ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κίνητρο στους υπάρχοντες και ενίσχυση

Κίνητρο στους υπάρχοντες και ενίσχυση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κλείνοντας το ροτέισον και με κάμποσους παίκτες εκτός πλάνων του Μπέντο παραμονεύει πάντα το ζιζάνιο της επανάπαυσης, τη στιγμή που μοιάζει αναγκαία η ενίσχυση ενόψει Γενάρη σε συγκεκριμένες θέσεις.

Να παραμείνει ήσυχος για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί ο Ολυμπιακός. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για δημιουργούνται θέματα στο Λιμάνι, έστω κι αν δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται η τρίχα τριχιά.

Μοιάζει όμως καταδικασμένος να βιώνει τέτοιες λογικές ο λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας, καθώς από μόνο του κάτι ποτέ δεν είναι αρκετό. Τώρα ήρθαν δύο κολλητά ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός έδρας, έστω κι αν αυτό κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις σήμανε την πρόκριση στους "32" του Europa League. Είπαμε, από μόνο του κάτι δεν είναι αρκετό αν δεν συνδυάζεται και με την ανάλογη γαρνιτούρα.

Το πρόβλημα κόντρα στην Κέρκυρα δεν ήταν αυτή καθεαυτή η ισοπαλία. Εξάλλου σε ένα ματς μπορεί μια ομάδα να τα κάνει όλα σωστά και πάλι να μην κερδίσει: αυτή είναι η άγρια ομορφιά του βασιλιά των σπορ.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό ήταν πως δεν έκανε πολλά πράγματα σωστά στον αγωνιστικό χώρο και εμφάνισε εκ νέου προβλήματα στο παιχνίδι του, ίδια με αυτά του παρελθόντος. Προφανώς και ο Μπέντο δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε φυσικά αλάνθαστος, από την άλλη δεν πρέπει να χρεωθεί πράγματα τα οποία δεν ελέγχει. Ας δούμε πρώτα τα του Πορτογάλου τεχνικού.

ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα ο Μπέντο κλείνει ολοένα και περισσότερο το ροτέισον. Και ας μην κολλάμε σε ονόματα, δεν είναι αυτή η ουσία. Η αλήθεια όμως θέλει μια 12άδα παικτών του υπάρχοντος ρόστερ να έχει από μικρή έως καθόλου συμμετοχή όσο προχωρά η σεζόν. Όχι ότι ελέγχεται ο προπονητής για όλους. Ενδεχομένως και για τους περισσότερους να δικαιολογείται σε σημαντικό βαθμό η απόφαση του.

Ανεξαρτήτως λοιπόν αν έχει δίκιο ή άδικο ο Μπέντο, κλείνοντας το ροτέισον και έχοντας σημαντικό αριθμό παικτών εκτός πλάνων, αυτομάτως παραμονεύει το ζιζάνιο της επανάπαυσης. Για παράδειγμα, οι Σεμπά - Ελιουνούσι νιώθουν απειλή για τη θέση τους; Ο Φορτούνης; Ο Μιλιβόγεβιτς; Ο Ιντέγε; Οι Μποτία - Ντα Κόστα; Δεν είναι ανθρώπινο υποσυνείδητα κάπου να χαλαρώνουν, ειδικά σε παιχνίδια τύπου Κέρκυρας στο Φάληρο;

Γίνεται κατανοητό ότι και όλα τα δίκια του κόσμου να έχει ο Μπέντο, η λύση δεν είναι να πορεύεται με 13-14 παίκτες. Πέρα από την σωματική και ψυχολογική κούραση, όταν ένας παίκτης βλέπει ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, κάπου θα ρίξει στροφές. Είναι φυσιολογικό, δεν μιλάμε για προγραμματισμένα ρομπότ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Φυσικά για το γεγονός ότι δεν έχει ικανοποιητικές λύσεις για όλες τις θέσεις, δεν είναι θέμα του Μπέντο. Ούτε φυσικά ευθύνεται ο Πορτογάλος για το γεγονός ότι δύο χρόνια τώρα δεν υπάρχει στόπερ στον Ολυμπιακό που να μην μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά σε ανοιχτό χώρο και να μην χάνει παίκτες με τόσο εκνευριστική ευκολία στην πλάτη του.

Γιατί εδώ και ροτέισον να γίνει, ο Βιάνα π.χ. δεν θα λύσει ως δια μαγείας το πρόβλημα. Καλά στοιχεία έχει αλλά θέλει δουλειά ο Βραζιλιάνος και χρόνο προσαρμογής, παίζοντας εδώ και μόλις 3 μήνες στην Ευρώπη.

Για τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό υπάρχουν Μαρίν, Πάρντο και για συγκεκριμένες καταστάσεις ο Ντομίνγκες. Εδώ θα πρέπει να βρει μια φόρμουλα ο Πορτογάλος τεχνικός και να τους ενεργοποιήσει ως ένα βαθμό, έστω και για να νιώσουν μια πίεση οι υπόλοιποι. Πίσω από τον Ιντέγε όμως; Ο Πασιένσια αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και ο Καρντόσο μοιάζει να μην μπορεί να συνέλθει, θυμίζοντας σκιά του εαυτού του. Μόνο με τον Νιγηριανό σε θέση να προσφέρει δεν βγαίνει η σεζόν.

ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Σίγουρα δεν ήρθε καμία καταστροφή με το 0-0 κόντρα στην Κέρκυρα. Ήταν όμως ένα δεύτερο καμπανάκι μετά τη Γιουνγκ Μπόις. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να απορροφήσει αυτά τα δύο αποτελέσματα χωρίς επί της ουσίας να "πονέσει", ίσα ίσα μπορεί να τα διαχειριστεί πιο ψύχραιμα.

Να τα διαχειριστεί όμως και άμεσα, πριν δημιουργηθούν περαιτέρω καταστάσεις. Ο Μπέντο σε συνεργασία με τον Μοδεστό και κατ' επέκταση την διοίκηση έχουν και τον χρόνο και την σχετική άνεση να δώσουν λύσεις ενόψει της συνέχειας. Ο Πορτογάλος οφείλει να επανεξετάσει κάποια θέματα και η διοίκηση να φροντίσει ώστε να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού τα όποια κενά τον Γενάρη.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πάουλο, άναψε ένα κεράκι στον Τσόρι
Ο Ολυμπιακός διαβάζεται πιο εύκολα από ποτέ
Δεν νικάς με το... τίποτα!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ