ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεσπάει μετά τις διακοπές

Ξεσπάει μετά τις διακοπές
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (17/10, 20:30) την ΑΕΚ μετά από διακοπή και έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε πώς αντιδρούσαν οι "ερυθρόλευκοι" την περσινή σεζόν μετά από ανάλογες καταστάσεις.

Κατά γενική ομολογία, ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, με επιστέγασμα τις εκτός έδρας νίκες επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπως δήλωσαν και οι ποδοσφαιριστές του, θα ήταν ευχής έργο να αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ μετά τη Θεσσαλονίκη, αφού κάθε εμπόδιο δεν είναι πάντα για καλό και ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός μετά από απραξία 15 ημερών.

Τα αποτελέσματα της διακοπής θα τα δούμε το βράδυ του Σαββάτου (17/10, 20:30), αλλά ήδη είχε μια απώλεια, τον τραυματισμό του Τζίμι Ντουρμάζ, σε αγώνα της Εθνικής Σουηδίας, αν κι εμείς είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά τη συμμετοχή του. Δεν θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στη δεκαοκτάδα ή ακόμη και να τον θαυμάσουμε στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης".

Πάμε όμως να δούμε τι έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός μετά τις διακοπές, αν και η περσινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την εφετινή και φυσικά ο προγραμματισμός και το ροτέισον του Σίλβα απέχει παρασάγγας με των προκατόχων του. Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι την περασμένη περίοδο είχαμε πολλές αναβολές, όχι μόνο λόγω της Εθνικής, αλλά και για το θάνατο οπαδού του Εθνικού στην Κρήτη, για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, καθώς και για την επίθεση στον αρχιδιαιτητή Ζωγράφο.

Πέρυσι λοιπόν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα, με ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο στις 30 Αυγούστου, κόντρα στον Παναιτωλικό, μετά από δυο εβδομάδες όμως ξέσπασε κατά του ΟΦΗ με νίκη 3-0 με αυτογκόλ του Αντελέγιε (22') και γκολ των Ντουρμάζ (44'), Τσόρι (54').

Η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή για τον Ολυμπιακό, αφού στις 27 Σεπτεμβρίου έχασε 1-0 από τον Ατρόμητο με γκολ του Καραμάνου, ξέσπασε όμως μετά από νέα διακοπή και στις 18 Οκτωβρίου κέρδισε 3-2 στην Κρήτη τον Εργοτέλη, σε ένα ματς-ροντέο με δεκάδες ευκαιρίες εκατέρωθεν και σκόρερς τους Μήτρογλου (45', 90') και Τσόρι (68').

Νέα διακοπή στο πρωτάθλημα και νέο ξέσπασμα του Ολυμπιακού, αφού μετά από απραξία 12 ημερών στο πρωτάθλημα, κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης", με το γκολ του Αυλωνίτη.

Το μπάχαλο του πρωταθλήματος συνεχίσθηκε και από τις 9 Νοεμβρίου, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 5-1 τον Πανθρακικό, ξανάπαιξε στη Σούπερ Λίγκα στην Κέρκυρα μετά από 21 ημέρες κερδίζοντας 4-0 την τοπική ομάδα (Φουστέρ 19', Τσόρι 50' & 85', Ομάρ 58').

Το μεγαλύτερο κενό όμως που υπήρξε πέρυσι ήταν μετά την ήττα 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στις 22 Φεβρουαρίου. Τότε αν θυμόσαστε, ο Σταύρος Κοντονής διέκοψε για μια εβδομάδα το πρωτάθλημα, λόγω των επεισοδίων και ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε και το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου Κομοτηνής.

Ε, μετά από 17 ημέρες διακοπής, στις 11 Μαρτίου, πέτυχε τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη νίκη της περσινής περιόδου, όταν με γκολ του Χάρα στο 89΄κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με λίγα λόγια του πάνε οι διακοπές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι μη διεθνείς παίρνουν ανάσες, μετά από συνεχόμενα ελληνικά και ευρωπαϊκά ματς, ενώ φέτος "έχασε" λόγω εθνικών ομάδων, μόνο τους Κασάμι, Ομάρ, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Φινμπόγκασον και από Έλληνες μόνο τον Φορτούνη, ενώ πέρυσι είχε τον διπλάσιο αριθμό διεθνών.

Και όπως προαναφέραμε, ο Σίλβα ως τώρα έχει κάνει πολύ σωστή διαχείριση παικτών, σε σχέση με τους προκατόχους του...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ