ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κώστας Μήτρογλου: Ο καλύτερος σκόρερ της Ευρώπης!

Κώστας Μήτρογλου: Ο καλύτερος σκόρερ της Ευρώπης!

Ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Ο Κώστας Μήτρογλου έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (12) στο πρωτάθλημα και έχει τον καλύτερο μέσο όρο (1,5 γκολ ανά ματς) σ' όλη την Ευρώπη! Σε μια σεζόν που του αλλάζει τη ζωή...

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά... Την χρονιά που διανύουμε είναι δεδομένο πως ο Κώστας Μήτρογλου, δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. Μπορεί στο μέλλον να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, να παίξει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ή να πετύχει περισσότερα γκολ, όμως αυτή η σεζόν είναι η πρώτη και καλύτερή του με διαφορά.

Είναι η σεζόν που πιθανότατα να του δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σ' ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και φυσικά είναι η σεζόν που και ο τελευταίος επικριτής του, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να τον αποθεώσει.

Δεν είναι μόνο τα χατ-τρικ σε Ελλάδα και Champions League, δεν είναι μονάχα πως κάθε ευκαιρία την μετατρέπει σε γκολ, δεν μόνο πως κάνει τακουνάκια, εξαιρετικά κοντρόλ και φαντεζί ενέργειες σε αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι πως τ' όνομά του φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ της Ευρώπης.

Ναι καλά, διαβάσατε! Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και έχει τον καλύτερο μέσο όρο τερμάτων. Μαζί με τα 2 χθεσινά γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, έφτασε τα 12 σε 8 αγώνες της Superleague και με λίγα λόγια σκοράρει 1,5 γκολ κάθε ματς.

Τα νούμερα και τα στατιστικά μοιάζουν απίθανα και ουδείς θα τα φανταζόταν στην αρχή της σεζόν. Γι' αυτό άλλωστε, ο Κώστας Μήτρογλου είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο και ο σημαντικότερος παίκτης που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός.

Αν κοιτάξουμε στα 10 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης κανείς δεν έχει 12 γκολ, ενώ από Ρωσία και Ουκρανία, υπάρχει μονάχα ένας που έχει σκοράρει ένα γκολ περισσότερο, όμως έχει παίξει 13 και όχι 9 ματς. Συγκεκριμένα, ο Μάρκο Ντέβιτς της Ουκρανικής, Μεταλίστ Χάρκιβ, έχει 13 γκολ σε 13 αναμετρήσεις του εγχώριου πρωταθλήματος και μέσο όρο γκολ 1 ανά ματς. Όχι 1,3 ανά ματς...

Πρώτοι σκόρερ

Αγγλία

Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ) 8 γκολ - 9 ματς

Ισπανία

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης) 11 γκολ - 10 ματς

Ιταλία

Τζουζέπε Ρόσι (Φιορεντίνα) 9 γκολ - 9 ματς

Γερμανία

Σίντνεϊ Σαμ (Λεβερκούζεν) 7 γκολ - 10 ματς

Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν) 7 γκολ - 10 ματς

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Χόφενχαϊμ) 7 γκολ - 10 ματς

Βένταντ Ιμπίσεβιτς (Στουτγκάρδη) 7 γκολ - 10 ματς

Γαλλία

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό) 8 γκολ - 11 ματς

Πορτογαλία

Φρέντι Μοντέρο (Σπόρτινγκ) 9 γκολ - 8 ματς

Ολλανδία

Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Χέρενφεν) 11 γκολ - 11 ματς

Τουρκία

Ατίφ Σαεσού (Σίβασπορ) 6 γκολ - 9 ματς

Ούγκο Αλμέιδα (Μπεσίκτας) 6 γκολ - 9 ματς

Σκωτία

Μπίλι ΜακΚέι (Ινβερνές) 8 γκολ - 11 ματς

Βέλγιο

Ίβαν Σάντινι (Κόρτραϊκ) 11 γκολ - 12 ματς

Χαμντί Χαρμπαουί (Λόκερεν) 11 γκολ - 12 ματς

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ