ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Είμαι τσαντισμένος, να τσαντιστούν και οι παίκτες"

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Λεμονής EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής έκανε την Πέμπτη (23/3) την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό. Γιατί υποστήριξε ότι έχει τσαντιστεί, η αντίδρασή του όταν του τηλεφώνησαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και η "ατέλειωτη δίψα για τίτλους και νίκες".

Η προπόνηση της Πέμπτης (23/3) στον Ολυμπιακό έγινε υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή, Τάκη Λεμονή. Ο 57χρονος έπιασε δουλειά στο Ρέντη και ακολούθως μίλησε στα ΜΜΕ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Αναφέρθηκε στα στοιχεία που θέλει να αλλάξει στην ομάδα, στο πώς αντέδρασε μόλις του τηλεφώνησαν οι Πειραιώτες για να επιστρέψει για τρίτη φορά ως προπονητής, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς και απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κάνει αλλαγές στο σχήμα.

Αρχικά ανέφερε: "Δυσκολίες σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός πάντα υπάρχουν. Δεν ξέρω αν είναι η πιο δύσκολη από τις προηγούμενες φορές, το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη, μεγάλη πείνα για να κατακτήσουμε τίτλους".

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Τι μπορεί να αλλάξει;

"Σε καμία δουλειά δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Απλά υπάρχει δουλειά και ο παράγοντας ψυχολογία, όπου θα πρέπει να εστιάσουμε αρκετά. Η ομάδα δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια σε όποια προβλήματα έχουν υπάρξει. Να τα αξιολογήσουμε καλά, να αναλύσουμε κάποια πράγματα και να μπούμε στα παιχνίδια γιατί ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Έχω ένα διάστημα εννέα ημερών, αλλά ουσιαστικά προπονηθήκαμε σήμερα δέκα παίκτες συν τους μικρούς από την ομάδα Νέων".

-Τι είναι αυτό που θέλετε να αλλάξετε; Και δεύτερον, είναι ίδια όσα συναντήσατε εδώ σε σχέση με παλαιότερα;

"Να πω την αλήθεια, είναι ίδια η διαδρομή. Από τη στιγμή που μπήκα στο Ρέντη, έχω εκπλαγεί. Ήμουν προετοιμασμένος, είχα δει ένα ωραίο βιντεάκι, αλλά είναι κάτι που με ευχαρίστησε. Έχουν γίνει ποιοτικές αλλαγές και είναι δώρο Θεού είτε πρόκειται για παίκτη, είτε για προπονητή να δουλεύει με αυτές τις συνθήκες. Αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, είναι να επιστρέψουμε σε νίκες. Σε νίκες και σε μεγάλα παιχνίδια. Είναι κάτι που μας έχει πειράξει. Εμένα προσωπικά με τσαντίζει κάτι τέτοιο. Θα είναι καλό να τσαντιστούν και οι παίκτες".

- Υπάρχουν δύο στόχοι. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο...

"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνυφασμένη με τίτλους. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν μας αρέσει να κερδίζουμε κύπελλα ή πρωταθλήματα. Μας αρέσει να νικάμε ακόμα και στην προπόνηση. Πιστεύω να τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς. Είναι ένα θέμα αυτό, να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε όσους περισσότερους παίκτες. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και τίποτα άλλο".

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν σας τηλεφώνησαν από τον Ολυμπιακό;

"Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Είναι ευτυχία για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει με αυτή την ομάδα να την υπηρετεί. Είναι δώρο Θεού να ασχοληθεί με την ομάδα που αγαπούσε. Αυτό που μετράει είναι να είμαι καλός επαγγελματίας και να πετύχω πράγματα. Το τόνισα και στη σύντομη ομιλία μου με τους παίκτες. Αυτό που αισθάνομαι μέσα μου είναι μια ατελείωτη δίψα και πείνα για νίκες και τίτλους".

-Ένα μήνυμα στον κόσμο που θέλετε να περάσετε;

" Ο κόσμος του Ολυμπιακου διαχρονικά ξέρει να στηρίζει την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις. Μια ομάδα θέλει συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά, όπως πάντα. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τον ευχαριστήσουμε. Βέβαια δεν μπορείς να δίνεις υποσχέσεις, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το μεταφέρουμε σε όλους εδώ στο Ρέντη. Από τους θυρωρούς μέχρι και τον τελευταίο παίκτη. Μπαίνουμε σε μια ευθεία που πρέπει να έχουμε τελειώσει τα πάντα και να χαμογελάμε".

- Θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα;

"Έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς. Έχω άποψη για πάρα πολλά πράγματα που αφορούν σε κομμάτια τακτικής. Ενημερώνομαι και σε θέματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση, γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες για κόπωση. Να το τεκμηριώσουμε και να μην φανταζόμαστε ότι όταν δεν πάει κάτι καλά, φταίει ένα πράγμα. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Είμαι αρκετά έτοιμος στο ότι γνωρίζω τους παίκτες και στο τι μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο τακτικής.

Σήμερα - αύριο θα έχω καλύτερη εικόνα για θέματα που αφορούν σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όσο για το αν αλλάξω σχηματισμό ή στυλ παιχνιδιού, είναι μια ερώτηση που έχει να κάνει με το τι παίκτες θα επιλέξω να χρησιμοποιήσω. Ο κάθε σχηματισμός διαφέρει από τι χαρακτηριστικά παικτών διαθέτει η ομάδα. Θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν. Και σίγουρα θα πρέπει να στηριχτούμε σε περισσότερους παίκτες από ό,τι πριν έρθει ο Βασίλης Βούζας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ