Αν αγαπάς τον Ολυμπιακό και τον έχεις στην καρδιά σου, μπορείς να μείνεις εδώ» Και δεν έχει σημασία αν είσαι Σέρβος, Γάλλος ή Έλληνας. Χτίζουμε τη δική μας ταυτότητα. Οπότε ίσως μια μέρα δουλέψει ξανά στον Ολυμπιακό ο Ζεβλάκοφ".

"ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ"

- Γιατί πλέον δεν παίζουν αρκετοί Πολωνοί στην Ελλάδα; Παλαιότερα ήταν πολλοί περισσότεροι...

"Έχω πολλούς Πολωνούς φίλους. Ξέρω καλά τον Βαζέχα, τον Βάντζικ. Επίσης τον Γκμοχ. Υπήρχε πράγματι μια εποχή που οι μεταγραφές Πολωνών στην Ελλάδα ήταν μόδα. Αυτό γιατί ήταν φθηνοί, αλλά πολύ καλοί παίκτες. Τώρα πολλά έχουν αλλάξει. Οι Πολωνοί είναι ακριβοί και οι Έλληνες δεν έχουν αρκετά χρήματα".

- Στον Ολυμπιακό έχετε τον Οφόε, τον οποίο πήρατε από τη Λέγκια. Πόσο σημαντικός είναι στην ομάδα σας;

"Ο Οφόε είναι εδώ τους τελευταίους μήνες και νομίζω ότι όλοι νιώθουν πως αποτελεί σημαντικό μέλος. Όπως και οι οπαδοί αυτό πιστεύουν. Στην Ελλάδα η μεταγραφή του εκτιμήθηκε αρκετά".

- Δεν σας πειράζει που ήταν ποδοσφαιριστής τον οποίο έφερε ο Χάσι που απολύθηκε;

"Όπως πολλοί προπονητές, προτιμώ τους ποδοσφαιριστές που ξέρω, αλλά την ίδια ώρα χρειάζομαι παίκτες με τέτοια ποιότητα. Δεν ξέρω προπονητή που σκοπίμως θα στερούσε από την ομάδα έναν τόσο καλό παίκτη. Εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω".

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΟΦΟΕ"

- Στη Βαρσοβία, ο Οφόε ήταν παίκτης που ανέβαζε τους συμπαίκτες του με την απόδοσή του. Στον Ολυμπιακό συμβαίνει το ίδιο;

"Νομίζω όχι. Υπάρχουν καλύτεροι παίκτες στον Ολυμπιακό σε σχέση με τους συμπαίκτες που είχε ο Οφόε στη Λέγκια. Μερικοί μάλιστα είναι διεθνείς. Όλοι έχουν υψηλή ποιότητα. Από την άλλη βλέπω τους συμπαίκτες του Οφόε να ευχαριστιούνται το παιχνίδι μαζί του. Είναι ισορροπημένος παίκτης, μπορεί να επιτεθεί, αλλά και να λειτουργήσει το ίδιο καλά ανασταλτικά.

Το είδαμε και με τον ΠΑΟΚ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στο γήπεδο ο Οφόε προσφέρει ισορροπία. Η λέξη ισορροπία αντικατοπτρίζεται και στην προσωπικότητά του. Είναι ήσυχος, χαμογελαστός και χαρούμενος με τη ζωή του".

- Μπορεί να παίξει για χρόνια στον Ολυμπιακό; Διότι τα τελευταία χρόνια δεν μένει σταθερός σε μια ομάδα. Επιπρόσθετα, αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, μπορεί να πάρει μεταγραφή;

"Στο ποδόσφαιρο είναι καμιά φορά δύσκολο να προβλέψεις την επόμενη μέρα, οπότε πώς μπορούμε να μιλήσουμε για παρουσία διαδοχικών ετών; Για εμένα, φυσικά, η καλύτερη λύση θα ήταν να μείνει ο Οφόε. Έχει ακόμα τη δύναμη και τη δίψα, αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία. Αλλά το αν μείνει, δεν μπορώ να το εγγυηθώ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ