ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Προτό!

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Προτό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Προτό τα έβαλε με θεούς και δαίμονες για να φύγει από την Οστάνδη και να πάει στον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που οι "ερυθρόλευκοι" συνεχώς έλεγαν ότι "δεν υπάρχει θέμα τερματοφύλακα".

Η περίπτωση του Σίλβιο Προτό ήταν φαινομενικά εύκολη για τον Ολυμπιακό; Η... καρδούλα του 34χρονου γκολκίπερ το γνωρίζει. Όλα όσα τράβηξε από την Οστάνδη θα τα θυμάται για μία ζωή. Μέχρι και στη β' ομάδα είχαν σκοπό οι Βέλγοι να τον στείλουν, επειδή είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” του είχαν κάνει την πρώτη κρούση πριν από καμιά δεκαριά μέρες. Ο Μπέσνικ Χάσι που ήθελε τερματοφύλακα από την πρώτη στιγμή που έπιασε λιμάνι και το είχε μεταφέρει σε Βέλγους δημοσιογράφους που είχαν βρεθεί στο β' στάδιο προετοιμασίας στο Γκενκ για να του πάρουν μία συνέντευξη, είχε ζητήσει εξ αρχής τον Προτό.

Τον γνώριζε από την κοινή τους θητεία στην Άντερλεχτ, είχε μιλήσει μαζί του και ευελπιστούσε ότι εώς και την τελευταία στιγμή η διοίκηση δεν θα του χάλαγε το χατίρι.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι ότι ο Προτό λειτούργησε όπως οι Οφόε, Ζιλέ και Τζούρτζεβιτς. Δεν δίστασαν να τα βάλουν με τις πρώην ομάδες τους. Σε καθημερινή βάση μέσω των μάνατζέρ τους πίεζαν τις διοικήσεις για να βρουν τη “χρυσή τομή” με τον Ολυμπιακό και να τους ανάψουν το πράσινο φως για τη μεταγραφή τους στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Προτό την τελευταία εβδομάδα είχε... οργιάσει. Τα είχε βάλει με όλους και με όλα στην Οστάνδη. Οι Βέλγοι δεν το σκέφτονταν καν να τον αφήσουν. Πέρσι άλλωστε είχαν υπογράψει μαζί του ένα τριετές συμβόλαιο με πολύ καλές ετήσιες αποδοχές (σ.σ. λέγεται ότι ήταν γύρω στα 700 χιλιάρικα).

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Προτό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Προτό ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Χάσι και ο Κοσοβάρος τεχνικός είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον 34χρονο γκολκίπερ πώς πιέζει όσο μπορεί την Οστάνδη για να τον αφήσει να φύγει.

Στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι μέχρι και ο Χάσι έβαλε κάποιους γνωστούς του να μιλήσουν με ανθρώπους της Οστάνδης για να βρεθεί η λύση. Ανένδοτοι όμως οι παράγοντες του βελγικού συλλόγου. Εώς και την τελευταία μέρα είχαν αποφασίσει να μην τον παραχωρήσουν.

Στο... 90' της μεταγραφικής περιόδου ωστόσο λειτούργησε η λογική στην Οστάνδη. Έσπευσαν και απέκτησαν τερματοφύλακα, αλλά τα... καψώνια δεν είχαν τελειώσει για τον Προτό. Του ζήτησαν αρχικά να κάνει προπονήσεις με την β' ομάδα για να του σπάσουν τα νεύρα. Ο Προτό δεν πτοήθηκε. Ήξερε από τον μάνατζέρ του (σ.σ. παρεμπιπτόντως ο συγκεκριμένος μάνατζερ έκανε και τη δουλειά των Ζιλέ, Ένγκελς) ότι η Οστάνδη δεν γινόταν να τον έχει στην εξέδρα. Απλώς θα τον “βασάνιζε” εώς το φινάλε της αγοράς. Κι αυτό έκανε...

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης (31/8) ο Προτό μπήκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα, έφτασε στη χώρα μας και τα μεσάνυχτα βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει διετές συμβόλαιο, απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες.

Κόντρα σε όλους και σε όλα είχε πάει ο Οφόε, το ίδιο συνέβη με τον Ζιλέ, ο Τζούρτζεβιτς πήγε κόντρα στους οπαδούς της Παρτιζάν και ο Προτό τα έκανε... ρημαδιό στην Οστάνδη. Κι όλοι τους επειδή ήθελαν σαν τρελοί να πιάσουν λιμάνι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ