ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Τάκης Λεμονής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με τη Γιουβέντους (27/09, 21:45) υποστήριξε πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να απολαύσει το παιχνίδι, αλλά παράλληλα να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί απ' την αναμέτρηση.

Το βράδυ της Τετάρτης (27/09, 21:45) ο Ολυμπιακός τίθεται αντιμέτωπος με τη Γιουβέντους στο Allianz Stadium στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Το απόγευμα της Τρίτης (26/09) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον νέο τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Τάκη Λεμονή να παραδέχεται τη σημαντική δυσκολία της αυριανής αναμέτρησης, αλλά παράλληλα να υποστηρίζει πως στόχος της ομάδας του είναι να φύγει απ' το Τορίνο με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Επίσης, δεν θέλησε να αναφερθεί στα λάθη του προηγούμενου διαστήματος, τα οποία κι έφεραν την αποπομπή του Μπέσνικ Χάσι, ενώ τόνισε πως η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων θα βοηθήσει προκειμένου οι Πειραιτώτες να μπουν σε μία ομαλή πορεία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη σας όταν σας ξαναφώναξε ο Ολυμπιακός και σας είπε "Τάκη, έλα να βάλεις ένα χεράκι;"

"Η Γιουβέντους. Η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτή. Έγιναν τόσο γρήγορα τα πράγματα που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς κάτι άλλο. Ουσιαστικά έκανα χθες την πρώτη προπόνηση με την ομάδα, σήμερα είναι η δεύτερη και αύριο έχουμε να παίξουμε ένα μεγάλο ματς. Μπορώ να πω ότι θα αρχίσω να σκέφτομαι άλλα πράγματα μετά το ματς με τον Ατρόμητο που θα έχουμε τη διακοπή".

Είδαμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ από το 60ό λεπτό και μετά, τους παίκτες να έχουν χάσει ανάσες εντελώς, να φαίνονται ότι δεν έχουν τρεξίματα. Είναι κάτι που σας προβληματίζει; Εχετε μία εικόνα για το ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσετε αύριο;

"Εντάξει, δεν θέλω να μιλήσουμε για τέτοια θέματα κόπωσης, θα πρέπει να τα δούμε. Έχουμε μία εικόνα που δυστυχώς δεν ήταν καλή, το καταλαβαίνουμε όλοι, αλλά γενικά όταν είσαι σε μία διαδικασία αγώνων πρωταθλήματος και Champions League, νομίζω ότι πρέπει να σκέφτεσαι μία σειρά αγώνων και πώς θα χρησιμοποιήσεις τους παίκτες. Θα δώσω αρκετή σημασία σε αυτό το κομμάτι, στο κομμάτι της διαχείρισης για να έχουμε μία ισορροπία στο ρόστερ για να βγαίνουν και πιο εύκολα τα ματς".

Τι μπορεί να αλλάξει ένας προπονητής σε ένα τόσο μικρό διάστημα; Τακτικά τι μπορείτε να αλλάξετε;

"Όταν έχεις παίκτες του επιπέδου του Ολυμπιακού για κάποιον προπονητή είναι πιο εύκολο να περάσει κάποια πράγματα στο κομμάτι της τακτικής που θέλει. Όλοι οι παίκτες είναι στον Ολυμπιακό γιατί είναι καλοί παίκτες, αλλά και εμάς η δουλειά μας γίνεται ευκολότερη για να εξηγήσουμε και να πάρουμε κάποια πράγματα που θέλουμε. Έχουμε κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μας και πάντοτε λειτουργούσα με γνώμονα το τι ομάδα έχουμε απέναντί μας. Μ' αρέσει να φτιάχνουμε ομάδες με κατοχή, να δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά και να είμαστε ρεαλιστές.

Έχουμε το Champions League και το πρωτάθλημα. Είναι τελείως διαφορετικοί κόσμοι, από πλευράς έντασης και σκεπτικού. Τώρα σκέφτομαι πώς θα αντιμετωπίσουμε την Γιουβέντους. Κάναμε μία συζήτηση πριν με τους ποδοσφαιριστές, βλέπαμε κάποια πράγματα στο βίντεο, δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα ματς με την Γιουβέντους. Ήρθαμε με έναν στόχο να μπούμε μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια και να αισθανθούμε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που κάναμε. Εμείς δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι για να πούμε ότι μπήκαμε μέσα και απλώς παίξαμε ένα ματς".

Υπάρχει κάποιος παίκτης από την Γιουβέντους πού φοβάστε; Η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας είναι υπέρ της ομάδας σας;

"Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν πλέον στο ποδόσφαιρο εκπλήξεις. Όλες οι ομάδες κάνουν καλό σκάουτινγκ των αντιπάλων, δύσκολο είναι να αιφνιδιάσεις κάποια ομάδα στο Champions League, αλλά η αρχή της ερώτησης που ήταν αν υπάρχει κάποιος παίκτης που υπολογίζουμε, σίγουρα είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που υπολογίζουμε. Ισως ο Ντιμπάλα να έχει μία καλή παρουσία, αλλά για όνομα του Θεού βλέπουμε παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και είναι καταπληκτικοί".

Πόσο διαφορετικό Ολυμπιακό βρίσκεις λίγους μήνες μετά την τελευταία σας θητεία και ποιος ο βαθμός δυσκολίας πλέον;

"Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία διαδικασία που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να παίξει πλέον προκριματικά για τους ομίλους. Αυτή είναι μία διαφορά που έχει στον τομέα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ξεκινάς πιο νωρίς, πρέπει να έχεις άμεσα αποτελέσματα σε ένα μήνα. Η διαφορά από την περίοδο που ήμουν δεν μπορώ να την αισθανθώ. Είναι πολύ μικρός ο χρόνος. Νομίζω ότι έχουμε μάλλον ποιοτικό ρόστερ. Αυτό ως διαφορά".

Μας είπατε ότι είναι κίνητρο για εσάς να ξεκινήσετε από ένα τέτοιο ματς με την Γιουβέντους. Για κάποιον άλλον θα μπορούσε να αποτελεί φόβητρο. Εσείς από ποια σκοπιά το λέτε; Είναι θέμα πίστης, εμπιστοσύνης, συναισθήματος;

"Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος, αλλά είσαι σε μία διοργάνωση που είναι ευλογία Θεού να συμμετέχεις. Κάπως έτσι θέλω να περάσω. Ξέραμε από την αρχή της κλήρωσης ότι ήταν ένας καταπληκτικός όμιλος. Η Σπόρτινγκ μπορεί να μην έχει το όνομα της Γιουβέντους ή της Μπάρτσα, αλλά είναι καταπληκτική ομάδα. Λέμε να απολαύσουμε το παιχνίδι, όντως θέλουμε να το απολαύσουμε, αλλά να πάρουμε και το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό θέλουμε να πάρουμε από την ομάδα μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ