ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοντά σε Ούγκο Βιέιρα ο Ολυμπιακός

Κοντά σε Ούγκο Βιέιρα ο Ολυμπιακός

Η "O' Jogo" αποκαλύπτει προχωρημένο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Πορτογάλου περιφερειακού επιθετικού Ούγκο Βιέιρα. Το who is who του 25χρονου.

O Τύπος της Πορτογαλίας έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Ούγκο Φιλίπε ντα Κόστα Βιέιρα για τον Ολυμπιακό.

Είναι περιφερειακός επιθετικός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως επιθετικός μέσος, ενώ διανύει το 25ο έτος της ηλικίας (25/7/1988) και ανήκει στην Μπενφίκα. Ωστόσο, δεν υπολογίζεται από τον προπονητή Ζέσους ούτε για τη νέα σεζόν και αναμένεται να αποχωρήσει.

Όπως αναφέρει η πορτογαλική ιστοσελίδα, "O' Jogo" , ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπενφίκα για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως εντός των προσεχών ημερών η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα!

Ο Τύπος της Πορτογαλίας αναφέρει πως ο παίκτης θέλει να παίξει στο εξωτερικό και ο Ολυμπιακός είναι ο ιδανικός προορισμός για τον ίδιο προκειμένου να "αναγεννήσει" την καριέρα του. Ο Βιέιρα θέλει να κάνει μία νέα αρχή και οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν στον Πορτογάλο την ευκαιρία να λάμψει αγωνιστικά, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι συμπατριώτες του.

Το who is who

O Ούγκο Βιέιρα δεν κλασικός επιθετικός. Είναι ένας περιφερειακός κυνηγός (1,78 μ.), ο οποίος μπορεί να παίξει και ως επιθετικός μέσος. Διακρίνεται για την ταχύτητα και την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει. Στην Μπενφίκα δεν κατάφερε να το δείξει καθώς δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τη Ζιλ Βισέντε, αλλά δεν έπαιξε ούτε ένα επίσημο παιχνίδι με τους "αετούς".

Στο πρώτο μισό της σεζόν 2012/13 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σπόρτινγκ Χιχόν (σ.σ. δεύτερη κατηγορία Ισπανίας, όπου έπαιξε μόλις σε 2 παιχνίδια), αλλά ζήτησε ο ίδιος να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο, καθώς η κοπέλα του ήταν πολύ άρρωστη, χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Έτσι, γύρισε στην πατρίδα του και την "αγαπημένη" του Ζιλ Βισέντε, με την οποία σημείωσε 8 γκολ σε 14 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, στο δεύτερο εξάμηνο της περυσινής αγωνιστικής περιόδου, κρατώντας την στην πρώτη κατηγορία. Στη Ζιλ Βισέντε έπαιξε και την τριετία 2009-2012, σημειώνοντας 15 γκολ σε 62 εμφανίσεις.

Τις πρώτες δύο σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας και την τρίτη (2011/12) στην πρώτη κατηγορία, όπου σημείωσε 6 γκολ σε 28 ματς και αποτέλεσε το "διαβατήριο" για τη μεταγραφή στην Μπενφίκα, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ