ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρίσιμα μεταγραφικά 24ωρα

Κρίσιμα μεταγραφικά 24ωρα
INTIME SPORTS

Πάνω από 3 εκ .ευρώ θέλει η Λεβάντε για Ντιοπ, δύσκολα θα δώσει τον Σαντόμ η Παρί ΣΖ. Και τρίτος ανασταλτικός μέσος στα υπόψιν. Εξελίξεις και στο θέμα του επιθετικού, ενδιαφέρον από εξωτερικό για Κολοβό.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον Ολυμπιακό και τις δύο ακόμη μεταγραφές που θέλουν να πραγματοποιήσουν στο Λιμάνι. Τόσο το θέμα του ανασταλτικού μέσου, όσο και αυτό του σέντερ φορ είναι οι δύο τελευταίες κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με συνεργάτες του θα δώσουν το παρών το απόγευμα της Πέμπτης (28/8) στην κλήρωση των ομίλων του Champions League στο Μονακό και ενδεχομένως να προκύψουν επαφές για μεταγραφικούς στόχους.

Για την ώρα, στα ισπανικά ρεπορτάζ επικρατεί η άποψη πως η Λεβάντε θα μπορούσε να παραχωρήσει τον Παπακουλί Ντιοπ μόνο με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός μέσος είναι ποδοσφαιριστής της αρεσκείας του Μίτσελ, προκειμένου να καλύψει το κενό του Ανδρέα Σάμαρη.

Η συμφωνία του Ντιοπ με την Λεβάντε ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015, γεγονός που ουσιαστικά αποτελεί ένα μοχλό πίεσης του παίκτη προς την διοίκηση των Λεβαντίνων για να τον παραχωρήσει έστω και λίγο πριν κλείσει το παράθυρο της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ωστόσο οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας κρατούν σκληρή στάση και συζητάνε μόνο για ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη.

"Μας έγινε πρόταση για τον Ντιόπ από τον Ολυμπιακό, είναι αλήθεια, αλλά την απορρίψαμε. Δεν υπήρξε άλλη διαπραγμάτευση ή επικοινωνία μέχρι τώρα. Όμως η μεταγραφική περίοδος είναι ανοιχτή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (1/9). Με τα δεδομένα που ισχύουν την συγκεκριμένη στιγμή είναι δύσκολο να προχωρήσει μία μεταγραφή του παίκτη.

Αν έχουμε μία διαφορετική πρόταση, καλύτερη από τις προηγούμενες, αυτό μπορεί να αλλάξει. Εμείς θέλουμε να μείνει ο Ντιοπ και θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος το σοβαρό ενδεχόμενο να είναι μαζί μας και τη νέα σεζόν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κίκο Καταλάν (πρόεδρος της Λεβάντε), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει την πίεση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού με σκοπό να λάβει προσφορά με περισσότερα χρήματα για τον Σενεγαλέζο μέσο.

Αντικειμενικές δυσκολίες για Σαντόμ και το τρίτο... πρόσωπο

Ο κεντρικός χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν (έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2015) θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική λύση στην υπόθεση Ντιοπ, ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Οι Γάλλοι θα έδιναν τον παίκτη με ένα ποσό γύρω στα 3 - 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κάνουν δεύτερες σκέψεις για έναν συγκεκριμένο λόγο: ο Σαντόμ είναι από τους ελάχιστους γηγενείς παίκτης της ομάδας και εφόσον παραχωρηθεί και αυτός, η Παρί θα έχει έξτρα πρόβλημα με τις θέσεις στην λίστα του Champions League.

Πάντως ο Ολυμπιακός συνηθίζει να δουλεύει παράλληλα μεταγραφικές υποθέσεις χωρίς να διαρρέουν ονόματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση ενδεχομένως να υπάρχει και τρίτο... πρόσωπο ανάμεσα σε Ντιοπ και Σαντόμ. Αυτός δεν θα είναι ο Ζερεμί Τουλαλάν, καθώς ο Ολυμπιακός διέψευσε πως ενδιαφέρεται για τον άσο της Μάλαγα.

Ο Πουλίδο και οι άλλοι

Ο Μεξικανός φορ αποτελεί, μετά τον Μπενίτες, τον έτερο επιθετικό που επιθυμεί διακαώς να έχει υπό τις οδηγίες του ο Μίτσελ. Ο Πουλίδο δεν βρήκε άκρη - όπως αναμενόταν άλλωστε - με τις περίεργες καταστάσεις που επικρατούν στην χώρα του, όσον αφορά τα δικαιοδοτικά όργανα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πλέον στράφηκε σε FIFA και CAS διεκδικώντας την ελευθερία του, με τον δικηγόρο του παίκτη να είναι σίγουρος πως ο 23χρονος φορ θα δικαιωθεί. Παράλληλα θα ζητηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να χορηγηθεί προσωρινή άδεια στον παίκτη ώστε να ενταχθεί άμεσα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο οι Πειραιώτες θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα και εφόσον το αίτημα του Πουλίδο δεν ικανοποιηθεί άμεσα, τότε θα ενεργοποιηθεί το plan b. Εκεί όπου παραμένουν τα ονόματα των Ζόνας και Μήτρογλου. Όσο δεν κλείνουν πουθενά οι δύο φορ, τόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ντυθεί ένας από τους δύο στα "ερυθρόλευκα" την ύστατη στιγμή. Πάντως, κρίνοντας από το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Φούλαμ στην Championship, δεν θα προξενήσει εντύπωση αν τελικά φύγει ο Φέλιξ Μάγκατ από τους Cottagers και μείνει ο Μήτρογλου...

Οσέρ, Λιβόρνο και Πανιώνιος για τον Κολοβό

Δανεικός θα παραχωρηθεί ο 21χρονος κυνηγός, καθώς η μεγάλη πληθώρα έτοιμων παικτών στην μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού σημαίνει πως ο Κολοβός κινδύνευε να μείνει δίχως παιχνίδια στα πόδια του την φετινή σεζόν. Κάτι που δεν θέλει σε καμία περίπτωση ούτε ο Ολυμπιακός αλλά ούτε και ο Μίτσελ που πιστεύει στο ταλέντο του.

Ο Πανιώνιος ωστόσο δεν είναι φαβορί, ή αν θέλετε καλύτερα είναι μόνο αν ο παίκτης παραχωρηθεί δανεικός σε ελληνική ομάδα. Για τον Κολοβό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Γαλλίας, με την Οσέρ να δείχνει πολύ ζεστή για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Έλληνα άσου, έστω και με την μορφή δανεισμού για την επόμενη σεζόν.

Για την περίπτωση του Κολοβού έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η ιταλική Λιβόρνο. Οι Πειραιώτες πάντως παραχώρησαν ήδη δανεικό στην Λαμία τον Βραζιλιάνο στόπερ Λεάντρο, που την περασμένη σεζόν έπαιξε σε ΑΕΛ Καλλονής και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η Λα Κορούνια σκέφτεται τον Χαβιέρ Σαβιόλα για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ