ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κώστας Φορτούνης: ο ΠΑΟ τον ήθελε για ηγέτη, έγινε στον Ολυμπιακό

Κώστας Φορτούνης: ο ΠΑΟ τον ήθελε για ηγέτη, έγινε στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν ο Φορτούνης αποφάσισε να επαναπατριστεί ποδοσφαιρικά, ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που τον πλησίασε. Δεν ντύθηκε στα "πράσινα", απέρριψε τον ΠΑΟΚ και το απόγευμα της Κυριακής (6/11, 19:30) θα ηγηθεί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι "αιωνίων" στο Φάληρο.

Στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού μέχρι το 2008, εν συνεχεία στον ΑΟ Τρίκαλα και από εκεί στον Αστέρα Τρίπολης, το καλοκαίρι του 2011 έκανε το βήμα στο εξωτερικό για λογαριασμό της Καϊζερσλάουτερν. Τρία χρόνια αργότερα έφτασε η ώρα του επαναπατρισμού και ο Κώστας Φορτούνης κρατούσε τρεις προτάσεις στα χέρια του.

Βαδίζοντας στα 22 του χρόνια, ο Έλληνας διεθνής μέσος είχε μια σημαντική απόφαση να πάρει. Να κάνει μια επιλογή που θα μπορούσε να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποδοσφαιρική του εξέλιξη και την εν γένει επαγγελματική του καριέρα.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ

Όταν ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ο Φορτούνης θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έκανε πρώτος την κίνηση προς την πλευρά του παίκτη, εκφράζοντας την πρόθεση να τον "ντύσει" στα πράσινα.

Χωρίς την οικονομική άνεση να κινηθούν σε ανάλογα πλαίσια, στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" θέλησαν να ενεργήσουν γρήγορα, δείχνοντας στον Φορτούνη ότι τον υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό, στην προσπάθεια να πειστεί ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν η ιδανική επιλογή για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ο Νίκος Νταμπίζας είχε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ να διαχειριστεί και γνώριζε ότι με οικονομικούς όρους δύσκολα θα μπορούσε να "ψήσει" τον Κώστα Φορτούνη. Ενδεχομένως θα μπορούσε να ζητήσει μια υπέρβαση από τον Γιάννη Αλαφούζο για την συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ο Έλληνας μέσος έμοιαζε -και ήταν- μια προσθήκη που θα μπορούσε να αποφέρει και σημαντικά κέρδη στο μέλλον στα ταμεία της ΠΑΕ.

Δεν το έκανε, όπως άλλωστε έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του στο Sport24.gr, γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Στοιχείο στο οποίο έδινε μεγάλη βάση. Οι συζητήσεις προχωρούσαν σε αργούς ρυθμούς, καθώς και ο παίκτης με τον μάνατζερ του δεν βιάζονταν, θέλοντας να εξετάσουν όλες τις πιθανές προτάσεις που θα έπεφταν στο τραπέζι.

Κάπου εκεί μπήκαν στη μέση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Ο Φορτούνης χάθηκε για τους "πράσινους" και το γεγονός αυτό αποτέλεσε ένα από τα σημεία τριβής που έφεραν το τέλος στη συνεργασία του Νίκου Νταμπίζα με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος χρέωσε στον τότε τεχνικό διευθυντή του "τριφυλλιού" λάθος χειρισμούς και καθυστερήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ντυθεί ο παίκτης στα πράσινα.

ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Πολ Κουτσαλιάκος με τον πελάτη του κρατούσαν στα χέρια τους δύο ακόμη προτάσεις. Μια από τον Ολυμπιακό και μια από τον ΠΑΟΚ. Χωρίς μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, ή τουλάχιστον ικανή για να γείρει ξεκάθαρα η πλάστιγγα. Ήταν θέμα ουσιαστικά του παίκτη αν θα επιλέξει τα ερυθρόλευκα ή να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης. Η κατάληξη της ιστορίας γνωστή: ο Κώστας Φορτούνης επέλεξε τον Ολυμπιακό και η απόκτηση του ανακοινώθηκε και επίσημα στις 21 Ιουλίου του 2014.

"Δεν είναι αλήθεια ότι επέλεξα τον Ολυμπιακό, επειδή ήταν οικονομικό το κίνητρο. Σκέφτηκα πολύ καιρό πριν πάρω την απόφαση μου, γιατί ήταν και η πρόταση του ΠΑΟΚ πολύ ενδιαφέρουσα για μένα. Αυτό που μέτρησε καθοριστικά στην απόφασή μου ήταν η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League.

Το όνειρο μου ήταν πάντα να παίξω στο Champions League και μέσω του Ολυμπιακού θα το πραγματοποιήσω. Είχα στα χέρια μου τρεις προτάσεις, από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και έπρεπε να διαλέξω. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, γι’ αυτό και καθυστέρησα να την πάρω...

Γίνονταν συζητήσεις του μάνατζερ μου με τον κ. Βρύζα, αλλά διάλεξα τον Ολυμπιακό για τους λόγους που προανέφερα. Συζήτησα με τον μάνατζερ μου, καταλήξαμε στην τελική επιλογή το Σάββατο το βράδυ και ενημερώσαμε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ άμεσα για την απόφασή μου... Μίλησαν τηλεφωνικά μαζί μου ο κ. Βρέντζος και ο κ. Μίτσελ και κατάλαβα ότι υπολογίζουν πολύ σε μένα", είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Arena Press" σχετικά με την απόφαση του ο Κώστας Φορτούνης.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο 24χρονος μέσος έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League με 18 τέρματα τη σεζόν 2015-2016.

Σε σύνολο 85 εμφανίσεων με τα ερυθρόλευκα, για όλες τις διοργανώσεις, ο Φορτούνης μετρά 32 γκολ και 23 ασίστ σε 5094 αγωνιστικά λεπτά. Τον Ιούνιο του 2016 προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να εκπνέει στις 30/06/2020.

Όταν τέθηκε το θέμα επαναπατρισμού του, ο Παναθηναϊκός τον ήθελε προορίζοντας τον για τον ρόλο του ηγέτη. Έχοντας πλέον αυτό τον ρόλο στον αγωνιστικό χώρο για τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Φορτούνης θα βρεθεί την Κυριακή (6/11, 19:30) στην ενδεκάδα των Πειραιωτών και θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ψάχνοντας παράλληλα και το πρώτο του τέρμα σε ντέρμπι εναντίον του "τριφυλλιού".

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φουστέρ: "Την ψυχή σας στο χορτάρι"
Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τις βδέλλες"
Ντομίνγκος Πασιένσια: "Ο Γκονσάλο θα επιστρέψει γρήγορα στον Ολυμπιακό"
Όταν ο Ζιοβάνι έκανε τα... μαγικά του!
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Βρες το σκορ από τη φωτογραφία
Θεοδωρίδης: "Θα κάνει ρεσιτάλ διαιτησίας ο Σιδηρόπουλος"
Μπέντο: "Πιστοί στην φιλοσοφία, σεβασμό στον αντίπαλο"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ