ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοινές δράσεις του Ολυμπιακού με τα Special Olympics Hellas

Κοινές δράσεις του Ολυμπιακού με τα Special Olympics Hellas
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αγώνες στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics θα φιλοξενήσει στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη στις 24 Μαΐου ο Ολυμπιακός. (video)

Την Πέμπτη (24/5) Ολυμπιακός και Special Olympics Hellas έχουν ετοιμάσει αγώνες ζωής, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics. Το σχετικό δελτίο Τύπου:

"Το Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη ανοίγει και φέτος τις πύλες τους για να "φιλοξενήσει" αγώνες στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics (19-27/5/2018).

Το ραντεβού έχει κλειστεί για την Πέμπτη 24 Μαΐου και ο Ολυμπιακός μαζί με τα Special Olympics Hellas έχουν ετοιμάσει αγώνες ζωής αφού θα συμμετάσχουν σ' αυτούς αθλητές με ιδιαίτερες ικανότητες που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο και επιδιώκουν την κοινονοικοποίηση μέσω του αγαπημένου τους αθλήματος, του ποδοσφαίρου.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχει η ομάδα Special Olympics Hellas, ομάδες των Special Olympics από το Περιστέρι αλλά και από την Αχαΐα και φυσικά η ομάδα "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" την οποία αποτελούν παιδιά με ειδικές ικανότητες από Ειδικά Σχολεία του Πειραιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ αυτών των ομάδων αλλά και αγώνες Unified.

Οι κοινές δράσεις του Ολυμπιακού με τα Special Olympics Hellas για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου ξεκίνησαν με Σεμινάριο από τα Special Olympics στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας στο Ρέντη ενώ συνεχίστηκαν με το φιλικό παιχνίδι της Δευτέρας (21/5) της ομάδας "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" με την ομάδα Special Olympics Hellas στο Πάρκο Γουδή.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της συνεργασίας UEFA και Special Olympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2000. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος των Special Olympics.

Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπα τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Η 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 27 Μάϊου 2018

• Την προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των Αθλητικών Προγραμμάτων Unified, (Προγράµµατα Μεικτών Οµάδων). Τα Αθλητικά Προγράµµατα Μεικτών Οµάδων Special Olympics, επιτρέπουν σε ισάριθμα, οµήλικα και αντιστοίχου επιπέδου αθλητικής ικανότητας άτοµα, µε και χωρίς διανοητική αναπηρία, να συμμετέχουν στην ίδια οµάδα, τόσο στην προπόνηση, όσο και στους αγώνες.

• Τη μέγιστη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία όλων των επιπέδων ικανότητας.

• Τη συμμετοχή νέων αθλητών Special Olympics.

• Την προβολή των δραστηριοτήτων των Special Olympics από τα ΜΜΕ, δεδομένου ότι το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι πολύ δημοφιλές και δίνει τη δυνατότητα προώθησης των αξιών της αποδοχής, του σεβασμού και της ένταξης, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τα οφέλη που αποκομίζουν τα άτομα με διανοητική αναπηρία από τη συμμετοχή τους σε αθλητικά δρώμενα.

• Τη συμμετοχή διάσημων παικτών, από τον χώρο του Ποδοσφαίρου, που αποτελούν πρότυπα για τους αθλητές μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ