ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοβάσεβιτς - Λεμονής: Δέκα χρόνια από την πρώτη νύχτα στον παράδεισο

Κοβάσεβιτς - Λεμονής: Δέκα χρόνια από την πρώτη νύχτα στον παράδεισο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τάκης Λεμονής και Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι δύο από τους ανθρώπους, τους οποίους έχει εμπιστευθεί η διοίκηση του Ολυμπιακού για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ενα δίδυμο που έχει άμεση συνεργασία για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή και το οποίο συνεργάστηκε άψογα πριν από δέκα χρόνια για να χαρίσει στους φιλάθλους της ομάδας μια νύχτα στον παράδεισο. Το Sport24.gr αφηγείται τη βραδιά στη Βρέμη, όπου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο του διπλό σε όμιλο Champions League, με πρωταγωνιστές τους δύο άνδρες.

Ξημερώματα 3ης Οκτωβρίου του 2007, το ραντεβού είχε δοθεί σε μία από τις κεντρικές πλατείες της Ηλιούπολης. Πολύ νωρίς το πρωί φύγαμε με προορισμό το "Ελ. Βενιζέλος". Εκεί είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και παντού έβλεπες κόκκινο. Υπάλληλοι του αεροδρομίου, με τον καφέ στο χέρι, περνούσαν δίπλα μας και, με χαμόγελο, εύχονταν καλή επιτυχία. "Αντε, με το διπλό. Και αν κερδίσουμε, θα έρθω πάλι εγώ να σας πάρω από το αεροδρόμιο", μας αποχαιρέτησε ο Σάκης.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

Είχαμε πατήσει στη Βρέμη και όλα ήταν υπέροχα. Ακόμα και ο καιρός. Περιμέναμε τα πούλμαν για τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο. Κατά την αναμονή πολλοί άρχισαν να ξεδιπλώνουν πανό και κασκόλ και να φωτογραφίζονται έξω από το αεροδρόμιο της πόλης. Μ' αυτά και μ' αυτά πέρασε η ώρα και ήρθαν τα πούλμαν. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και με ευγενικό τρόπο μας ζήτησαν να περιμένουμε μέχρι να ετοιμαστούν τα δωμάτια. Ενα - δυο τσιγάρα υπόθεση. Αφού μας ειδοποίησαν, μπήκαμε.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κοβάσεβιτς - Λεμονής: Δέκα χρόνια από την πρώτη νύχτα στον παράδεισο

ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το επιβλητικό Δημαρχείο, οι Ολυμπιακοί είχαν στήσει πραγματικό γλέντι. Ατελείωτο φαγοπότι και τραγούδια για την αγαπημένη τους ομάδα. Η ώρα πέρασε γρήγορα και -όπως αντιλαμβάνεστε- ευχάριστα. Δύο ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ξεκινήσαμε για το γήπεδο. Πάνω από 3.000 Έλληνες είχαν δώσει έναν μοναδικό παλμό στη Βρέμη. Πώς θα πάμε στο "Βέζερστάντιον"; Απλό. Με το τραμ! Φίλαθλοι και των δύο ομάδων μαζί, πίνοντας μπίρες, σε μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Βέζερ.

ΔΥΟ ΙΣΠΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στο δρόμο, ήρθε η πρώτη έκπληξη: "Έι, αμίγκο". Γυρίσαμε και ήταν πίσω μας δύο 25-30άρηδες με φανέλα του Ολυμπιακού. Ξαφνιαστήκαμε από την ξενόγλωσση προσφώνηση, απορήσαμε και (ξανα)ξαφνιαστήκαμε όταν μας είπαν ότι είναι δύο Ισπανοί φίλοι από την Τενερίφη, που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και όταν τους δίνεται η ευκαιρία πηγαίνουν στην Ευρώπη και τον βλέπουν! Ήθελαν μια φωτογραφία με φόντο το γήπεδο. Λίγα μέτρα είχαν μείνει για να φτάσουμε έξω από τις θύρες. Ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός και τα σκυλιά της αστυνομίας σε ανάγκαζαν να στέκεσαι προσοχή. Άνδρες της ασφαλείας του γηπέδου μάς περίμεναν για να μας δώσουν οδηγίες - κατευθύνσεις. Μια από αυτές: "Απαγορεύεται να είστε όρθιοι κατά τη διάρκεια του αγώνα"! Όσο καλή διάθεση (και κούραση από την ορθοστασία) κι αν υπήρχε, άντε να πείσεις τον Έλληνα να δει παιχνίδι στο γήπεδο καθιστός.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

Η πρώτη εικόνα που μας έμεινε μπαίνοντας στο γήπεδο, ήταν ο Οτο Ρεχάγκελ να στέκεται στα κουλουάρ του γηπέδου και να σχολιάζει για λογαριασμό της γερμανικής τηλεόρασης. Η δεύτερη ένα πανό που σήκωσαν οι φίλοι της Βέρντερ, που έγραφε κάτι για το πράσινο χρώμα (παραπέμποντας στον Παναθηναϊκό), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πικάρουν τους Ολυμπιακούς.

"ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΤΑΚΗ; ΤΟΝ ΓΚΑΛΕΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ;"

Κοβάσεβιτς - Λεμονής: Δέκα χρόνια από την πρώτη νύχτα στον παράδεισο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
-  (CHAMPION'S LEAGUE / 2 ) /  /
- (CHAMPION'S LEAGUE / 2 ) / / EUROKINISSI

Ο ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΞΕΔΡΑ

Κοβάσεβιτς - Λεμονής: Δέκα χρόνια από την πρώτη νύχτα στον παράδεισο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σηκωθήκαμε, πήραμε ένα ψευτοπρωϊνό και μια εφημερίδα, στην οποία το μόνο που καταλαβαίναμε ήταν το 1-3 και η έμπνευση του Λεμονή να βάλει τον Κοβάσεβιτς στο παιχνίδι... Ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος σκόραρε και στο 3-0 επί των Γερμανών στο Καραϊσκάκη, που χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

*Τo post του Κοβάσεβιτς, που μας έδωσε την αφορμή για να θυμηθούμε τη βραδιά στη Βρέμη, με πρωταγωνιστές τους δύο...

Big win! #olympiacos

A post shared by Darko Kovacevic (@darkokovacevicofficial) on



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ