ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Ναι, θα κάνω ροτέισον με την Γιουβέντους"

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής υποστήριξε ότι σκοπεύει να προβεί σε ροτέισον στο ματς της Τρίτης (5/12, 21.45) με τη Γιουβέντους. "Πιστεύουμε θα έχουμε κάτι διαφορετικό στο αυριανό παιχνίδι" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς της Τρίτης (5/12, 21.45) με τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ότι θα προχωρήσει σε ροτέισον, καθώς "μέσω του πρωταθλήματος θα ξαναπάμε στο Champions League.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού:

Τι θα πείτε στους ποδοσφαιριστές σας πριν από το ματς. Είναι ένα παιχνίδι που ναι μεν έχει τη σημασία του, αλλά τυχαίνει να βρίσκει έναν Ολυμπιακό αδιάφορο βαθμολογικά.

"Είναι λίγο περίεργη η θέση μας, αλλά πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά αρκετά πράγματα. Το ένα είναι το πρεστίζ της ομάδας μας, το άλλο είναι οι βαθμοί που χρειαζόμαστε ως χώρα για να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην UEFA. Στο μυαλό μας υπάρχει και το πρωτάθλημα, γιατί μέσω του πρωταθλήματος θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά το κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι υψηλό για όλους μας. Δεν ανησυχώ ότι δεν θα έχουμε κάποιο κίνητρο. Θα μπούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Τι σκέφτεστε για την Γιουβέντους; Την είδατε με την Νάπολι;

"Ναι, το είδα το ματς. Θα μιλήσω για κάτι που έγινε πριν από τον αγώνα, συζητώντας με τους συνεργάτες μου. Μας αρέσει ο τρόπος που παίζει η Νάπολι. Μέσα στο μυαλό μου είχα όμως ότι η Γιουβέντους έχει μία βαριά φανέλα που σε τέτοιου είδους ματς μετράει πολύ. Αυτή είναι η Γιουβέντους, ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη. Σίγουρα είδαμε αρκετά πράγματα που στο αυριανό ματς θα είναι διαφορετικά ως προς τη διάταξη μέσα στο γήπεδο".

Πώς περιμένετε την Γιουβέντους; Κι αν επιλέγατε έναν παίκτη από την Γιουβέντους να αποκλείσετε, ποιος θα ήταν αυτός;

"Γύρω στους έντεκα παίκτες θα έβγαζα (γέλια). Αστειεύομαι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαλέξουμε έναν συγκεκριμένο παίκτη από την Γιουβέντους. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο ως ομάδα. Εμείς αυτό που περιμένουμε από την Γιουβέντους είναι ότι θα επιτεθεί, γιατί πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεν νομίζω να αφήσει τα πράγματα στο τι θα γίνει στο άλλο ματς. Περιμένουμε από την Γιουβέντους να θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Και όσον αφορά στη δική μας συμπεριφορά, δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα παιχνίδια που δώσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Γιούβε και την Μπάρτσα".

Στο πρώτο ματς κρίθηκαν όλα. Είδαμε διαφορετική διάταξη του Ολυμπιακού και διαφορετική προσέγγιση σε κάποια άλλα ματς. Δεχτήκατε κριτική για το γεγονός ότι δεν επιλέξατε κλασικό σέντερ φορ. Πώς το σκέφτεστε για αύριο;

"Πιστεύουμε θα έχουμε κάτι διαφορετικό στο αυριανό παιχνίδι. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό. Σε αυτό που στέκομαι είναι στη φιλοσοφία και στο στυλ παιχνιδιού που θα θέλουμε να κάνουμε αύριο".

Επειδή αναπόφευκτα το μυαλό ταξιδεύει και στα ματς πρωταθλήματος, όπως στο Αγρίνιο, σκέφτεστε να κάνετε κατά κάποιο τρόπο ένα ροτέισον με την Γιουβέντους. Θυμόμαστε μια δήλωση που είχατε κάνει με την Μπαρτσελόνα ότι ήταν λίγο οξύμωρο, αλλά κάνατε κόντρα στην Μπάρτσα ένα ροτέισον.

"Είπα προηγουμένως ότι θα πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά και κάποια άλλα πράγματα, όπως είναι το πρωτάθλημα. Μέσω του πρωταθλήματος θα ξαναπάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα το σκέφτομαι κάπως έτσι".

Σε τι κατάσταση είναι ο Οφόε; Επίσης, τον Εμενίκε θα τον έχετε στη διάθεσή σας;

"Ο Οτζίτζα είναι καλά και υπολογίζεται για το ματς. Ο Εμενίκε είναι λίγο δύσκολο. Εχει κάνει δύο-τρεις προπονήσεις με την ομάδα, έχει λείψει πολύ καιρό. Θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση κάποια πράγματα".

Θα υπάρχει ένα διαφορετικό στυλ; Συνηθίζετε να σκοράρετε στο τέλος του αγώνα. Μήπως και ένας στόχος σας να αιφνιδιάσετε την Γιουβέντους;

"Θα προσπαθήσουμε. Κάναμε κάτι ανάλογο από πλευράς στυλ παιχνιδιού στο ματς με την Μπαρτσελόνα εδώ. Κάπως έτσι θα κινηθούμε. Ισως με κάποια διαφορετικά πρόσωπα όμως".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ