ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Αγχωθήκαμε λίγο παραπάνω, αλλά αντιδράσαμε καλά"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλή αντίδραση στο ματς με τον Λεβαδειακό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας του, αλλά και τις φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό έμεινε ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων", Τάκης Λεμονής.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως η ομάδα του μπορούσε να βάλει αρκετά γκολ αν εκμεταλλευόταν τις φάσεις που δημιούργησε. Επίσης ρωτήθηκε και για τον Οφόε για τον οποίο υποστήριξε πως θα είναι διαθέσιμος στο ματς με τη Σπόρτινγκ ενώ για τον Εμενίκε απάντησε πως μετά από μια εβδομάδα θα ξέρουν στον Ολυμπιακό πόσο θα μείνει εκτός.

Θεωρείτε ότι κάπου αποδόθηκε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, γιατί ένα ματς που μπορούσε να γίνει 4-0 και στο τέλος κερδίσατε με 2-1;
"Έχει διάφορες αναγνώσεις το παιχνίδι. Αν το δούμε συνολικά, είμαι ευχαριστημένος από το ότι δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις στην εστία του Λεβαδειακού. Το γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες ομάδες να δεχτεί γκολ ο Λεβαδειακός. Φτιάξαμε τις φάσεις, αλλά δεν είχαμε τον αριθμό των γκολ που θέλαμε. Όταν ισοφαριστήκαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το ψυχολογικό πώς θα το διαχειριστούμε. Ξαναφτιάξαμε ευκαιρίες, σίγουρα αγχωθήκαμε λίγο παραπάνω. Θα κρατήσω την καλή αντίδραση που είχαμε σαν ομάδα".

Σήμερα μπορεί να έλειψαν τα γκολ, αλλά δώσατε μία εντύπωση ότι είχατε μία γεμάτη εμφάνιση, ίσως πιο γεμάτη και από αυτή κόντρα στον Πλατανιά;
"Προσπαθούμε πάρα πολύ από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, έχοντας πιο πολλές οργανωμένες επιθέσεις και σχεδιασμένες. Μου άρεσε ότι κρατήσαμε την υπομονή μας στο παιχνίδι θέσεων. Ήταν αρκετές οι φορές που είχαμε καλές τοποθετήσεις. Αυτό που μας έλειψε ήταν μόνο η τελική προσπάθεια. Απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες".

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχετε προετοιμάσει, βλέπετε την πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι; "Υπάρχει πρόοδος, αν δούμε για παράδειγμα ότι ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα αντεπιθέσεων και την αντιμετωπίσαμε. Μέχρι και τη στιγμή της ισοφάρισης δεν δεχτήκαμε φάσεις. Από την αρχή του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Χάσαμε λίγο τις θέσεις μας, ήταν λίγο ψυχρολουσία το γκολ που δεχτήκαμε, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι μας".

Επειδή πολλά έχουμε διαβάσει για τον Οφόε, έχετε μιλήσει μαζί του; Τι σας έχει πει; Έχουν βάση τα όσα γράφονται στο Βέλγιο για το μέλλον του;
"Πέρασε ένα πρώτο σοκ. Για οποιοδήποτε άνθρωπο όταν μπαίνουν στο σπίτι του, ιδιαίτερα όταν έχει τη γυναίκα του και το παιδί του δεν είναι εύκολο. Θα ηρεμήσει, θα του πάρει λίγο χρόνο και θα τον έχουμε στη διάθεσή μας".

Με την Σπόρτινγκ θα είναι διάθεσή σας;
"Το πρόβλημα με τον Οφόε ήταν ότι είχε ένα πρόβλημα στη γάμπα. Πιστεύω ότι θα τον έχουμε έτοιμο".

Πιστεύετε ότι είχαν οι παίκτες σας στο μυαλό τους την αναμέτρηση της Τετάρτης;
"Η ομάδα ήταν πολύ σοβαρή. Απλώς θα συζητάγαμε πολύ διαφορετικά αν οι μισές ευκαιρίες γίνονταν γκολ. Λίγο μετά την ισοφάριση, χάσαμε λίγο την αυτοπεποίθησή μας, αλλά αντιδράσαμε καλά. Ήταν σοβαρή η ομάδα. Ήθελα λίγο καλύτερο μπάσιμο στην αρχή του αγώνα. Να ήμασταν πιο επιθετικοί. Μετά το 20λεπτο γίναμε αρκετά καλοί σε αυτό το κομμάτι. Τα πρώτα 20 λεπτά νομίζω ότι έπρεπε να τα διαχειριστούμε καλύτερα".

Τον Εμενίκε πότε θα τον έχετε στη διάθεσή σας; Τι σας είπε γυρνώντας από την Ιταλία;
"Θα ξέρουμε οριστικά μετά από μία εβδομάδα. Ας μπει σε μία μορφή προπόνησης και θα ξέρουμε μετά από επτά μέρες".

Ο Τάκης Λεμονής ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου πήρε το λόγο και θέλησε να μιλήσει για την καταστροφή στη Δυτική Αττική λέγοντας:

"Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Συζητάμε για ποδόσφαιρο, αλλά όλοι μας είμαστε, και τα παιδιά μέσα και όλοι στον Ολυμπιακό, συγκλονισμένοι για αυτό που έγινε. Τα λόγια δεν προσφέρουν καμιά παρηγοριά, είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο όλο αυτό το πράγμα που έγινε.

Συνέχεια ευχόμαστε να μην γίνονται αυτά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς τα βλέπουμε μπροστά μας. Ευχαριστώ και την ομάδα μας που κοιτάζει να τους βοηθήσει και να ανακουφίσει κάπως τους πληγέντες με κάποια υλικά πράγματα. Να ευχηθούμε να μην έχουμε τέτοιες άλλες ιστορίες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ