ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Ο Μαρινάκης κάνει τα πάντα για να είναι ο Ολυμπιακός στην κορυφή"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

O Τάκης Λεμονής έκανε τον απολογισμό της χρονιάς μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, το μέλλον του στην ομάδα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουν οι "ερυθρόλευκοι" στην κορυφή.

Ο Τάκης Λεμονής έκανε τον απολογισμό της τρίτης του θητείας στον πάγκο του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη NOVA.

Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για την αγωνιστική βελτίωση των "ερυθρόλευκων" στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, αλλά και για την επόμενη ημέρα των πρωταθλητών Ελλάδας, όπως και του ίδιου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο πρόεδρος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην κορυφή.

Υπήρξαν στιγμές που καθόρισαν την πρόκριση στα ματς με την ΑΕΚ

Αρχικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς: "Βασικά, τον απολογισμό θα τον κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Είναι κάτι απαραίτητο σε οποιαδήποτε ομάδα, όταν τελειώνουν οι υποχρεώσεις να έχει την ικανότητα πολύ γρήγορα να αξιολογήσει τι έγινε την χρονιά που πέρασε και πολύ γρήγορα να προχωρήσει σε οποιεσδήποτε κινήσεις χρειάζεται να κάνει".

Για τη βελτίωση της ομάδας στους δύο ημιτελικούς με την ΑΕΚ σε σχέση με τα ντέρμπι του δευτέρου γύρου: "Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει μία πολύ μεγάλη διαφορά όταν έγιναν τα ντέρμπι του δευτέρου γύρου. Αυτό, θεωρώ, πως λειτούργησε αρνητικά στην ομάδα. Απ' την άλλη πλευρά, όμως, τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά για οποιονδήποτε σύλλογο και για τους φιλάθλους. Είχαμε μία διαφορετική προσέγγιση και στο ψυχολογικό κομμάτι στα παιχνίδια με την ΑΕΚ, αλλά θεωρώ πως το κυριότερο ήταν στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε η ομάδα που θα πιέσει, θα έχει την μπάλα και θα επιτεθεί.

Κι αυτό το κατορθώσαμε σ' αυτά τα δύο παιχνίδια. Σίγουρα, υπήρχαν στιγμές που καθόρισαν την πρόκριση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Απ' την άλλη, όμως, είναι κι ένας οδηγός για τη συνέχεια. Για εμένα αυτά τα παιχνίδια δεν αφορούσαν μόνο την πρόκριση, αλλά ήταν κι ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά. Νομίζω σ' αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε αρκετά καλά".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για το αν εισπράττει την εκτίμηση του κόσμου: "Ναι, είναι όμορφο συναίσθημα, αλλά αυτό που είναι συνέχεια στο μυαλό μας είναι το πώς θα βελτιωθεί η ομάδα. Αυτό είναι στο τέλος που μετράει. Σίγουρα, θα ήμουν ψεύτης αν πω ότι δεν αισθάνομαι όμορφα. Όμως, απ' τη μία αισθάνομαι όμορφα κι απ' την άλλη αποκλειστήκαμε απ' τον τελικό του Κυπέλλου. Επομένως, είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα".

Δεν μ' αρέσει ο χαρακτηρισμός "πιστός στρατιώτης"

Για το γεγονός πως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού σε μία δύσκολη στιγμή για το σύλλογο: "Ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Είχα την τύχη να είμαι και οπαδός της ομάδας και ποδοσφαιριστής και προπονητής. Αυτό είναι ευλογία. Απ' την άλλη πλευρά, όμως, είμαι επαγγελματίας προπονητής και προσπαθώ να κάνω όσο μπορώ πιο σωστά τη δουλειά μου. Σίγουρα, στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν πολλά πράγματα.

Όμως, αν θέλουμε να κοιτάξουμε κάτι σε βάθος χρόνου, πρέπει να σταθούμε και στην ποιότητα της δουλειάς. Μ' άρεσε πολύ που επέστρεψα στην ομάδα, παρότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είχα την τύχη να δω όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Οπότε, είχα διαμορφώσει μία σχετική γνώμη, πριν έρθω εδώ, για το πώς πρέπει να παίξει η ομάδα. Στο τέλος, οι παίκτες είναι αυτοί που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Αλλάξαμε πολλά στο στυλ του παιχνιδιού. Θέλαμε καλύτερη κυκλοφορία, να φεύγει σωστά η μπάλα απ' την άμυνα στην επίθεση. Θέλαμε καλύτερη συμπεριφορά στις κόντρα επιθέσεις. Νομίζω βελτιώσαμε αρκετά πράγματα".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για το αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό "πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού": "Όχι, δεν μου αρέσει. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά είμαι κι επαγγελματίας προπονητής και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου. Είναι, σίγουρα, τιμητικό απ' την πλευρά του κόσμου, αλλά θεωρώ τον εαυτό απλά έναν επαγγελματία προπονητή που του αρέσει αυτό που κάνει".

Δεν ξέρω αν θα παραμείνω και του χρόνου

Για το ποιο θα είναι το κίνητρο στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό: "Καταρχάς, παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Απ' την Πέμπτη δεν σταματάω να λέω στους προπονητές ότι πρέπει να τελειώσουμε σωστά το πρωτάθλημα ως Ολυμπιακός. Καιγόμαστε για τη νίκη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες. Τους το υπενθυμίζουμε κάθε ημέρα. Νομίζω πως έχουμε χαρακτήρες που καταλαβαίνουν πως η νίκη σ' αυτό το ματς είναι μονόδρομος".

Για το αν θέλει να αφιερώσει κάπου το πρωτάθλημα: "Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έχω σκεφτεί, αλλά πάνω απ' όλα στην οικογένειά μου".

Για το αν είναι αισιόδοξος πως τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί καλύτερος: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω αν θα παραμείνω και του χρόνου στην ομάδα. Αυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας καλύτερα τον κ. Μαρινάκη. Έχουν ακουστεί πολλά για τις πωλήσεις, για τα λεφτά κλπ. Όμως, προσπαθεί πάρα πολύ για να έχει τον Ολυμπιακό ψηλά. Δεν έχει ανάγκη να ακούει καλά λόγια. Απλά, αυτή είναι η γνώμη μου. Κάνει τα πάντα για να είναι ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Να είναι ήσυχοι οι φίλαθλοι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι φίλαθλοι είναι πως πρέπει όλοι να είναι συσπειρωμένοι γύρω απ' την ομάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ