ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Για όνομα του Θεού"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ
Λεμονής ICON

Ο Τάκης Λεμονής χαρακτήρισε τρελή την κατάσταση που βίωσε μετά το ματς με την ΑΕΚ. "Είδα παίκτες να συμπλέκονται με τα ΜΑΤ. Για όνομα του Θεού" δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για όσα αγωνιστικά και μη συνέβησαν στο Φάληρο μίλησε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον ηττημένο (1-2) αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Είδαμε έναν Ολυμπιακό διαφορετικό στα δύο ημίχρονα. Τι συνέβη και άλλαξε η ομάδα σας από το πρώτο στο δεύτερο μέρος;

"Είναι μία κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε βασικά και αφορά πιο πολύ τον τρόπο παιχνιδιού και αν μπορούμε να διατηρούμε ως ομάδα έναν ρυθμό όπως ήταν στο πρώτο ημίχρονο ως προς το πρέσινγκ. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά εμάς, τη δουλειά μας και τον απολογισμό που κάνουμε πάντα. Ο στόχος ήταν να μπούμε πιεστικά στο πρώτο ημίχρονο, να κατορθώσουμε να προηγηθούμε και να διαχειριστούμε την κατάσταση μετά. Ήταν ένα ημίχρονο που θα έπρεπε να τελειώσει με αρκετά γκολ από την πλευρά μας και τελείωσε μόνο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ξεκινώντας το ματς, διαμαρτυρήθηκα στον 4ο ότι δεν παιζόταν μπάλα, πολλά συνεχή σφυρίγματα, πολλές καθυστερήσεις. Το δεύτερο γκολ αρκετά καθοριστικό με τον τρόπο που πήρε με το χέρι ο παίκτης της ΑΕΚ. Εκεί δείξαμε ότι κλονιστήκαμε και ψυχολογικά. Σίγουρα ήταν εμφανής η κόπωση σε κάποιους παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Έχουμε ένα δεύτερο ημίχρονο τώρα στο ΟΑΚΑ που θα πάμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είναι απλό στο μυαλό μου και πιστεύω να είναι απλό και στο μυαλό των παικτών μας. Κάποια πράγματα μας πείραξαν αρκετά και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι".

Ο Ολυμπιακός με βάση το καλό του κομμάτι αδίκησε τον εαυτό του;

"Για παράδειγμα ο συνδυασμός που γίνεται και ο Μάριν σουτάρει στο δοκάρι, δεν ξέρω... Ναι, αδικείται ο Ολυμπιακός κατά κάποιο τρόπο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και το τόνισα στους παίκτες, είναι σημαντικό που το Καραϊσκάκη ήταν όρθιο. Ο κόσμος ευχαριστιόταν με αυτό που έβλεπε. Αν είχαμε κατορθώσει να προηγηθούμε, σίγουρα το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Είναι κάποια πράγματα που μου προξένησε και απορία. Μιλώντας στη συνέντευξη αμέσως μετά το ματς και μπαίνοντας στα αποδυτήρια, είδα μία τρελή κατάσταση με τα ΜΑΤ και παίκτες του Ολυμπιακού να δέρνονται. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και το πιστεύω πολύ, είναι ότι έχουμε ένα ματς στο ΟΑΚΑ".

Τι πληροφόρηση έχετε για τα όσα έγιναν στο τέλος του ματς στα αποδυτήρια;

"Εγώ μπήκα λίγο αργότερα γιατί περίμενα να μιλήσω στην τηλεόραση και είδα παίκτες με τα ΜΑΤ να συμπλέκονται. Στο σπίτι μας μέσα να γίνεται αυτό το πράγμα, για όνομα του Θεού".

Για τις πολλές διακοπές από τον διαιτητή τι άλλο έχετε να πείτε;

"Εχω άποψη γιατί είδα τη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ. Και για το πέναλτι έχω άποψη. Δεν το συζητάω καν".

Σας στενοχωρεί η ήττα ή ότι μετά το 1-2 δεν έβγαλε αντίδραση η ομάδα σας;

"Είναι καλή η ερώτηση αυτή, γιατί πραγματικά έχουμε συνηθίσει στον Ολυμπιακό να αντιδράμε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ήταν μία περίεργη χρονιά. Και αναφέρομαι σε χρησιμοποίηση και μη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών. Προσπαθούμε να κοντρολάρουμε την κατάσταση και στα τρεξίματα της ομάδας. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίδραση, αλλά πρέπει να θέλει και το σώμα.

Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά έχουν ειπωθεί και από άλλους στο παρελθόν. Ακόμα και τα πρώτα ματς, όπως π.χ. με τον Πλατανιά η διαχείριση ήταν πάνω σε αυτό το μοτίβο. Πώς θα χρησιμοποιήσω περισσότερους ποδοσφαιριστές για να έχουμε πιο φρέσκους παίκτες".

Είδαμε τον Μάριν να κάνει καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο κάθισε ο Μάριν και κατ' επέκταση ο Ολυμπιακός. Προλαβαίνει να αλλάξει ο Ολυμπιακός ενόψει ρεβάνς;

"Πολλά πράγματα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία. Εμείς θα πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας και ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κάνει τέτοια πράγματα".

Υπήρχαν στιγμές που όταν δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός, υπάρχει ένα πεντάλεπτο-δεκάλεπτο σαν να έχει σύγχυση η ομάδα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να κάνει ευκαιρίες. Αυτό σας απασχολεί ενόψει ΟΑΚΑ;

"Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε, που πρέπει να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε. Το κομμάτι αυτό είναι ίσως δύσκολο να προπονηθεί. Πράγματα που μπορούν να προπονηθούν, πράγματα που αφορούν κομμάτια τακτικής μπορούν να γίνουν. Έχουμε ένα διάστημα μέχρι τότε που θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τους παίκτες, να τους δώσουμε βοήθειες εκεί που μπορούμε.

Το καταλαβαίνετε πολύ καλά και το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι ενώ δεχτήκαμε γκολ, παίξαμε καλά. Μπορούσαμε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν από τις λίγες φορές που μπήκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο πεντάλεπτο πάρα πολύ καλά. Δεχόμενος το γκολ κατόρθωσε και αντέδρασε. Κάτι καλό είναι αυτό. Πρέπει όμως πλέον να κοιτάξουμε μπροστά μας, να κοιτάξουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα, να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και μετά θα σκεφτούμε την ΑΕΚ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ενταση στο Καραϊσκάκη: Τραυματισμός παικτών και φροντιστή από άνδρες των ΜΑΤ
Καραπαπάς: "Τα αίματα στο πρόσωπο του φροντιστή μας"
Μάριν: "Στείλτε μας έναν κανονικό διαιτητή και θα πάμε τελικό"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο SPORT24 RADIO 103,3 ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ