ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Axams με σκορ 4-1 της Χορν. Πουλίδο (5', 23'), Φορτούνης (34') και Γιαννιώτας (56') τα γκολ των "ερυθρολεύκων".

Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (27/6) ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Χορν στο Axams της Αυστρίας.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Λάνγκεφελντ από τις 21 Ιουνίου και βασικός στόχος στο διάστημα της παραμονής του εκεί είναι το "χτίσιμο" της φυσικής κατάστασης. Εκεί εξάλλου έχει ρίξει το βάρος και ο Βίκτορ Σάντσεθ, βάζοντας τους παίκτες του να γράφουν καθημερινά μπόλικα χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο φιλικό δεν βοηθά ιδιαίτερα στην εξαγωγή συμπερασμάτων, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Σάντσεθ το πρωί της ίδιας ημέρας που διεξήχθη το φιλικό, είχε τους παίκτες του για μιάμιση ώρα στο γήπεδο. Τους προπόνησε κανονικά, καθώς το απόγευμα θα είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στην Αυστρία ακόμη ενσωματώνονται παίκτες στην αποστολή (οι διεθνείς), την στιγμή που αναμένονται μεταγραφικές κινήσεις που σε μεγάλο ποσοστό θα αφορούν ποδοσφαιριστές που προορίζονται για την βασική ενδεκάδα.

Από την άλλη είναι απίθανο να παραμείνουν στο ρόστερ όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι αυτές τις μέρες στο Λάνγκεφελντ, ενώ στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο θα δούμε σε επίσημο παιχνίδι κάποια από τις δύο ενδεκάδες που παρέταξε ο Βίκτορ Σάντσεθ στα δύο ημίχρονα του φιλικού με τη Χορν.

Τα "θέλω" του Σάντσεθ

Έχει όμως σημασία να δούμε τι ζητούσε ο Ισπανός τεχνικός από τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, δείγμα της φιλοσοφίας με την οποία θέλει να εμφανίσει τον Ολυμπιακό της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Πίεση ψηλά ανά χρονικά διαστήματα, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας (το πολύ με δύο επαφές) και παιχνίδι από τις πτέρυγες ήθελε να δει ο Βίκτορ Σάντσεθ, που δοκίμασε και παίκτες όπως οι Ρέτσος και Ανδρούτσος σε διαφορετικές από τις κανονικές τους θέσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο μέτρο του δυνατού για τα δεδομένα της εποχής προσπάθησαν να βγάλουν τα "θέλω" του προπονητή τους στο χορτάρι και έδειξαν ότι δεν έχουν δυσκολία στο να κατανοήσουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να επιβάλλει ο Σάντσεθ.

Στο ρελαντί μέχρι το 3-0

Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούρος, Μποτία, Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Ρέτσος, Φορτούνης, Πάρντο, Μανθάτης και Πουλίδο ήταν οι 11 που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός για να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φιγκέιρας και Πάρντο ήταν κεφάτοι στο ξεκίνημα και από έναν δικό τους συνδυασμό, ο Κολομβιανός γύρισε παράλληλα στον Πουλίδο που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό.

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την έμπνευση του Φορτούνη το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει αέρα τριών τερμάτων απέναντι στην Χορν, που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Καπίνο μονάχα στο 9ο λεπτό, όταν ο Έλληνας γκολκίπερ σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Γιοσίντα και εν συνεχεία με την πολύτιμη συνδρομή του Ρέτσου την προσπάθεια του Σουλιμάνι σε δεύτερο χρόνο.

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξανά καλύτερος αλλά λιγότερο αποτελεσματικός

Άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα του ο Βίκτορ Σάντσεθ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, βάζοντας στο ματς τους Χουτεσιώτη, Μπέρτο, Γούτα, Σιόβα, Τσιμίκα, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ανδρούτσο, Γιαννιώτα, Σεμπά και Ολαϊτάν.

Το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος, ωστόσο οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν λιγότερο αποτελεσματικοί σε αυτό το διάστημα.

Η Χορν μείωσε το σκορ στο 55' με εξ επαφής πλασέ του Τάνο στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη και με τη σέντρα απάντησε ο Ολυμπιακός, όταν ο Τσιμίκας από αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιαννιώτας με το κεφάλι σημείωσε το τέταρτο γκολ (56') της ομάδας του.

Ξεμούδιασμα με 4άρα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ολυμπιακός: Καπίνο (46' Χουτεσιώτης), Φιγκέιρας (46' Μπέρτος), Μποτία (46' Γούτας), Βούρος (46' Σιόβας), Μαζουακού (46' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης (46' Κασάμι), Ρέτσος (46' Ανδρούτσος), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Μανθάτης (46' Σεμπά), Πάρντο (46' Γιαννιώτας), Πουλίδο (46' Ολαϊτάν).

Χορν: Πέτερναν, Χάβενααρ, Ντένερ, Βάλτσι, Τακουσνάντι, Άντρα, Γιασίντα, Ιγιομπόσα, Σάτι, Τάνο, Σουλιμάνι.

Γήπεδο: Axams

Γκολ: 5' & 23' Πουλίδο, 34' Φορτούνης, 56' Γιαννιώτας / 55' Τάνο

Διαιτητής: Στ. Γκάμπερ (Αυστρία)

Επόπτες: Εμ. Μπάρσαν (Αυστρία), Γιοβ. Γιάνκοβιτς (Αυστρία)

Κάρτες: - / 81' Γιούτιτς

Δείτε το ξεχωριστό t-shirt για την ερυθρόλευκη παράδοση, από πατέρα σε γιο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ