ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Δεν έχουμε το εύκολο γκολ"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, εστίασε στην αδυναμία των "ερυθρολεύκων" να φθάσουν στο εύκολο γκολ και υποστήριξε ότι οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης έπεφταν κάτω όσο είχαν το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή με τον τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Τάκη Λεμονή, να παραδέχεται ότι οι παίκτες του έχουν πρόβλημα στο εύκολο γκολ.

- Υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι σε κάθε ματς δέχεστε γκολ;

"Εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε όταν γίνεται μία επίθεση των αντιπάλων και έχουμε μία κακή αμυντική λειτουργία. Έχουμε δεχτεί κάποια γκολ από κόρνερ, όπου εκεί είναι κάτι που θα σε απασχολήσει. Αλλά το σημερινό γκολ δεν νομίζω ότι μπορεί να μας απασχολήσει σε καμία περίπτωση. Έγινε ένα λάθος δυστυχώς και δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς να έχουμε δεχτεί την παραμικρή φάση εώς τότε".

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον Λεβαδειακό, την Κέρκυρα και με τον Απόλλωνα, είναι κάτι που το θεωρείτε σημαντικό;

"Είναι πολύ σπουδαίο γιατί πρέπει να δούμε και τις αντιξοότητες που υπήρχαν σήμερα. Κάνοντας το σκάουτινγκ του Απόλλωνα σε διαφορετικού στυλ παιχνίδια, είχαμε δει ότι είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να αναπτυχθεί. Είδαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εμείς τους αναγκάσαμε να παίξουν έτσι. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ το γεγονός ότι όσο ήταν το σκορ υπέρ τους, ήταν μονίμως κάτω. Με στενοχώρησε γιατί είχαμε δει άλλα πράγματα. Είχαμε καθαρό μυαλό όμως. Οσο περνούσε η ώρα, πήγαμε λίγο βεβιασμένα, αλλά στο τέλος μένει η καλή αντίδραση. Σε σχέση με το παιχνίδι της Κέρκυρας, δεν δεχτήκαμε επιθέσεις. Νομίζω ότι ο Απόλλων είχε δύο τελικές και εμείς 19 και με αρκετά καλές προϋποθέσεις οι περισσότερες. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς, προσπαθούμε να παίξουμε ορθολογικά απέναντι σε κλειστές άμυνες".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Θα προτιμούσατε αυτό που συμβαίνει σε τρία παιχνίδια που δείχνει χαρακτήρα με τις ανατροπές ή να καθαρίζει από την αρχή τα ματς; Κι αν προτιμάτε το δεύτερο, πώς μπορεί να συμβεί;

"Θέλουμε να περνάμε ευχάριστα απογεύματα, το καταλαβαίνω, αλλά έχουμε δει πώς έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στο πρωτάθλημα και θα μετρήσει το ποιος θα πάρει τους περισσότερους πόντους. Έχουμε βελτιώσει την εικόνα της ομάδας ως προς τις τελικές προσπάθειες, τον αριθμό των επιθέσεων από τα πλάγια. Είχαμε 12 προσπάθειες εντός περιοχής με σουτ. Είναι ένα αρκετά καλό στοιχείο. Νομίζω ότι λίγο με το γκολ χάλασε όλη η εικόνα. Γιατί ήταν επί της ουσίας η μοναδική φάση που δεχτήκαμε πίεση από τον αντίπαλο. Αντιδράσαμε καλά στις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα".

- Υπάρχουν κάποια ματς που είναι θεωρητικά εύκολα. Αγχωθήκατε μέχρι να μπει το δεύτερο γκολ;

"Στο ημίχρονο ήμουν πολύ ήσυχος. Αυτό που τους είπα ήταν ότι θα το γυρίσουμε το ματς και θα το τελειώσουμε στα 3-4 γκολ, αρκεί να μην μας πιάσει το άγχος του χρόνου. Αντιδράσαμε καλά. Υπήρχε ένα διάστημα βιαστικών αποφάσεων, αλλά νομίζω ότι το ξεπεράσαμε".

- Βλέπετε τη βελτίωση που θέλετε;

"Είναι γεγονός ότι και κάθε παιχνίδι μάς παρουσιάζει διαφορετικά πράγματα. Καταλαβαίνω και τον κόσμο αρκετές φορές ότι έχει στο νου του για παράδειγμα για το αν θα πρέπει να παίξουμε με δύο ή περισσότερους επιθετικούς. Πρέπει να καταλάβουν ότι γεμίζοντας η περιοχή με δύο, τρεις ή τέσσερις φορ, δεν θα γίνεις πιο επιθετική ομάδα. Εμείς δουλεύουμε για να βγάζουμε φάσεις και να μην δεχόμαστε ευκαιρίες. Αυτό το πρόβλημα το συνάντησα όταν ήρθα στην ομάδα. Όταν είχαμε ματς ανά τρεις μέρες, ήταν δύσκολο να δουλέψουμε σε αλλαγές συστημάτων. Σίγουρα και εγώ το σκέφτομαι τι είναι καλύτερο για την ομάδα, αλλά το σκέφτομαι βάσει των χαρακτηριστικών που έχουμε, ώστε να γίνει και η πιο κατάλληλη επιλογή. Θυμάμαι αρκετές φορές αυτή τη συζήτηση και σε άλλες χρονικές περιόδους. Το θέμα είναι αν ένας προπονητής στη διάρκεια του καλοκαιριού να έχει σίγουρα στο μυαλό του ένα στυλ παιχνιδιού, αλλά να το υπηρετήσει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παικτών. Εγώ ήρθα στο -5, δεν είχαμε χρόνο για πειράματα και βάζουμε και οριοθετούμε έναν στόχο ότι στο τέλος του α' γύρου να είμαστε στην 1η θέση. Δεν γίνονται όλα ταυτόχρονα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί η φωνή του δυνάμωσε προς το τέλος και μας ώθησε πολύ. Αισθανθήκαμε πολύ καλά γιατί έχουμε τον κόσμο να μας συμπαραστέκεται".

- Έχετε βελτιώσει το αμυντικό κομμάτι, στην πορεία είδαμε να βελτιώνεται το δημιουργικό κομμάτι, αλλά υπάρχει ένα θέμα δυστοκίας.

"Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Είναι κάτι που το συζητάμε. Όλη μας η ενέργεια και η προσπάθεια είναι στο να επικεντρωθούμε στο πώς θα φτάσουμε στην περιοχή και θα σκοράρουμε. Το γνωρίζετε όλοι ότι το 80% στο τακτικό κομμάτι αφορά τη δημιουργία και το 20% στο αμυντικό τρανζίσιον. Έχουμε δυσκολίες, αλλά το παλεύουμε. Νομίζω ότι στέλνουμε και μηνύματα πολύ σοβαρά".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ